معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

عوارض جانبی پس از تزریق واکسن کرونا چیست؟

  • کد خبر: ۶۵۶۸۰
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۸
عوارض جانبی پس از تزریق واکسن کرونا چیست؟
در حالی که روزانه میلیون ها نفر در سراسر جهان در برابر کرونا واکسینه می شوند، برخی هنوز از علائمی مانند تب، احساس سرما و دیگر انواع ناخوشی پس از تزریق واکسن سخن می گویند که انتظارش را نداشته اند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر پیتر هوتز، واکسن شناس و استاد کالج ملی طب استوایی در کالج پزشکی بیلور درباره عوارض جانبی تزریق واکسن کرونا می گوید: «چیزهایی که ما می بینیم، قرمزی بازو، درد بدن، گاهی اوقات خستگی، حتی گاهی اوقات تب درجه کم است». وی می گوید که پس از دریافت دومین دُز از واکسن فایزر/بایون تک «برای چند ساعت احساس سرما می کردم. و می دانیم چرا این اتفاق رخ می دهد زیرا واکسن در تحریک واکنش سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است. این یکی از دلایلی است که چنین سطح بالایی از حفاظت دریافت می کنیم». از دیگر عوارض جانبی تزریق واکسن کرونا می تواند به درد، قرمزی و تورم در ناحیه تزریق و احتمالاً سر درد یا دل پیچه اشاره کرد.

نکته دیگر اینکه امکان ابتلا به کووید-۱۹ با تزریق واکسن وجود ندارد زیرا هیچ واکسنی در واقع حاوی ویروس کرونا نیست. در کل حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از کسانی که واکسن کرونا را تزریق کرده اند عوارض جانبی قابل احساسی دارند. وقتی پای واکنش های آلرژیک شدید به میان می آید، نرخ آن حدود ۱ یا دو مورد در هر میلیون خواهد بود. این بدان معناست که حدود ۰.۰۰۰۵ درصد یا کمتر از آن، از افرادی که واکسن کرونا دریافت کرده اند، واکنشی شدید و منفی نسبت به آن نشان خواهند داد. به گفته پزشکان، این واکنش های منفی و شدید معمولاً در ۳۰ دقیقه اول پس از تزریق رخ می دهند.

هوتز در این باره می گوید: «به همین دلیل است که در مراکز تزریق واکسن، افراد را بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه پس از تزریق نگه می دارند تا مطمئن شوند هیچ واکشن آنافیلاکسیکی وجود ندارد». کسانی که واکسن های غیرکرونایی حساسیت داشته یا سابقه حساسیت آنافیلاکسی دارند بهتر است تا ۳۰ دقیقه پس از تزریق واکسن کرونا تحت نظر باشند اما بقیه افراد می توانند پس از ۱۵ دقیقه، در صورتی که عوارضی مشاهده نکردند محل را ترک کنند. مراکز تزریق واکسن در جهان به اپی نفرین مجهز شده اند تا در صورت هر گونه واکنش حساسیتی شدید به واکسن، به بیمار تزریق شود. اما کدام واکسن های کرونا واکنش شدیدتری در دریافت کنندگان ایجاد می کنند.

دکتر هوتز در این باره می گوید:«واکسن های mRNA- فایزر و مدرنا- واکسن هایی هستند که واکنش زا توصیف می شوند، یعنی اینکه عوارض جانبی بیشتری دارند. این عوارض جانبی جدی نیستند بلکه می توانند ناخوشایند باشند و گاهی اوقات ممکن است یکی دو روز ادامه داشته باشند. این اتفاق معمولاً رخ نمی دهد و اغلب کمتر از چند ساعت برطرف می شود». هر دو واکسن فایزر و مدرنا بیشتر از ۹۵ درصد در مقابل نمونه های خفیف ابتلا به کرونا و هر دو ۱۰۰ درصد در برابر موارد ابتلای شدید به کرونا مصونیت ایجاد می کنند. در تست های بالینی، هیچ مرگی بعد از تزریق این دو واکسن رخ نداده است.

واکسن جانسون اند جانسون اما از نوع واکسن های mRNA نبوده و تاثیر کمتری نسبت به دو واکسن قبلی داشته است. نکته دیگر اینکه واکنش ها نسبت به دُز دوم واکسن قوی تر و شدیدتر از دُز اول است اما این موضوع نیز نشان دهنده موثر بودن واکسن است.

منبع: روزیاتو


بیشتر بخوانید:

 

نکات مهم پس از تزریق واکسن کرونا | آیا بعد از زدن واکسن می‌توان ناقل بود؟

 

نحوه ثبت نام واکسن کرونا در ایران | اعلام نوبت تزریق از طریق پیامک

 

کدام افراد از ۷ اردیبهشت واکسن کرونا دریافت می‌کنند؟ + جزئیات و شرایط

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->