تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق نمایش قدرت دفاعی کشور با رزمایش‌های هفته آتی حمایت از غزه در قلب انگلستان (۷ دی ۱۴۰۳) روسیه اعلام کرد: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حملات پهپادی اوکراین بودیم پزشکیان: از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم| به فکر سال آینده باشیم علت سقوط هواپیمای آذربایجانی مشخص شد جمع‌بندی کمیسیون انرژی مجلس از دلیل قطعی برق پاییز ۱۴۰۳
سرخط خبرها

بررسی سیاست‌های روسیه و آمریکا درباره صلح افغانستان

  • کد خبر: ۶۱۵۴۲
  • ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۰
بررسی سیاست‌های روسیه و آمریکا درباره صلح افغانستان
کارشناس مسائل شبه قاره می‌گوید: به نظر می رسد تفکری که بایدن و تیمش دنبال می کنند کمک به صلح در افغانستان از طریق همکاری طالبان و جریان‌های موجود در افغانستان و احتمالا تغییر قانون اساسی و ساختار فدرالی در سطح عالی‌تر با چهار قومیت ازبک، تاجیک، هزاره و پشتون باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پیرمحمد ملازهی در خصوص نشست صلح مسکو درباره افغانستان که ظرف چند روز آینده برگزار می شود گفت: در این نشست قرار است کشورهای منطقه به همراه تعدادی از اعضای حاکمیت، رهبران جهادی و صاحب نفوذ در افغانستان جمع شده و گفت وگو و تبادل نظر انجام دهند. البته ظاهرا روس‌ها، ایران را حذف کرده اند. دلیل آن را نمی‌دانم اما در دعوتنامه‌هایی که به کشورهای منطقه ارسال شده، ایران حضور ندارد.

 

وی تصریح کرد: از سوی دیگر ابتکار دیگری قرار است از کانال ترکیه انجام شود و در آنکارا یا استانبول جلسه‌ای با همین ترکیب نشست مسکو برگزار شود. به نظر می رسد یک سری جریانات پشت پرده و یا معادلاتی میان روس ها و آمریکایی ها وجود دارد. البته اینها در حد حدس و گمان است و قطعی نیست.

 

این کارشناس مسائل شبه قاره خاطرنشان کرد: احتمالا این کشورها به دنبال این هستند که از یک طرف سوریه و یمن در خاورمیانه و از سوی دیگر اوکراین و جریره کریمه در قفقاز شمالی به نوعی بین قدرت‌ها معامله شود.

 

ملازهی ادامه داد: آنچه در افغانستان قابل پیش بینی است اینکه یک نوع دولتی باید به وجود آید که ترکیبی از طالبان و نیروهای موجود سه جریان داوطلب قدرت یعنی طالبان، نیروهای جهادی به نمایندگی عبدالله عبدالله و اشرف غنی و لیبرال دموکرات ها باشد.

 

وی ادامه داد: آمریکا به دنبال این است که چنین جریانی را در یک حکومت مشترک به وجود آورده و حل کند. آن چیزی هم که وزیر خارجه آمریکا در نامه به اشرف غنی با حالت تحکم آمیز اعلام کرد این بوده که اشرف غنی را قانع کنند که دوران او تمام شده و اگر می‌خواهد در جایگاهش بماند باید در چهارچوب آنها حرکت کند.

 

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: واقعیتی که وجود دارد این است که سیاست های کلی آمریکا تنها رئیس جمهور نیست که آن را تعیین می کند و به همین دلیل است که علی القاعده خیلی تغییرات راهبردی به وجود نمی‌آید. فقط از لحاظ تاکتیکی یک سری مسائل دیگر مد نظر قرار می‌گیرد.

 

ملازهی خاطرنشان کرد: در واقع سیاست کلی آمریکا در ارتباط با افغانستان تنظیم شده است و در سطح حاکمیت تغییر نخواهد کرد. گرچه شیوه برخورد ترامپ متفاوت بود با آنچه که بایدن مد نظر قرار دارد.

 

وی تصریح کرد: بایدن به دنبال این است که در سطح منطقه‌ای و بین المللی نوعی چند جانبه گرایی را به وجود آورد که هم مناسبات آمریکا با اتحادیه اروپا را افزایش دهد و هم در رقابت با چین، روسیه را هم در سطحی راضی کننده نگهدارد. بنابراین طرح هایی که آمریکا در ارتباط با صلح افغانستان دارد گویای این است که می خواهد به نوعی اشرف غنی را دور بزند و مذاکرات دوحه نیز به نوعی تمام شده تلقی می شود.

 

این کارشناس مسائل شبه قاره خاطرنشان کرد: بنابراین احتمالا معامله‌ای که از جانب آمریکایی ها صورت گیرد با طالبان و عبدالله عبدالله خواهد بود زیرا این دو ظرفیت همکاری را دارند و در واقع اشرف غنی نیروی چندانی ندارد. گرچه لیبرال دموکرات ها و یا تکنوکرات ها که در گروه اشرف غنی تعریف می شوند در هر حالتی می توانند نقش داشته باشند اما آنچه پیش می آید همکاری طالبان با جریان عبدالله عبدالله و لیبرال دموکرات ها منهای اشرف غنی است.

 

وی خاطرنشان کرد: در سطح کلی تر به نظر می رسد آمریکا و روسیه به این مسئله فکر می کنند که افغانستان را از دخالت های خارجی چه در سطح منطقه‌ای و چه بین المللی بی طرف کنند. در واقع اکنون آمریکا و روسیه به این نتیجه رسیده‌اند که به سیاست بی طرفی در گذشته بازگردند و از نظر منطقه‌ای کسی اجازه دخالت نداشته باشد.

 

ملازهی در پایان تصریح کرد: به نظر می رسد تفکری که بایدن و تیمش دنبال می کنند کمک به صلح و ثبات در افغانستان از طریق همکاری طالبان و جریان‌های موجود در افغانستان و احتمالا تغییر قانون اساسی و ساختار فدرالی در سطح عالی‌تر با چهار قومیت ازبک، تاجیک، هزاره و پشتون باشد. اگر این اتفاق بیفتد می توان امیدوار به صلح بود و اگر غیر از این باشد احتمال تجزیه به پشتون و خراسان هست که در رسانه های خودشان در این باره بسیار بحث می شود.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->