هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۱۰ مهر ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش باران در نقاط مختلف و افزایش دما در شمال کشور (۱۰ مهر ۱۴۰۳) مصرف بالای آموکسی‌سیلین در ایران | ردپای تجویز پزشکان ۲۰ درصد جمعیت کشور را تا سال ۱۴۲۰ «سالمندان» تشکیل می‌دهند حمله سارقان مسلح به یک طلافروشی در کرج (۹ مهر ۱۴۰۳) یاشار سلطانی آزاد شد فراخوان بسیج جامعه پزشکی برای امدادرسانی به مجروحان در لبنان (۹ مهر ۱۴۰۳) اعلام آمادگی سفیران حمایتهای روانی هلال‌احمر برای خدمت‌رسانی به مردم لبنان پیدا شدن پیکر ۹ مفقودی طغیان هلیل‌رود| ۵ نفر همچنان مفقود هستند (۹ مهر ۱۴۰۳) هر آنچه باید از «آب سیاه» و خطر نابینایی بدانید امدادرسانی هلال احمر به ۵۱ حادثه دیده در آبگرفتگی کلاله و گنبدکاووس (۹ مهر ۱۴۰۳) جان باختن یک کارگر بر اثر حادثه در مجتمع مس سرچشمه (۹ مهر ۱۴۰۳) جان‌باختن ۷ نفر بر اثر مسمومیت الکلی در مازندران (۹ مهر ۱۴۰۳) ۷ کشته و ۱۵ مفقود بر اثر سیلاب جنوب کرمان| ۶ نفر از جانباختگان تبعه افغان هستند(۹ مهر ۱۴۰۳) واریز هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان وام به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی مخترع ایرانی موفق به ساخت اولین قلب مصنوعی هیدرو مگنتیک شد
سرخط خبرها

خواص و مضرات مصرف تخمه هندوانه

  • کد خبر: ۶۱۲۴۹
  • ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۹
خواص و مضرات مصرف تخمه هندوانه
تخمه هندوانه سرشار از ویتامین مانند تیامین، نیاسین، اسید فولیک، و مواد معدنی مثل منیزیم، پتاسیم، منگنز، آهن، روی، فسفر و مس است. علاوه بر این دانه هندوانه یک منبع بزرگ از کالری است.
به گزارش شهرآرانیوز، تخمه‌ی هندوانه که در زبان هندی “تاربوج که بیج” نامیده می‌شود، در آشپزی‌های آسیایی و خاور میانه‌ای استفاده می‌شود. در یک جمله تخمه هندوانه قابل خوردن است و می‌تواند یک گزینه‌ی سالم باشد.

تخمه هندوانه سرشار از ویتامین مانند تیامین، نیاسین، اسید فولیک، و مواد معدنی مثل منیزیم، پتاسیم، منگنز، آهن، روی، فسفر و مس است. علاوه بر این دانه هندوانه یک منبع بزرگ از کالری است.

در هر ۱۰۰ گرم تخمه هندوانه، حدود ۶۰۰ گرم کالری می‌باشد.

تخمه هندوانه، بو داده شده به عنوان یک میان وعده یا برای بعضی از سالاد‌ها استفاده می‌شود.

در نیجریه تخمه هندوانه، در یک نوع سوپ خاص استفاده می‌شود. روغن تخمه هندوانه، برای پوست و مو خواص دارویی بسیار مفیدی دارد.

طبع تخمه هندوانه

طبیعت تخمه‌ی هندوانه سرد و‌تر است.

تخمه هندوانه سرشار از پتاسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، مس، سلنیوم، روی، تیامین، ریبوفلاوین، فولات، ویتامین B ۶، اسید لینولئیک، اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ می‌باشد.

مردم مصر از تخمه هندوانه خام و بو داده برای تهیه انواع نان و سوپ استفاده می‌کنند.

ارزش غذایی تخمه هندوانه (۱۰۰ گرم) کالری:

۵۵۷ چربی: ۴۷ گرم، کربوهیدرات: ۱۵ گرم، پروتئین: ۲۸ گرم

خواص و فواید تخمه هندوانه
۱. سلامت قلب با تخمه هندوانه

تخمه هندوانه منبع خوبی از منیزیم است.

با مصرف ۱۰۰ گرم از تخمه هندوانه، ۱۳۹ درصد از نیاز روزانه را تامین می‌کند.

منیزیم برای عملکرد طبیعی قلب، نگهداری فشار خون طبیعی، حمایت از روند سوخت و ساز و سنتز پروتئین، حیاتی است.

