حاجی‌بگلو: تصمیم‌گیری درباره تمدید دوره شوراها در انتظار مجلس است | هفت ساله شدن شوراها، در دولت نیز موافقانی دارد مشروح سیاست‌های شورای شهر مشهد در حوزه حمل‌ونقل شهری برگزاری دهمین دوره انتخابات هیئت‌مدیره سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی (۶ دی ۱۴۰۳) کاسب قدیمی محله سرشور: ما وسط تاریخ مشهدیم شهردار مشهد مقدس: ۴۵ کلان‌پروژه در‌حال‌اجرا تا پایان دوره ششم مدیریت شهری، به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم هر سفر مترو در مشهد ۱۸ هزار تومان هزینه دارد افزایش ۲برابری پلاک‌های فعال خودرو در مشهد طی ۵ سال | کاهش حوادث ترافیکی فاز نخست خط ۳ قطارشهری مشهد تا پایان ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد توضیحات رئیس شورای شهر مشهد درباره برخی موضوعات مربوط به صحن علنی روز گذشته (۵ دی ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد برای ششمین روز پیاپی، آلوده است (۶ دی ۱۴۰۳) نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: اقدامات شورای شهر درخصوص تسهیل زیست عفیفانه بانوان، قابل‌دفاع است | مدیریت شهری در بحران سرما، عملکرد ارزشمندی داشت ممنوعیت ورود خودروهای سنگین به شهر مشهد رعایت نمی‌شود | وقتی کامیون‌ها قوانین را زیر چرخ هایشان له می‌کنند افزایش سرمایه شهرداری مشهد در بانک شهر مروری بر وضعیت پایگاه‌های چندمنظوره شهرداری مشهد به بهانه روز ایمنی در برابر زلزله | پناهگاهی برای روزهای بحرانی ضرورت نظارت بر ساخت‌و‌ساز‌ها برای داشتن شهری ایمن و مقاوم صدور بیش از ۵۴۶ هزار مجوز بهره‌برداری از غرفه‌‌بازار‌های سیار شهرداری مشهد
سرخط خبرها

همدلی به وقت افطار در مشهد

  • کد خبر: ۶۴۶۲۹
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۴
همدلی به وقت افطار در مشهد
شهروندانی مشهدی که هنگام اذان به خانه نمی‌رسند میهمان افطاری ساده شهرداری می‌شوند.
محدثه شوشتری | شهرآرانیوز؛ صدای ربنا از رادیو اتوبوس تا صندلی‌های آخر قسمت بانوان هم می‌رسد. اتوبوسِ همیشه شلوغ خط ۱۲ خلوت است، اما هنوز هم به تعداد صندلی‌ها مسافران نشسته اند. از ازدحام و شلوغی خیابان‌ها هم خبری نیست. همه در ساعت افطار خود را به خانه رسانده اند، اما هستند شهروندانی که مشغله کاری و انجام امور روزانه شان تا هنگام افطار هم به پایان نرسیده و هنوز در خیابان‌های شهر در رفت و آمد ند.
 
اتوبوس به ایستگاه میدان شهدا می‌رسد. یکی از کارکنان مدیریت شهری با کارتن بزرگی سوار اتوبوس می‌شود و بسته‌های ساده افطاری را میان مسافران توزیع می‌کند. آب، خرما و شکلات، افطاری ساده‌ای است که مدیریت شهری با آن، شهروندان را میهمان می‌کند. سکوت اتوبوس با صحبت مسافران می‌شکند.
 
یکی از مسافران از همه می‌خواهد صلوات بفرستند و برای شفای حال بیماران از جمله بیماران کرونایی در این لحظه اذان ماه مبارک رمضان دعا کنند. مسافری دیگر از این طرح شهرداری صحبت می‌کند و اینکه تا زمان به خانه رسیدن دست کم با همین بسته آب و خرما می‌توانند گلویشان را تازه کنند و انرژی تازه‌ای بگیرند.


افطاری؛ میهمان مدیریت شهری

مسافر صندلی جلویی، خانم شاغلی است که هر شب مجبور است تا قبل از ساعت اذان در محل کارش باشد. می‌گوید: خانه ما آخر وکیل آباد است و محل کارم در اطراف حرم. خوش بینانه بگیریم زودتر از ۴۰ دقیقه بعد از اذان به خانه نمی‌رسم. حالا دو سه شبی است که شهرداری در ساعت اذان، داخل اتوبوس‌ها بسته افطاری پخش می‌کند. هر چند فقط آب و خرما و شکلات دارد، در شرایط کرونا که نمی‌توان ماسک را زیاد برداشت و چیزی خورد و در حد همین یک بطری آب و خرما که روزه مان را باز کنیم، خوب است.

خانم دیگری با وسواس شروع به الکل زدن روی بسته افطاری می‌کند. با حوصله بسته را باز می‌کند و از بطری آب داخل بسته می‌نوشد. این شهروند هر چند این روز‌ها به خاطر مشکلات گرفتن تجاری موقت مغازه همسرش دل خوشی از شهرداری ندارد و از هزینه‌های زیاد و راه نیامدن کارکنان مدیریت شهری انتقاد می‌کند، از این طرح توزیع افطاری به خوبی یاد می‌کند. این شهروند می‌گوید: از کار خوب شهرداری تعریف می‌کنیم و از روند پر پیچ وخم و اذیت هایش در امور اداری شهروندان هم گله می‌کنیم. کاش همیشه شهرداری دلش با مردم و به فکر مردم باشد. مثل همین یک بطری آب و چند خرما و شکلات که حس خوبی به شهروند می‌دهد و احساس می‌کنیم کسی به فکر عابران در حال گذر از خیابان‌ها در ساعت افطار بوده است.

