آمادگی ایران برای مذاکرات بدون تاخیر درمورد برنامه‌ هسته‌ای| عراقچی: تعاملات سطح بالایی بین ایران و چین در جریان است آیا آلمان و ژاپن دارای کرسی دائم در شورای امنیت خواهند شد؟ تخت روانچی خبر داد: ایران و هند مصمم به ارتقای روابط هستند ایران خشونت علیه مردم آمریکا را محکوم کرد پژمانفر: شهید سلیمانی برای حفظ کیان اسلام جان خود را فدا کرد حملات رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی غزه واکنش انگلیس را برانگیخت بهروزآذر: درصدد رفع موانع فعالیت‌های هنری بانوان هستیم شمار شهدای غزه به ۴۵ هزار و ۶۵۸ نفر افزایش یافت (۱۴ دی ۱۴۰۳) سید عمارحکیم اولتیماتوم داد: با کسانی که امنیت و حاکمیت عراق را هدف قرار می‌دهند، مسامحه نخواهیم کرد بیانیه حزب‌الله عراق به مناسبت سالگرد شهادت سردار سلیمانی و المهندس وزارت خارجه: افغانستان باید موانع ایجادشده در مسیر رودخانه‌ها را بردارد شهید سلیمانی، الگوی عینی رفتار مبتکرانه و خردمندانه | مقاومت در دل ملت‌هاست نه دولت‌ها تصویری جدید از دیدار خانواده سردار سلیمانی با رهبر انقلاب در سال ۹۳ دریادار سیاری: تیپ‌های نیروی زمینی ارتش در مرز‌های شرق و غرب مستقر هستند سه نظامی صهیونیست در شمال غزه زخمی شدند (۱۴ دی ۱۴۰۳) ماموران کره جنوبی در بازداشت رئیس جمهور عزل شده ناکام ماندند جزئیاتی از بازرسی یک هواپیمای ایرانی در فرودگاه بیروت (۱۴ دی ۱۴۰۳) حمله موشکی از یمن به فلسطین اشغالی (۱۴ دی ۱۴۰۳) وزیران خارجه فرانسه و آلمان برای دیدار با الجولانی وارد سوریه شدند رژیم صهیونیستی مناطقی از جنوب لبنان را بمباران کرد (۱۳ دی ۱۴۰۳) شایعه قطع یارانه نقدی تکذیب شد بازگشت بیش از ۳۰ هزار تبعه افغانستانی از مرز دوغارون هشدار مصرف گاز در اروپا | ذخایر رو به کاهش است الحوثی: شهید سلیمانی در یاری فلسطینیان نقش ویژ‌ه‌ای ایفا کرد قالیباف: باید نسبت به فشارهای اقتصادی چاره‌اندیشی کنیم پزشکیان: در جایگاهی نیستم که از سردار سلیمانی سخن بگویم سفارت ایران درباره ملاقات سفیر کشورمان با دبیرکل وزارت خارجه ایتالیا توضیح داد مراسم پنجمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی در مصلی تهران برگزار شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) + عکس و ویدئو
سرخط خبرها

رئیس جمهور: برخی نباید به خاطر انتخابات مشکلات را چندبرابر جلوه دهند

  • کد خبر: ۶۲۵۳۱
  • ۱۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۸
رئیس جمهور: برخی نباید به خاطر انتخابات مشکلات را چندبرابر جلوه دهند
رییس جمهوری با بیان اینکه درموضوع تنظیم بازار با مشکل جدی غیرقابل حل مواجه نیستیم، گفت: برخی نباید بخاطر انتخابات ۱۴۰۰یا انتقام از انتخابات قبلی، مشکلات را چند برابر جلوه دهند.

به گزارش شهرآرانیوز،حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز سه شنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار گفت: همه می‌دانند در یک جنگ بی‌نظیر سه ساله اقتصادی علیه کشور بودیم و همه صاحب‌نظران معروف و مهم اعتراف می‌کنند که اگر چنین جنگ اقتصادی بر هر کشور دیگری تحمیل می‌شد، اقتصاد آن فرو می‌ریخت.

 

 وی افزود: ما در طول این سه سال این همه مشکلات را تحمل کردیم.  حتی در کالاها و نیازهای اساسی مردم مواد غذایی هم آمریکایی ها مداخله کردند و اوفک در موارد متعدد ما را تحریم کرده است. این ننگ بزرگ آمریکا در طول تاریخ است یعنی جنایت بی‌نظیر و تروریسم اقتصادی که جهان شاهد آن بود و هنوز هم ادامه دارد.