خواص درمانی تخمه هندوانه، برای درمان بیماری‌های قلبی و عروقی و فشار خون بالا و همچنین، کنترل فشار خون و دیابت نیز مفید است.

همچنین چای تخمه هندوانه، نیز این مزایا را دارد و در ایجاد ثبات در فرایند متابولیک بدن و عملکرد طبیعی قلب، تاثیر فراوان دارد.

۲. خاصیت تخمه هندوانه برای پوست

دانه هندوانه علاوه بر خواص درمانی، برای سلامت پوست نیز مفید است.

اسید‌های چرب غیر اشباع در تخمه هندوانه به پوست، رطوبت، نرمی، سفت شدن عضلات صورت، جلوگیری از افتادگی و پیری پوست و جلوگیری از آکنه و سایر اختلالات پوستی کمک فراوانی می‌کنند.

همچنین مواد مغذی موجود در تخمه هندوانه، پوست را از بروز انواع خاصی از سرطان و عفونت محافظت می‌نماید.

۳. تخمه هندوانه و آکنه

آکنه به خاطر باکتری‌ها و التهاب پوست صورت به وجود می‌آید.

شما نمی‌توانید در انتخاب محصولات یا دارو‌های زیبایی برای غلبه بر مشکل آکنه به صورت خودسرانه عمل کنید. چون ممکن است وضعیت آکنه را بدتر کند.

یکی از بی‌خطرترین راه‌های غلبه بر مشکل آکنه مصرف تخمه هندوانه است.

۴. خواص تخمه هندوانه برای مو

تخمه هندوانه به دلیل داشتن پروتئین بالا، می‌تواند مو‌ها را سالم و براق نگه دارد.

این پروتئین حاوی برخی از اسید‌های آمینه ضروری مانند لیزین، آرژنین، تریپتوفان و گلوتامیک اسید است که برای مو‌های سالم و قوی در بدن مورد نیاز است.

همچنین خواص تخم هندوانه به دلیل داشتن چربی‌های مفید، از شکستگی مو‌ها جلوگیری و به مرطوب نگه داشتن مو کمک می‌کند.

۵. خاصیت تخمه هندوانه برای دیابت

خواص تخمه هندوانه برای افراد مبتلا به دیابت، مفید است.

تعدادی تخمه هندوانه، را در یک لیتر آب به مدت ۴۵ دقیقه بجوشانید. این معجون را هر روز مانند چای میل نمایید.

۶. داشتن انرژی با تخمه هندوانه

تقریبا نیمی از تخمه هندوانه حاوی روغن است که شامل ۲۰ درصد چربی اشباع شده و باقیمانده چربی اشباع نشده از جمله اسید‌های چرب امگا ۶ را در خود دارد.

یک فنجان تخمه هندوانه، خشک حاوی حدود ۵۰ گرم چربی است که حدود ۸۰ درصد از ارزش روزانه را تامین می‌کند؛ بنابراین تخمه هندوانه، یک منبع مهم از کالری و انرژی است.

همچنین چربی‌های سالم موجود در تخم هندوانه، از جمله اسید‌های امگا ۶، سطح کلسترول مضر در خون را کاهش می‌دهد.

۷. تامین پروتئین با تخمه هندوانه

کمبود پروتئین در همه جا بسیار رایج است که منجر به بیماری‌هایی مانند ماراسموس و کواشیورکور می‌شود که در کشور‌های فقیرتر جهان رایج است.

داشتن پروتئین بالا تخمه هندوانه برای افرادی که دارای کمبود پروتئین هستند بسیار مفید است.

یک فنجان تخمه خشک حدود ۳۰ گرم پروتئین را فراهم می‌کند.

پروتئین و اسید‌های آمینه آن برای رشد و ترمیم عضلات، بافت همبند، پوست و همچنین برای ساخت آنزیم حیاتی است.

پروتئین برای نگهداری از ناخن‌های بلند و قوی بسیار نیاز است که این موارد از جمله خواص تخمه هندوانه، هستند.

۸. درمان عفونت‌های ادراری و سنگ کلیه با تخمه هندوانه

چای تخمه هندوانه به عنوان یک دیورتیک طبیعی کار می‌کند.

‌می‌توان آن را برای پاک سازی کلیه‌ها استفاده کرد. ادوارد کیسی شخصی است که در سال ۱۹۴۰ این چای پر خاصیت را کشف کرد.

این چای برای افرادی که دارای عفونت‌های ادراری هستند و یا اشخاصی که سنگ کلیه دارند درمان بسیار مناسبی است.
طرز دست کردن دمنوش تخمه هندوانه:

هر بار ۲ لیتر از آن را درست کنید و در مدت ۲ روز مصرف کنید.

