رئیس جمهور: دانشگاه مسئله‌محور یکی از مهمترین مراکز برای حل مشکلات و معضلات کشور است چراغ سبز آمریکا به الجولانی: مجوز انجام معاملات با نهادهای دولتی سوریه صادر شد حمله موشکی و پهپادی یمنی‌ها به ناو هواپیمابر آمریکا اردوغان: کشور مستقل فلسطین قطعا تاسیس خواهد شد دو نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه زخمی شدند (۱۷ دی ۱۴۰۳) «جاستین ترودو» کناره‌گیری از نخست وزیری کانادا را اعلام کرد رژیم صهیونیستی: هیچ لیستی از حماس درباره گروگان‌ها دریافت نکرده‌ایم ۵ دستور پزشکیان در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای صنعت شیلات و آبزیان شبکه جاسوسی وابسته به عربستان و انگلیس در یمن منهدم شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) یک نفر با سلاح سرد در حیفا زخمی شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) ثبت سالروز شهادت آیت‌الله رئیسی، به عنوان «روز شهدای خدمت» در تقویم مکرون: آماده استفاده از مکانیسم ماشه علیه جمهوری اسلامی هستیم پزشکیان از دانشگاه جامع امام حسین (ع) سپاه بازدید کرد+ عکس سخنگوی سپاه پاسداران: آسمان سرزمین‌های اشغالی برای ما باز است + فیلم امیر سیاری: دوران هشت سال دفاع مقدس گنجینه‌ای از معارف و تجربیات است وزارت‌خانه‌های خارجه و نیرو برای پیگیری موضوع سدسازی‌ها در افغانستان دستور گرفتند بررسی اقدامات وزارت کشور با حضور رئیس جمهور (۱۷ دی ۱۴۰۳) شورای نگهبان از هفته آینده ایرادات لایحه بودجه ۱۴۰۴ را بررسی خواهد کرد نماینده مشهد در مجلس: استیضاح وزیر نفت متوقف شد آیت‌الله علم‌الهدی: اشتغال جوانان موجب بهبود عملکرد چرخه اقتصاد می‌شود | تکیه‌گاه قشر کارگر و محروم، اداره کار و تعاون اجتماعی است جلسه شورای عالی روابط خارجی ایران با حضور عارف برگزار شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) | بررسی انتقال پایتخت به سواحل مکران تشکیل جلسه کمیسیون حقوقی مجلس با موضوع ارزیابی معیشت مرزنشینان و فعالیت بازارچه‌های مرزی با حضور استاندار خراسان رضوی (۱۷ دی ۱۴۰۳) سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری: دور جدید گفت‌وگوهای ایران و اروپا؛ ۲۴ و ۲۵ دی ماه در ژنو | سفر هیاتی به ترکیه برای حل مشکل سوخت کامیون‌های ایرانی سفیر ایران در روسیه: سفر پزشکیان به مسکو ابعادی تاریخی خواهد داشت + فیلم برنامه‌های فشرده دیپلماتیک پزشکیان در دی ماه ۱۴۰۳؛ از میزبانی السودانی تا سفر به روسیه و تاجیکستان بیانات رهبر معظم انقلاب درباره دعای «یا مَن اَرجوُه لِکُلّ خَیر» ماجرای نام‌گذاری استادیوم سعدآباد مشهد به «غلامرضا تختی» توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی آیا جاستین ترودو نخست وزیر کانادا استعفا خواهد داد؟
سرخط خبرها

نامزد‌های ریاست جمهوری چه برنامه‌ای برای برجام و رابطه احتمالی با غرب دارند؟

  • کد خبر: ۶۳۰۰۳
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۷
نامزد‌های ریاست جمهوری چه برنامه‌ای برای برجام و رابطه احتمالی با غرب دارند؟
انتخابات ۱۴۰۰ و تعیین تکلیف سیزدهمین دولت و هشتمین رئیس جمهور در پیش است و این سؤال همچنان به قوت خود پایدار است که داوطلبان ریاست جمهوری برنامه شان برای برجام چه خواهد بود و برای پرونده اختلافات ایران و آمریکا و معمای رابطه دو جانبه این دو کشور چه در سر دارند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ انتخابات ۱۴۰۰ و تعیین تکلیف سیزدهمین دولت و هشتمین رئیس جمهور در پیش است و این سؤال همچنان به قوت خود پایدار است که داوطلبان ریاست جمهوری برنامه شان برای برجام چه خواهد بود و برای پرونده اختلافات ایران و آمریکا و معمای رابطه دو جانبه این دو کشور چه در سر دارند. بدون شک پاسخ نامزد‌های انتخاباتی به این پرسش، یکی از متغیر‌های اثرگذار بر سبد رأی آنان در انتخابات پیش روست. برای پی بردن به پاسخ سؤالات ریز و درشت درباره مواجهه نامزد‌های ریاست جمهوری با برجام و موضوع رابطه با آمریکا کافی بود مروری بر نظرات و دیدگاه‌های آن‌ها در یک سال اخیر داریم.


