پیشکسوتان عرصه‌های مختلف مشهد باید در رویداد نشان مشهد الرضا (ع) تجلیل شوند واقعه ۱۰ دیماه مشهد برای تشکیل حکومت اسلامی اتفاق افتاد مراسم بزرگداشت شهدای دهم دی ماه مشهد برگزار شد + ویدئو روز‌های یادآور حماسه‌های مردم مشهد باید در فضای اجتماعی شهر مورد توجه قرار بگیرد «مردمی بودن» موضوع اصلی نشان مشهدالرضا (ع) است | نسل جوان با خلاء الگو‌ها مواجه است مدیر مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی: نشان مشهدالرضا (ع) تجلیل از خادمان فرهنگ رضوی است حاجی‌بگلو: تصمیم‌گیری درباره تمدید دوره شوراها در انتظار مجلس است | هفت ساله شدن شوراها، در دولت نیز موافقانی دارد مشروح سیاست‌های شورای شهر مشهد در حوزه حمل‌ونقل شهری برگزاری دهمین دوره انتخابات هیئت‌مدیره سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی (۶ دی ۱۴۰۳) کاسب قدیمی محله سرشور: ما وسط تاریخ مشهدیم شهردار مشهد مقدس: ۴۵ کلان‌پروژه در‌حال‌اجرا تا پایان دوره ششم مدیریت شهری، به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم هر سفر مترو در مشهد ۱۸ هزار تومان هزینه دارد افزایش ۲برابری پلاک‌های فعال خودرو در مشهد طی ۵ سال | کاهش حوادث ترافیکی فاز نخست خط ۳ قطارشهری مشهد تا پایان ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد توضیحات رئیس شورای شهر مشهد درباره برخی موضوعات مربوط به صحن علنی روز گذشته (۵ دی ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد برای ششمین روز پیاپی، آلوده است (۶ دی ۱۴۰۳) نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها
سرخط خبرها

۱۵ هزار ساختمان و ۲ بیمارستان روی گسل‌های مشهد!

  • کد خبر: ۶۲۸۸۷
  • ۱۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۹
۱۵ هزار ساختمان و ۲ بیمارستان روی گسل‌های مشهد!
در مشهد حدود ۱۵ هزار پلاک ساختمانی، بیش از ۳۰ مرکز آموزشی شامل مدارس و همچنین ۲ بیمارستان روی حریم گسل قرار دارد که همه این موارد به دستگاه‌های اجرایی مربوط اطلاع‌رسانی شده است.
کوثری | شهرآرانیوز؛ رئیس مرکز تحقیقات زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی از طراحی و ابلاغ نقشه حریم گسل‌ها برای شهر مشهد خبر داد و گفت: بر این اساس در مشهد حدود ۱۵ هزار پلاک ساختمانی، بیش از ۳۰ مرکز آموزشی شامل مدارس و همچنین ۲ بیمارستان روی حریم گسل قرار دارد که همه این موارد به دستگاه‌های اجرایی مربوط اطلاع‌رسانی شده است.

علی بیت اللهی در گفتگو با شهرآرا و با اعلام این خبر افزود: طراحی نقشه حریم گسل‌ها برای مشهد و ۶ کلان شهر دیگر کشور در اولویت قرار گرفت و اکنون مشهد بعد از تهران برای اولین بار دارای نقشه حریم گسل است.

وی با بیان اینکه این نقشه‌ها در واپسین روز‌های اسفند ۹۹ به اداره‌کل راه و شهرسازی خراسان رضوی ابلاغ شده است ادامه داد: کار تهیه نقشه حریم گسل‌ها برای مشهد از حدود سال۹۷ آغاز شد. در این کار هدف این بود که گسل‌هایی که از محدوده شهری مشهد می‌گذرند مشخص شوند.


ممنوعیت ساخت ساختمان‌های مهم بر روی گسل‌ها

وی افزود: با توجه به حریمی که برای این گسل‌ها تعریف شده است، مطابق آیین نامه ۲۸۰۰ (آیین نامه ایمنی ساختمان‌ها در برابر زلزله) تأکید شده است که ساختمان‌های بسیار مهم نباید بر روی حریم گسل‌ها ساخته شوند. در حقیقت از این به بعد به استناد این نقشه‌ها نباید ساخت و سازی برای ساختمان‌های مهم در این محدوده‌ها صورت بگیرد.
بیت اللهی در تشریح نوع ساختمان‌های مهم افزود: این نوع ساختمان‌ها عبارت اند از بیمارستان‌ها مراکز آتش نشانی، سایت‌های نظامی، مخازن سوخت، منابع آب، پمپ‌های بنزین و گاز، مدارس، مراکز آموزشی و برخی مراکز مهم دیگر.


ساخت برج و ساختمان‌های ۸‌طبقه، ممنوع

رئیس مرکز تحقیقات زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی تصریح کرد: بدین ترتیب این محدوده در نقشه شهری مشهد تعیین می‌شود. با توجه به مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری، هدف این است که احداث ساختمان‌های بلند مرتبه که از آن‌ها به نام برج یاد می‌کنیم روی حریم گسل‌ها ممنوع شود. همچنین احداث هر نوع ساختمان معمولی بالاتر از ۸ طبقه نیز در این محدوده ممنوع خواهد بود.

وی یادآور شد که در حادثه طبیعی زلزله، عمده‌ترین نیرو در چشمه‌های لرزه‌ای یا همان گسل‌ها اتفاق می‌افتد، بنابراین این کار در مشهد با همکاری شهرداری مشهد، استانداری خراسان‌رضوی، دانشگاه فردوسی، دفتر سازمان زمین شناسی مشهد و نظام مهندسی ساختمان در ۱۵ جلسه متعدد پیگیری و حدود ۱۷۰۰ شیت نقشه یک به ۲۰۰۰ (نقشه‌هایی با دقت بسیار بالا) برای مشهد تهیه شد. وی گفت: پس از تحویل این نقشه‌ها به اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی، همه نهاد‌های متولی امر ساخت وساز، به ویژه شهرداری مشهد می‌توانند این نقشه‌ها را از این اداره کل درخواست کنند.


غیرمقاوم ها، در اولویت مقاوم سازی

رئیس مرکز تحقیقات زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی اظهار کرد: با وجود این نقشه ها، دیگر ساختمان‌های مهم در این محدوده‌ها ساخته نخواهند شد و ساختمان‌های معمولی تنها با رعایت ضوابط ویژه در این محدوده اجازه ساخت خواهند داشت و همه این ضوابط در اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی موجود است.
بیت اللهی در پاسخ به این پرسش که درباره ساختمان‌هایی که قبلا در محدوده‌های یاد شده ساخته شده اند، چه باید کرد، گفت: برای ساختمان‌های موجود در روی حریم گسل، مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری این است که این نوع ساختمان‌ها باید در اولویت اول مقاوم سازی قرار گیرند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->