همه چیز درباره تعرفه‌های دونالد ترامپ رمان روسی شغال‌ها حریف شیر نمی‌شوند، درباره زندگی حماسی شهید سلیمانی فیلمی که دروغ ارتش صهیونیستی درباره کشتار نیروهای امدادی رفح را برملا کرد فرافکنی غرب درباره نیروهای نیابتی ایران | کارشناس سیاسی: اسرائیل، سگ هار آمریکا در منطقه است پزشکیان در دیدار عیدانه با مدیران و کارگزاران کشوری و لشکری: عزم دولت حل مشکلات معیشتی مردم است غزه، زیر آوار جنایت | ۵۰ هزار شهید در سایه سکوت شرم‌آور جهانیان انفجار اعتراضات در سالگرد تأسیس مایکروسافت | هوش مصنوعی، در خدمت جنگ یا صلح؟ آفریقای جنوبی علیه تعرفه ۳۱ درصدی آمریکا تلافی نمی‌کند | اولویت گفت‌وگو به جای جنگ تجاری در آستانه لغو قانون AGOA اولین سفر استانی رئیس جمهور در سال ۱۴۰۴ مشخص شد شهادت نیرو‌های ایرانی در یمن تکذیب شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ادامه نگرانی پاکستان از دسترسی تروریست‌ها به سلاح‌های رها شده آمریکا در افغانستان فاجعه ۱۹ هزار کودک شهید در غزه | حماس: سازمان ملل رژیم صهیونیستی را در لیست سیاه قاتلان کودکان قرار دهد ونزوئلا اولین کشور جهان در شکست تعرفه ۱۵ درصدی ترامپ | ادعای جسورانه مادورو در جنگ تجاری با آمریکا شوک تعرفه‌های ترامپ به اقتصاد آمریکا | ۵۴ درصد شهروندان نگران افزایش قیمت‌ها و تورم واکنش سخنگوی دولت به برکناری شهرام دبیری از سوی رئیس جمهور هشدار رئیس‌جمهور لبنان به آمریکا: رژیم صهیونیستی باید نقض آتش‌بس را متوقف کند | زمزمه پاسخ نظامی حزب‌الله سفر محرمانه مشاور امنیت ملی تایوان به آمریکا در سایه تهدیدات نظامی چین شوک در میدان سوریه؛ حمله رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های ترکیه و زمزمه جنگ با آنکارا | تحلیل تنش تل‌آویو-ترکیه واکنش ترامپ به سقوط وال‌استریت: فرار به زمین گلف در بحبوحه جنگ تجاری! افشاگری رئیس برکنارشده شاباک درباره اختلاف با نتانیاهو: درخواست حکم امنیتی برای تعویق دادگاه برنامه هسته‌ای ایران و جنگ غزه؛ محور سفر نتانیاهو به آمریکا انهدام خودروی بمب‌گذاری‌شده داعش در غرب الانبار عراق اظهارات تلافی‌جویانه نخست‌وزیر کانادا: آماده‌ایم جای آمریکا را در رهبری اقتصاد جهان بگیریم رسانه روسی نوشت: آمریکا و ایران، مسائل را بدون رژیم صهیونیستی حل می‌کنند شهادت نزدیک به ۱۳۰۰ نفر در کمتر از ۲۰ روز در غزه رئیس جمهور، شهرام دبیری، مسافر قطب جنوب را از دولت اخراج کرد عربستان حملات رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم کرد ۲ حمله هواپیماهای متجاوز آمریکایی به استان صعده یمن
سرخط خبرها

نیویورکر: وقت تلف کردن برای احیای برجام به نفع دولت بایدن نیست

  • کد خبر: ۵۹۶۱۵
  • ۰۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۱
نیویورکر: وقت تلف کردن برای احیای برجام به نفع دولت بایدن نیست
هفته نامه نیویورکر در تحلیلی با اشاره به اقدامات رئیس‌جمهور پیشین آمریکا علیه ایران، مطرح کرد که دولت بایدن گشودن مسیر دیپلماسی با ایران را که از طریق بازگشت به توافق هسته‌ای محقق خواهد شد، به تعویق می‌اندازد که این به نفعش نخواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هفته نامه نیویورکر در تحلیلی درباره رویکرد دولت جدید آمریکا نسبت به ایران نوشت: پنج شنبه گذشته نمایندگی ایران در سازمان ملل که در طبقه سی و چهارم یک ساختمان در مرکز منهتن است از نمایندگی آمریکا نزد سازمان ملل که هفت بلوک آن طرف‌تر است، چیزی را دریافت کرد که به آن "یادداشت دیپلماتیک" می‌گویند.