چهار پنج ایستگاه جلوتر پیاده می‌شویم. چند رهگذر در حال عبور از خیابان هستند با همان بسته‌هایی که در اتوبوس‌ها توزیع می‌شود. از خانم در حال عبور از خیابان درباره این بسته‌ها می‌پرسم. می‌گوید سوار بر مترو بوده که اذان شده و این بسته‌ها را شهرداری در نزد روزه داران توزیع کرده است. این شهروند می‌گوید: به خاطر کرونا در خیابان و اتوبوس و مترو خیلی سخت است بتوان روزه را باز کرد و یک شکم سیر نان و پنیر و سبزی یا هر غذا و خوراکی دیگری را خورد. در حد همین یک بطری آب و خرما نمی‌توان بیشتر چیزی خورد؛ به همین دلیل این فکر و تدبیر شهرداری منطقی است.


زنده نگهداشتن سنت افطاری

نیم ساعت از اذان مغرب گذشته است و خیابان‌ها خلوت‌تر از ساعت اذان شده اند. با این حال همچنان سواره‌ها و پیاده‌ها برای رسیدن به خانه و بر سر سفره‌های افطار عجله دارند. یاد ماه رمضان قبل از کرونا می‌افتیم. رمضان ۹۸ که هنوز سر و کله کرونا پیدا نشده بود، وقت اذان که می‌شد در مناطق مختلف شهر، گوشه‌ای از فضا‌های سبز شهری، وسط میادین بزرگ شهر و حتی در پیاده رو‌های بزرگ، شهرداری، سفر‌های ساده افطار را برای رهگذران و شهروندانی که در ساعت افطار به خانه نرسیده بودند، بر پا می‌کرد. چای و خرما بود و برنامه‌های فرهنگی که بعد از افطار در اماکن عمومی اجرا می‌شد. در خنکای هوای بهاری، بچه‌ها کنار این سفره‌ها بازی می‌کردند و مردم دور هم افطار.
 
حالا دو سالی است کرونا بساط سفر‌های ساده کرونا و دورهمی‌های شهروندان در معابر را برچیده است. اما سنت افطاری دادن را نمی‌توان تعطیل کرد و این فرهنگ را با شیوه‌های دیگر می‌توان زنده نگه داشت. با همین هدف رمضان ۱۴۰۰ را مدیریت شهری با شیوه جدیدی از افطاری دادن آغاز کرده است. شرایط کرونا امکان برپایی سفره‌ها را نمی‌دهد؛ به همین دلیل با توزیع بسته‌ها بین شهروندانی که هنگام افطار هنوز به خانه نرسیده اند، به میان شهروندان می‌رود.
در این طرح شهروندانی که در زمان اذان مغرب در معابر پیاده و شهری، اتوبوس ها، مترو و تاکسی‌ها حضور دارند تا ساعت افطار به منزل نرسیده اند، با افطاری ساده مدیریت شهری پذیرایی می‌شوند.


پویش مهربانی برای شهر

رضا دانایی، معاون اداری و مالی سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، درباره این طرح به شهرآرا می‌گوید: دادن افطاری در ماه مهمانی خدا، یکی از سنت‌های دیرینه است؛ سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری با توجه به شرایط کرونا، امسال این سنت حسنه را با توزیع بسته‌های ساده افطار در اماکن عمومی و ناوگان حمل و نقل همگانی آغاز کرده است. این طرح به وقت افطار برگزار می‌شود و شهروندانی که هنگام اذان مغرب هنوز به خانه نرسیده اند، میهمان شهرداری می‌شوند.


توزیع روزانه ۱۲ هزار بسته افطاری

به گفته رضا دانایی، برنامه‌های مدیریت شهری برای ماه مبارک رمضان با عنوان پویش «شهر مهربانی» شامل چند طرح مختلف است. یکی از طرح‌ها توزیع افطاری ساده است و در شب‌های اول ماه رمضان، متناسب با میزان حضور شهروندان، روزانه از هزار تا ۳ هزار بسته توزیع شد. او ادامه می‌دهد: برنامه ریزی کرده ایم که برای شب‌های بعدی ماه مبارک، مناطق شهرداری هم در طرح مشارکت کنند و روزانه تا ۱۲ هزار بسته توزیع شود.

وی در توضیح پویش شهر مهربانی این نکته را هم به سخنانش می‌افزاید: در این برنامه سه طرح به نام‌های «هر محله مهربانی»، «مرهمی بر سوگ تو» و «چراغی برافروز» را اجرا می‌کنیم. «هر محله مهربانی»، طرحی برای کمک به آزادی زندانیان است، طرح «مرهمی بر سوگ تو» با هدف پاسداشت شهدای خط مقدم کرونا و طرح «چراغی برافروز» نیز برای کمک به نیازمندان شهر تا پایان ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->