دیدار استاندار خراسان رضوی با معاون رئیس جمهور+ عکس (۱۸ دی ۱۴۰۳) اردوغان: جایی برای گروه‌های تروریستی در سوریه جدید نیست تخت‌روانچی: حاضر به گفت‌و‌گو در چارچوب برجام هستیم| موضع ما نسبت به سوریه کاملا روشن است سردار سلامی: در ماه‌های گذشته پیشرفت‌های قابل توجهی در عرصه پدافند هوایی داشتیم پزشکیان به چابهار و زابل سفر می‌کند (۱۸ دی ۱۴۰۳) چهار نظامی ارشد صهیونیستی در شمال غزه کشته شدند (۱۸ دی ۱۴۰۳) دبیر شورای‌عالی نوجوانان و جوانان کشور منصوب شد (۱۸ دی ۱۴۰۳) تمرین هلی‌برن و اسپای نیروهای ویژه صابرین در رزمایش پیامبراعظم(ص) ۱۹ اجرا شد دیدار و گفت‌وگوی عارف و رادان | معاون‌اول رئیس‌جمهور: حقوق شهروندی و امنیت حریم خصوصی حفظ شود فرستاده ویژه دولت هلند به سوریه: آمستردام فعلاً برنامه‌ای برای بازگشایی سفارت خود در دمشق ندارد سازمان هواپیمایی کشور برای برقراری پرواز‌ها به سوریه اعلام آمادگی کرد درخواست سؤال از وزیر نفت در مجلس، اعلام وصول شد (۱۸ دی ۱۴۰۳) دیدار مردم قم با مقام معظم رهبری به مناسبت سالگرد قیام ۱۹ دی عراقچی: میدان با قدرت خود برای دیپلماسی راهگشایی می‌کند موافقت نمایندگان با یک‌فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی قالیباف: امروز موضوع جمع‌آوری زباله در شهر‌ها توسط اتباع بیگانه تبدیل به بحران شده است + فیلم مهاجرانی در نشست خبری دولت: ارز به کانال زیر ۸۰ هزار تومان وارد شده است | پایتخت جدید قطعا مکران است(۱۸ دی ۱۴۰۳) نماینده حماس: در مذاکرات تبادل اسرا، موارد اختلاف طرفین حل شد زلزله شدید در تبت چین (۱۸ دی ۱۴۰۳) | ۵۳ کشته و ۵۲ زخمی تاکنون + فیلم رزمایش مشترک اقتدار هوایی ۱۴۰۳ پدافند کشور آغاز شد (۱۸ دی ۱۴۰۳) + فیلم ورود مجلس به موضوع فروش دارو‌های بیماران سرطانی در بازار آزاد رئیس جمهور: دانشگاه مسئله‌محور یکی از مهمترین مراکز برای حل مشکلات و معضلات کشور است چراغ سبز آمریکا به الجولانی: مجوز انجام معاملات با نهادهای دولتی سوریه صادر شد حمله موشکی و پهپادی یمنی‌ها به ناو هواپیمابر آمریکا اردوغان: کشور مستقل فلسطین قطعا تاسیس خواهد شد دو نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه زخمی شدند (۱۷ دی ۱۴۰۳) «جاستین ترودو» کناره‌گیری از نخست وزیری کانادا را اعلام کرد رژیم صهیونیستی: هیچ لیستی از حماس درباره گروگان‌ها دریافت نکرده‌ایم
سرخط خبرها

درباره پیچیدگی‌های بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای در دوران پساترامپ

  • کد خبر: ۵۶۴۲۰
  • ۰۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۲
درباره پیچیدگی‌های بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای در دوران پساترامپ
با خروج دونالد ترامپ، دشمن سرسخت برجام، از کاخ سفید، به نظر می‌رسد که احیای تن رنجور و درمانده برجام ممکن است، اما در باطن امر، فرایند احیا بسیار پیچیده و دشوار است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ با خروج دونالد ترامپ، دشمن سرسخت برجام، از کاخ سفید، به نظر می‌رسد که احیای تن رنجور و درمانده برجام ممکن است، اما در باطن امر، فرایند احیا بسیار پیچیده و دشوار است. این پیچیدگی از یک سو به‌سبب اختلاف نظر تیم مشاوران بایدن در حوزه امنیت ملی و سیاست خارجی در‌خصوص نحوه و زمان بازگشت این کشور به برجام و آینده تعاملات آمریکا با ایران است و از سوی دیگر، نگرانی کشور‌های اروپایی از اقدامات گام‌به‌گام ایران در کاهش تعهدات برجامی‌اش در‌برابر بدعهدی طرفین غربی برجام.


اختلاف نظر در تیم امنیت ملی و سیاست خارجی بایدن

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه در دولت بایدن، روز سه‌شنبه ۳۰‌دی، در جلسه استماع تأیید صلاحیتش در سنای آمریکا درباره تصمیم بایدن برای بازگشت به توافق هسته‌ای، اعلام کرد که او به‌دنبال توافقی «مدت‌دارتر و قوی‌تر» خواهد بود. بلینکن درباره برنامه هسته‌ای ایران مدعی شد که طبق گزارش‌های علنی، زمان گریز، یعنی مدتی که طول می‌کشد ایران مواد شکافت‌پذیر کافی برای یک سلاح تولید کند، از بیش از یک سال، چنان‌که تحت شرایط توافق هسته‌ای بود، به سه یا چهار ماه کاهش یافته است.
 