برای این کار به این موارد نیاز دارید:

۲ لیتر یا ۸ فنجان آب
۴ قاشق تخمه هندوانه، تازه و پودشده

برای درست کردن دمنوش باید آب را با حرارت بالا باشد.

سپس آب داغ را روی تخمه‌ها در یک کاسه بریزید.

بگذارید تخمه‌ها درون کاسه خیس بخورد. اجازه بدهید مخلوط خنک شود و سپس آن را صاف کنید.

دمنوش آماده‌ی مصرف است.

می‌توانید آن را تا ۴ بار در روز مصرف کنید. آن‌چه باید در خاطر داشته‌باشید مصرف دمنوش تخم هندوانه فوایدی دارد، اما نباید در آن زیاده‌روی کنید.

کیسی توصیه می‌کند این دمنوش را به مدت طولانی هر روز مصرف نکنید.

اگر داروی عفونت کلیه مصرف می‌کنید، بدون مشورت با پزشک مصرف دارو را قطع نکنید.

۹. تخمه هندوانه برای بینایی‌

دانه‌های ریز هندوانه برای بینایی‌تان هم مفیدند و می‌توانند ریسک زودرس تباهی لکه‌ی زرد و سایر بیماری‌های چشمی را کم کنند.

ویتامین A موجود در این تخم‌ها برای سلامت چشم سودمندند. کمبود ویتامین A می‌تواند موجب تباهی لکه‌ی زرد شود.

همچنین ویتامین C موجود در تخم هنداونه نیز برای حفظ سلامت چشم خوب است.

این آنتی اکسیدان کمک می‌کند تا چشم‌های شما از سایر بیماری‌های مربوط به افزایش سن، مصون بماند.

بیماری‌هایی، چون خشکی چشم و بیماری‌های مربوط به اعصاب بینایی و همچنین گلاکوما (آب سیاه).

۱۰. تخمه هندوانه برای مردان

تحقیقات در چین نشان داده که مقادیر بالای روی موجود در تخمه هندوانه به طور قابل توجهی باعث افزایش کیفیت اسپرم در مردان شده و به درمان ناباروری در آقایان کمک می‌کند.

علاوه بر این مقادیر قابل توجه منگنز موجود در تخمه هندوانه هم به درمان ناباروری در مردان کمک می‌کند.

اسید‌های آمینه لیزین، اسید گلوتامیک و آرژینین موجود در تخمه هندوانه می‌تواند باعث افزایش میل جنسی در مردان شده و شانس باروری را افزایش دهد.

۱۱. تخمه هندوانه در بارداری

مصرف هندوانه با تخمه در دوران بارداری به مادران کمک می‌کند از مشکل سوزش معده و اسیدی شدن معده در امان بمانند.

زیرا مصرف هندوانه با تخمه باعث بهبود عملکرد لوله‌های عبور غذا می‌شود.

آب بسیار زیاد موجود در هندوانه موجب کاهش انسداد رگ‌ها و ماهیچه‌های مادر شده و در نتیجه ورم را برطرف می‌کند.

مواد مغذی موجود در هندوانه باعث کاهش حالت تهوع در مادران باردار می‌شود.
 
 
مضرات مصرف تخمه هندوانه

زیاده روی در مصرف تخمه هندوانه، به دلیل چربی و کالری بالا منجر به اضافه وزن می‌شود و نمک به کار رفته در آن‌ها برای طعم دار شدن باعث افزایش فشارخون و برخی عوارض دیگر در بدن خواهد شد؛ بنابراین بهتر است تخمه هندوانه، خام تهیه کنید.

تخمه هندوانه چاق می‌کند؟

تخم هندوانه کالری کمی دارد که برای کاهش وزن مفید است.

این دانه‌ها چربی بسیار کمی دارند، اما این چربی، چربی‌های تک غیراشباع و چندغیراشباع هستند که سالمند.

مصرف مغز‌های برشته‌ی تخم هندوانه به عنوان اسنک، به کنترل چربی بدن‌تان کمک خواهد کرد.

هر چند تقریبا ۳۰ گرم از این مغزها، حدودا ۱۵۸ کالری دارد، اما نگران نباشید. شما نمی‌توانید ۴۰۰ دانه (همان ۳۰ گرم) را یکجا بخورید!

اما اگر یک لیوان از تخم هندوانه میل شود، بیش از ۶۰۰ کیلو کالری انرژی تولید می‌کند که در افزایش چاقی برای افراد لاغر نقش بسیار مهمی دارد.
 
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->