 

رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به شیوع کرونا در سال گذشته گفت: بعد از جنگ جهانی دوم چنین معضلی در دنیا بی سابقه بود حدود یک قرن یعنی از سال ۱۹۱۸ به بعد بیش از صد سال است که در دنیا شاهد چنین اپیدمی خطرناکی نبودیم که امروز به یک پاندمی تبدیل شده و همه جهان را دچار مشکل کرده است. از طرف دیگر برخی کالاهایی مانند نفت که باید صادر می شد ارزان شد یا به دلیل توقف فعالیت‌های بخش صنعت حتی فروش نرفت.

 

وی با اشاره به شرایط تحریم و پایین‌آمدن قیمت نفت گفت: شرایط بی‌نظیری را در تاریخ بعد از انقلاب و حتی دهه هایی قبل از انقلاب تجربه می کردیم و در اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ صادرات و واردات ما دچار مشکل شد. از طرف دیگر در سال ۹۹ برخی کشورها به دلیل کرونا حتی مواد غذایی را که فروخته شده بود را نمی‌دادند و بعد از آن هم که دوباره خواستند بفروشند، گران شد.

 

رییس جمهوری افزود: بعضی از اقلام مانند کنجاله، ذرت، ‌جو گران شدند و حتی روغن آفتابگردان ظرف یکسال گذشته ۱۳۵ درصد گران شد. قیمت برخی اقلام به خصوص در زمینه مواد غذایی بالا رفت که این می‌تواند در قیمت کالا در سطح جهان تاثیرگذار باشد.

 

وی ادامه داد: در این سختی و مشکلات ناچار بودیم با توجه به وضع بودجه و ریال و ارز و قیمت آن، ارزاق عمومی و کالاهای اساسی را به طوری که در این شرایط سخت برای مردم قابل خرید باشد و در کنار آن وفور کالا را نگه داریم. سیاست دولت از سال ۹۷ که سال جنگ اقتصادی بود سیاست وفور کالا، ‌تنظیم بازار، ‌نظارت دقیق در بازار، ‌واردات به موقع و تامین ارز مورد نیاز بود که البته کار آسانی نبود و این کار سخت انجام گرفت.

 

روحانی در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه در تولید و تامین کالا مشکل نداریم، گفت: باید دید که آیا مشکل در توزیع و نظارت است که بر توزیع نظارت کافی نمی‌شود یا تولیدکننده به موقع عرضه نمی‌کند. در بحث امروز دیدیم در بعضی موارد اشکال و اختلاف نظر وجود دارد یعنی وحدت نظر وجود ندارد. البته در جایی که وحدت نظر وجود ندارد در ستاد تنظیم بازار باید بحث شده و نقطه نظرات ارائه شود.

 

 رییس جمهوری با مسوول خواندن وزرای صمت و جهاد و قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی، تصریح کرد: وزیر صمت، وزیر جهاد کشاورزی و قائم مقام وزیر صمت در بخش بازرگانی مسئولیت سنگین‌تری دارند و ستاد تنظیم بازار باید بازوان این سه نفر برای حل و فصل مسائل باشد.

 

رییس دولت تدبیر و امید با طرح این پرسش که از چه طریق می‌توانیم این را حل کنیم، گفت: جای یک سامانه جامع احتمالاً کم است. در جلسه گفته شد که سامانه خوبی در برخی از تولیدات دامی داریم که از ابتدا تا انتهای فرایند در این سامانه مشاهده می‌شود.

 

 وی گفت: اگر این سامانه به طور دقیق همه چیز را عرضه کند، نباید اختلاف نظر داشته باشیم که در فلان مورد چقدر تولید یا اقدامات لازم انجام شده است یا مرکز تولید چه مقدار برای فروش یا کشتارگاه عرضه کرده است. با وجود این سامانه همه چیز برای ما روشن می‌شود که آیا درعرضه تاخیر انداخته است یا نه.

 

 روحانی ادامه داد: با یک سامانه حمل و نقل به راحتی می‌فهمیم که جنس به کجا می‌رود آیا از این استان به استان دیگر می‌رود یا صادرات غیرمجاز انجام می‌شود.

 

 رییس جمهوری با بیان اینکه همه اینها با یک سامانه جامع امکان پذیر است، گفت: باید سامانه جامعی داشته باشیم که ما را کاملاً از این تردید بی‌نیاز کند که قدم‌های تولید و قدم‌های عرضه و توزیع چگونه انجام شده است و یا کالاها کجاها انبار شده است.

 

رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه همه گزارش‌های امروز نشان می‌دهد اگر این سامانه دقیق و جامع داشته باشیم راحت‌تر می‌توانیم مسائل را حل و فصل کنیم، گفت: در مجموع در این جلسه مشکل جدی غیرقابل حل ندیدم یعنی اگر به ما می‌گفتند نهاده‌های دامی نداریم و بانک مرکزی هم می‌گفت نمی‌توانم ارز تخصیص بدهم یک مشکل جدی است ولی چنین مشکلی نداریم.  