او همچنین گفت که دولت جدید آمریکا «مسئولیتی ضروری» دارد که هر کاری می‌تواند برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای انجام دهد. وزیر امور خارجه دولت جدید آمریکا در ادامه گفت که بایدن در‌صورت پایبندی ایران به تعهداتش به توافق هسته‌ای بازمی‌گردد، اما افزود که «ما آن را با متحدان و شرکایمان که باز هم طرف ما قرار خواهند گرفت، به‌عنوان سکویی برای رسیدن به توافقی مدت‌دارتر و قوی‌تر به کار خواهیم گرفت.»
 
به گفته بلینکن، توافق جدید می‌تواند در‌برگیرنده آنچه «فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران» در منطقه و موشک‌هایش می‌خواند، باشد. اظهارات بلینکن مبنی‌بر بازگشت آمریکای بایدن به توافق هسته‌ای با ایران در شرایطی مطرح شد که آوریل هینس، گزینه پیشنهادی بایدن به عنوان مدیر ملی اطلاعات، در پاسخ به سؤالی از‌سوی سناتور سوزان کالینز در‌خصوص تعهد بایدن به برجام، با اشاره به اینکه بایدن اعلام کرده در‌صورت از‌سرگیری پایبندی‌های هسته‌ای ایران، آمریکا بار دیگر به برجام ملحق خواهد شد، عنوان کرد که آن‌ها تا وقوع چنین رویدادی «فاصله زیادی» دارند.


اظهارات متناقض طرف اروپایی برجام

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بدون اشاره به قصور طرف‌های اروپایی برجام در عمل به تعهداتشان و نقض توافق از‌سوی واشینگتن، در نامه‌ای خطاب به وزیران خارجه اتحادیه اروپا پیش از نشست مشترک آن‌ها در دوشنبه آینده هشدار داده است که توافق هسته‌ای با ایران در شرایط شکننده‌ای قرار دارد و به نقطه حساسی رسیده است و فعالیت‌های هسته‌ای اخیر ایران می‌تواند تلاش دیپلماتیک برای احیای برجام در دوره بایدن را به شکست بکشاند.
 
نامه هشداردهنده بورل در شرایطی رسانه‌ای شده است که او در گفت‌وگویی با خبرگزاری رویترز درباره آینده توافقات بین‌المللی در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن در مقایسه با تصمیمات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، گفت: «تن‌ها با دو تصمیم بازگشت آمریکا به توافق اقلیمی پاریس و پیوستن مجدد به توافق هسته‌ای با ایران، جهان جایی بهتر و امن‌تر خواهد بود. بایدن قصد بازگشت به برجام را دارد و واشینگتن با پیوستن مجدد به برجام به‌جای تلاش برای مذاکره بر سر یک توافق هسته‌ای جدید، در وقت صرفه‌جویی خواهد کرد. بایدن باید در نخستین گام، تهدید به اعمال تحریم علیه هر‌کسی که با ایران به گونه‌ای روابط اقتصادی دارد را متوقف کند.»
 
 

از تکذیب شایعه دیدار نماینده ایران با تیم بایدن در آمریکا تا مذاکرات تسلیحاتی

روزنامه فیگارو در خبری مدعی شد که از حدود سه هفته پیش، دولت جدید آمریکا و ایران پشت پرده مذاکراتی را آغاز کرده‌اند که این مذاکرات در نیویورک بین نماینده ایران در سازمان ملل و نماینده آمریکا در دولت بایدن در‌جریان بوده است.
 
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان در حاشیه جلسه سه روز گذشته هیئت‌دولت در جمع خبرنگاران درباره ادعای روزنامه فیگارو گفت: «خیلی جالب است که خبرنگار فیگارو چک نکرده است که آقای تخت‌روانچی در سه هفته اخیر در ایران بوده و تازه دوشنبه به نیویورک برگشته است و در‌عین‌حال بعد از بازگشت هم یک هفته را معمولا در قرنطینه خواهند بود.
 
پس بسیار بی حساب صحبت کرده است.» ظریف همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص موضع ایران برای گفت‌وگوی مجدد با آمریکا درباره برجام و قدرت موشکی جمهوری اسلامی با بیان اینکه «درمورد مسائل منطقه‌ای و موشکی از ابتدا توافق کردیم که این موضوعات وارد برجام نشده و نمی‌شود»، گفت: «در همین زمینه پذیرفتیم که محدودیت‌های تسلیحاتی تا پنج سال و محدودیت‌های موشکی تا هشت سال ادامه پیدا کند. این موضوع در نظر گرفته شد؛ به‌دلیل اینکه ما حاضر نشدیم درباره آن‌ها مذاکره کنیم. ما هزینه صحبت نکردن را پرداختیم.»


برجام در دوره پساترامپ

علی‌رغم پیچیدگی‌هایی که درباره احیای برجام در دولت بایدن وجود دارد، بسیاری از تحلیلگران حوزه سیاست خارجی و مسائل بین‌المللی، به وقوع آن در آینده‌ای نه‌چندان دور امیدوارند. ازجمله ایلهان عمر، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، که در پایان کار دولت ترامپ در رشته‌توئیتی انتقادی درباره فعالیت‌های مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا و سیاست‌های غیرانسانی و شکست‌خورده وی نوشت: «این مرد یک هیولاست. هیچ‌گاه نباید میلیون‌ها نفری را که به خاطر بی‌رحمی او رنج کشیده‌اند، فراموش کنیم. پمپئو برای اعمال تحریم‌های فلج‌کننده علیه مردم ایران و محروم‌کردنشان از تجهیزات پزشکی ضروری در بحبوحه شیوع یک بیماری و کشتن هزاران نفر لابی کرد. نتیجه دیگر چه بود؟ ایران اکنون ۱۲برابر بیشتر از حد مجاز، اورانیوم غنی‌شده دارد و حکومت ایران قوی‌تر از همیشه است.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->