بایدن منتظر دولت آینده در ایران است

صادق خرازی، دبیرکل حزب ندای ایرانیان، در گفتگو با «ایلنا» درباره پیش بینی اش از آینده برجام گفت: «دولت آقای بایدن همان افرادی هستند که با ایران به توافق و تفاهم رسیدند. اگر ما بخواهیم در آمریکا نیرو‌های طرفدار ایران را شناسایی کنیم، همین افراد هستند، منتها این‌ها منافع ملی خود را در نظر می‌گیرند. در ایران اکنون یک چندصدایی وجود دارد و به نظرم این چندصدایی آن‌ها را گیج کرده است و با شناختی که من دارم، با این وضعیت چندصدایی، آمریکایی‌ها با این دولت به نتیجه نمی‌رسند و تا انتخابات صبر می‌کنند تا با دولت آینده به نتیجه برسند.
 
از آن طرف آمریکا گزینه دیگری ندارد؛ مثلا اصلا گزینه نظامی ندارند. دولت آمریکا توان یک واکنش نظامی در نزدیک‌ترین آب‌ها به سرزمین خود را نداشت؛ لذا گزینه نظامی مزاح است. آمریکایی‌ها در کل منطقه زیر چشمان تیزبین ایرانی‌ها هستند. ترافیک دیپلماسی و گفتمان بین ایرانی‌ها و آمریکایی‌ها بسیار تأثیر گذار است. هر زمان که این اتفاق رخ داده دولت آمریکا از ریل امنیتی آمده است روی گفتمان سیاسی. ما باید دولت آمریکا را در این شرایط نگه داریم و اگر غیر از این رفتار کنیم، شاید به ظرفیت‌های ما آسیب بزند.»


موضع قاطع رئیسی؛ مشکلات مردم با مذاکره حل نمی‌شود

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه و نامزد احتمالی و اصلی اصولگرایان، با اینکه درباره ورود به انتخابات اعلام موضع رسمی نکرده، درباره آمریکا گفته است: «امروز جمهوری اسلامی ایران حرف اول را در منطقه می‌زند. «قوی شدن» در همه عرصه‌ها لازمه خنثی سازی تحریم هاست؛ قدرت اقتصادی، قدرت سخت افزاری و نرم افزاری و همچنین دارا بودن یک نظام اداری قوی، می‌تواند باعث خنثی سازی تحریم‌ها و عقب راندن دشمنان به عقب شود.»


بایدن مسیر اشتباه را ادامه ندهد

حسین دهقان، مشاور فرمانده معظم کل قوا در صنایع دفاعی، نیز در گفتگو با رادیو بین المللی چین، درباره برجام و لزوم لغو تحریم‌ها از جانب آمریکا گفت: «برجام یک توافق نامه چندجانبه بین المللی است که در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شده و برای کشور‌های عضو الزام آور است. اما آمریکا به طور یک جانبه از برجام خارج شد و ایران را تحریم کرد. این اقدام نادیده گرفتن دستاورد‌های چندجانبه گرایی و تلاش برای فشار آوردن بیشتر بر ایران است. ایران همواره خویشتن داری راهبردی خود را حفظ کرده و همکاری و تبادلات خوبی با سایر کشور‌های عضو برجام داشته است. اکنون بهترین تصمیمی که بایدن می‌تواند اتخاذ کند، این است که بپذیرد قبلی‌ها اشتباه کرده اند و او نمی‌خواهد آن اشتباه را ادامه دهد. اما فکر می‌کنم او تعلل می‌کند و زمان و فرصت را از دست می‌دهد و شرایط را برای تصمیم گیری سخت‌تر می‌کند.»


روابط ما با غرب و آمریکا باید بهتر شود

علی مطهری، نماینده ادوار مجلس نیزدر حساب کاربری خود در توئیتر با اشاره به تحولات اخیر در فرایند تلاش‌های بین المللی برای احیای برجام نوشت: «اقدام کمیسیون مشترک برجام در برگزاری نشست وین برای بازگشت آمریکا و ایران به برجام یک گام مثبت است. رفع یکجای تحریم‌ها ایده آل است، اما در صورت ضرورت، ایران نباید بازگشت گام به گام دو طرف به برجام را رد کند.
 
به احتمال قوی ظرف چند ماه آینده، بعضی از تحریم‌ها برداشته می‌شود و دو طرف گام به گام به برجام نزدیک می‌شوند.» وی همچنین پیش‌تر درباره نگاه و برنامه اش درصورت پیروزی در انتخابات در قبال آمریکا گفته بود: «رابطه ایران با آمریکا، به صلاح ماست. به هر حال زور دارد؛ زیرا ما می‌توانیم لابی خوبی در کنگره آمریکا داشته باشیم، اما عده‌ای در داخل نمی‌خواهند این اتفاق رخ دهد. اگر رئیس جمهور شوم، تلاش خواهم کردم روابط ما با غرب و آمریکا بهتر شود.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->