زمان بومی‌سازی کتابخانه‌های هوشمند فرارسیده است «لی‌لی» آماده پخش می‌شود آغاز فعالیت رادیو محرم برای هشتمین سال آغاز اکران «نذر بی‌بی» هم‌زمان با فرارسیدن ماه محرم واکنش تهیه‌کننده سریال «بامداد خمار» به حواشی آقای رئیس جمهور، آینه در کربلاست جایزه اصلی کارلوی واری مستند «نگاهی ناگهانی به چیز‌های عمیق تر» رسید درگذشت «جان لاندو» تهیه‌کننده برنده اسکار حسینیه‌ای به وسعت ایران | بررسی ویژه‌برنامه‌های سیما در محرم ۱۴۰۳ اعجاز ایجاز ادبیات الکترونیک: ادبیات سخت پیما چون قضا از آسمان نزول می‌کند ... | احوال امام حسین (ع) از مرگ معاویه تا رسیدن به کربلا، به روایت نثر‌های کهن فارسی پیام خانه سینما به «مسعود پزشکیان» رییس جمهور منتخب صدور پروانه ساخت «انتخاب من» صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ آمار فروش سینما در هفته سوم تیر ماه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | فروش سینما از مرز ۶۰۰ میلیارد گذشت محرم در قاب مستند | معرفی مستند‌هایی با موضوع آیین‌های محرم و عاشورا آثار راه‌یافته به بخش «فیلم» جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان مشهد + اسامی امیرحسین مدرس مجری فصل جدید «چهارگاه» شد
سرخط خبرها

معرفی کتاب «روشنایی از شرق»

  • کد خبر: ۶۰۶۰۷
  • ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۳
معرفی کتاب «روشنایی از شرق»
کتاب «روشنایی از شرق» از آثار درخشان در حوزه تاریخ علم اسلامی و تأثیر آن بر شکل گیری علوم جدید در غرب است.
شهرآرانیوز - کتاب «روشنایی از شرق» از آثار درخشان در حوزه تاریخ علم اسلامی و تأثیر آن بر شکل گیری علوم جدید در غرب است. پروفسور جان فریلی، مؤلف کتاب، در سال۱۹۲۶ در بروکلین، یکی از بخش‌های شهر نیویورک، زاده شد. از دانشگاه نیویورک دکتری فیزیک گرفت و از دانشگاه آکسفورد به دریافت درجه فوق دکتری نائل شد. در دانشگاه‌های نیویورک، بوستون، لندن و آتن به تدریس پرداخت. در سال۱۹۶۰ در دانشگاه بوسفور در استانبول به استادی فیزیک و تاریخ علم منصوب شد و تا سال‌های پایانی عمرش این سمت را به عهده داشت. وی در ۲۰آوریل۲۰۱۷ درگذشت. فریلی بیش از ۴۰ اثر در تاریخ علم، تاریخ و جغرافیا تألیف کرده است.

در فصل اول و دوم کتاب حاضر، موقعیت علم در خاستگاه‌های نخست آن یعنی مصر، بابل، آشور، یونان، ایران و هند به اجمال بررسی می‌شود. آن گاه فعالیت‌های مراکز علمی جهان اسلام به ترتیب تقدم تاریخی در بین النهرین (عراق)، مصر و شام، ایران، آسیای مرکزی، مغرب و اندلس بررسی می‌شود. فصل آخر، فریلی چگونگی انتقال دانش مسلمانان به غرب و نقش آن در احیای علمی آن سامان را با ذکر شواهدی متقن شرح می‌دهد و غفلت‌های ناروای دانشمندان اروپایی را در کتمان این حقایق و در ادای دین خود به اسلاف مسلمانشان نکوهش می‌کند.
 
برای مثال از نیوتن یاد می‌کند که با گفتن اینکه اگر او «با ایستادن بر شانه غول ها، دورتر از پیشینیان را می‌بیند، در حقیقت اسلاف اروپایی و یونانی باستانش را می‌ستاید و هیچ اشاره‌ای به دانشمندان اسلامی نمی‌کند که اروپا در اصل از آن‌ها علم آموخت». آنچه مسلم است، اینکه دانشمندان اروپایی به یقین آگاه بوده اند که بسیاری از دانش‌های پیشین از طریق جهان اسلام به غرب انتقال یافته است. بااین حال این حقیقت آشکار کتمان می‌شود.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->