 

وی ادامه داد: ارز تخصیص داده شده، نهاده‌ها خریداری شده که در گمرکات است و حتی وزیر راه گفت یکسری کشتی‌ها در حال تخلیه هستند بنابراین این مشکل اساسی را نداریم. اگر مشکل اساسی این بود که در کشور تولیدکننده نداریم که تولیدکننده داریم و نیازهای موردنیاز بخش های تولیدی هم تامین می‌شود.  

 

روحانی گفت: در برخی اقلام که مشکل داریم که عمدتاً با ۳۰ تا ۴۰ نفر طرف هستیم و به راحتی با ۳۰ تا ۴۰ شرکت می‌توانیم مسائل را حل و فصل کنیم و قرار شد عصر امروز جلسه‌ای با این شرکت‌ها تشکیل و اوضاع ساماندهی شود. تولیدکنندگان، کشتارگاه‌ها مشخص هستند. اختلافات درباره بسته بندی کردن یا نکردن جنس را کنار بگذارید؛ اگر بسته بندی باعث می‌شود در بازار در دهک‌های دچار مشکل قیمت گران نشود و جنس لوکس‌تری در دهک‌های بالا قرار بگیرد این کار را نکنیم و جلوی آن را بگیریم.

 

رییس جمهوری افزود:  اگر در ستاد تنظیم بازار به این نتیجه رسیدید که برخی بسته بندی‌ها نباید در برخی اقلام انجام شود آن را مصوب کنید و ما هم حمایت و پشتیبانی می‌کنیم.

 

وی به اعضای ستاد تنظیم بازار گفت: هر چیزی برای تنظیم بازار مورد نیاز و مصوب شما است، اگر دولت لازم است مصوبه‌ای داشته باشد حتماً در همان هفته انجام می شود. وزیر مربوطه در دولت مطرح کند و در همین هفته که مطرح می‌شود دولت مصوب خواهد کرد. اگر در خط مشی و برنامه مشکلی دارید که خط مشی و برنامه بر عهده رئیس جمهور است. اگر در برنامه ها مشکل دارید بگویید تا در ستاد اقتصادی دولت مطرح و بررسی و ابلاغ شود و برای همه لازم الاجرا است.

 

رییس دولت تدبیر و امید حتی اگر جایی قانونی است که فکر می‌کنید باید انجام شود آن را هم به ما بگویید ستاد هماهنگی اقتصادی داریم و در آنجا مطرح می‌کنیم و اگر موردی لازم و ضروری است تصویب می‌کنیم.

 

روحانی با اشاره به بودجه ۱۴۰۰ مجلس و افزایش عوارض گمرکی گفت:  حتی نسبت به واردات و قیمت کالا که در بودجه امسال مشکلاتی ایجاد شده و مبنا را بر حقوق گمرکی مبنایی قرار داده که در نتیجه آن ممکن است جنس گران شود، اگر در این زمینه مشکل دارید به ما بگویید چون برای ما رفاه مردم اصل است. در شورای عالی هماهنگی اقتصادی راجع به آن بحث می کنیم و اگر تغییری لازم باشد اعمال می‌کنیم.

 

رییس جمهوری  اضافه کرد: در ایام عید و درآستانه ماه مبارک رمضان هستیم هستیم که شرایط ویژه خود را دارند. همچنین در آستانه انتخابات و تغییر دولت هستیم که این هم مسائل خاص خود را دارد. هیچ کس در دولت نباید به فکر این باشد که رسالت و مسئولیت ما تا نیمه مرداد ماه است و چهار ماه پیش رو داریم و باید چهار ماه را حل کنیم. ما باید برای تمام سال فکر کنیم که دولت بعدی که آغاز به کار می‌کند با مشکل روبرو نباشد.

 

 وی با اشاره به تجربه خود در این زمینه گفت: روز اول که آمدیم با مشکل عظیمی همان روز اول مواجه بودیم. سیلوها خالی شده بود و مشکلات بسیاری داشتیم چون من تجربه کردم به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهم و راضی نیستم وقتی دولت سیزدهم وارد عمل می‌شود، روز اول با مشکل مواجه شود. باید بازار را تا پایان ۱۴۰۰ تنظیم کنیم.

 

 رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: دولت بعدی که روی کار بیاید برنامه‌های خود را دارد اما در اجرای وظایف‌مان بین ساعت اول دولت با ساعت پایانی آن نباید فرق کند و با همان نشاطی که در ساعت اول دولت شروع به کار کردیم با همان نشاط باید تا ساعت آخر کار کنیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->