 

در این ایمیل آمده است که دولت بایدن محدودیت‌های اعمال شده توسط دولت ترامپ را که حرکت دیپلمات‌های ایرانی و خانواده‌هایشان را به محل سازمان ملل، خانه هایشان و فرودگاه جان اف کندی محدود می‌کرد، کاهش می‌دهد. اکنون کارکنان کم تعداد نمایندگی ایران مانند دیپلمات‌های سوریه و کره شمالی می‌توانند تا شعاع ۲۵ مایلی حوزه کلمبوس تردد کنند.

 

نیویورکر افزود: در یادداشت دیپلماتیک دیگر وزارت خارجه آمریکا به سازمان ملل اطلاع داده که از ادعای دولت گذشته ایالات متحده مبنی بر بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل در خصوص ایران، کناره گیری می‌کند و اندکی پس از این هم ایالات متحده از دعوت اروپا برای حضور در نشست‌های دوره‌ای ایران و سایر اطرف توافق هسته‌ای استقبال کرد.

 

این هفته نامه همچنین مطرح کرد: با این حال احیای توافق هسته‌ای به عنوان مهم‌ترین پیمان یک ربع قرن اخیر برای محدود کردن برنامه‌های هسته ای، برای تیم بایدن به شدت پیچیده است. برگرداندن سایر سیاست‌های ترامپ - با ورود مجددبه توافقنامه آب و هوایی پاریس، پیوستن دوباره به سازمان بهداشت جهانی، یا تمدید پیمان کنترل تسلیحات نیو استار با روسیه - کار ساده‌ای بود.

 

در ادامه این تحلیل آمده است:، اما تیم بایدن مجبور است برای شروع کار با ایران در یک دیپلماسی سخت و بالقوه دردناک شرکت کند تا بتواند دوباره این تفکر را بازیابی کند که آمریکا قادر است مسائل جهانی را به شکل ملموسی حل کند. در اصل، ایالات متحده دوباره متعهد به دیپلماسی بین المللی فراگیر است. با این حال در عمل، ترامپ چنان نظم جهانی را به هم ریخت و نهاد‌های آن را در گره کور انداخته که خسارت‌های تازه بعد از رفتن او قابل ارزیابی می‌باشند.

 

موضوع ایران در این بین بارزترین‌ترین نمونه است. ترامپ مجموعه سهمگینی از اقدامات و سیاست‌ها را برای از بین بردن توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ به کار انداخت و در کنار خروج از توافق، بیش از هزار نفر از شخصیت‌ها و بانک ها، کسب و کار‌ها و شرکت ها، موسسات و حتی سپاه ایران را تحریم کرد. در این میان تحریم وزیر خارجه ایران و منع شدنش از ورود به ایالات متحده برای شرکت در نشست‌های سازمان ملل از نقاط قابل توجه بود. تا اینکه پس از یکسال ایران هم با کاهش تعهداتش واکنش نشان داد.

 

این هفته نامه همچنین در تحلیلش بیان کرد: ایران اکنون دوازده برابر میزان اورانیوم غنی شده مجاز در توافق، اورانیوم غنی شده دارد. سانتریفیوژ‌های پیشرفته‌ای را نصب کرده است که اورانیوم را سریعتر غنی می‌کنند. این غنی سازی اورانیوم به خلوص بالاتر از ۳.۶۷ درصد مجاز در توافق یعنی ۲۰ درصد رسیده است؛ و با اجرایی شدن قانون مجلس هم، دولت اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کرده است.

 

نیویورکر ادامه داد: دامنه پیشرفت‌های علمی ایران و تخریب‌های دیپلماتیک در دوره ترامپ حالا خود را نشان می‌دهد. حتی با اینکه دو کشور می‌خواهند برجام احیا شود، اما تنش‌زدایی سخت به نظر می‌رسد. ناصر هادیان استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران می‌گوید، پیش درآمدی که بایدن ارائه داده با آن چیزی که ما توقع داشتیم بسیار بی ارتباط بود. برداشت در تهران الان این است که این حرکت تاکتیک خرید زمان است و ایالات متحده جدی نیست.

 

در بخش آخر این تحلیل مطرح شد: زمان به نفع دولت بایدن نیست. ایران تا کمی دیگر تعطیلات سال جدیدش را به مدت تقریبا یک ماه شروع می‌کند و بعد از آن نیز به فصل مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری که قرار است در ژوئن برگزار شود، می‌رود. علی واعظ مدیر پروژه ایران در گروه بحران بین المللی می‌گوید احیا نکردن برجام و تعلل برای روی کار آمدن دولت جدید احمقانه است، مردم در دیپلماسی اهمیت دارند.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->