مهلت نام‌نویسی در آزمون سامفا تا ۲۰ دی تمدید شد حل مشکل ۲۱۰ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان سازمان حفاظت محیط زیست برای محیط بان کرمانی وکیل می گیرد جان باختن راننده ترکمنستانی در زرند کرمان + جزئیات جزئیات تازه درباره برخورد پرنده با هواپیمای فوق سبک شخصی نشان مشهدالرضا (ع) باید به کشف ظرفیت‌های مغفول مانده مشهد بپردازد میانگین تجویز دارو در ایران بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است دستگیری سارق ۱۵۰۰ گرم طلا در مشهد صدور مجوز پرداخت پاداش فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۲ صدور هشدار هواشناسی برای آلودگی هوا در مشهد و ۷ شهر دیگر (۱۵ دی ۱۴۰۳) ویروس جدید چینی HMPV چیست و چه علائمی دارد؟ + راه‌های پیشگیری یادی از دکتر محمد فقیهی حکم‌آبادی، نخستین جراح چشم مشهد | چشم ما در پی خوبان جهان خواهد بود* پایداری محیط زیست با الگو‌های موفق بازیافت زباله خطرات مصرف بیش از حد استامینوفن را جدی بگیرید ارائه خدمت به ۱۳ هزار زوج نابارور در راستای فرزندآوری  رانندگی مخاطره‌آمیز در بزرگراه پیامبراعظم(ص) مشهد، ۳ مصدوم بر جای گذاشت | رانندگی پرخطر ۴ خودرو را درگیر کرد (۱۵ دی ۱۴۰۳) اعلام زمان ثبت‌نام آزمون دستیاری تخصصی استفاده از ظرفیت تمام شهروندان برای حل مسائل کشور، یکی از اهداف مهم دولت ریه اسفنجی، عارضه جدید دخانیات نوپدید اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ دی ۱۴۰۳) زورگیری طلاهای همسر دوم برای کادودادن به زن اول سرانه پایین درمانی در دومین کلان‌شهر ایران | قدردانی از بهورزان و مراقبان سلامت و مربیان بهورزی در مشهد حضور ۱۹۱۰ نفر بدهکار مهریه در زندان‌های کشور ترکیب نمره علمی و مصاحبه در گزینش معلمان تغییر کرد + جزئیات نگاهی به شاخصه های نسل زِد و راه هایی برای برقراری ارتباط بهتر با آن ها | ماجرای ما و زومرها دستگیری چند متهم سرقت سریالی | مقابله پلیس مشهد با شگردهای قدیمی و جرائم روز تدوین دستورالعمل نظارت بر فراورده‌های نانو و تاتو در سازمان غذا و دارو پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌های جوی در شهر‌های بزرگ و صنعتی آلودگی هوا آمار مراجعه به مراکز درمانی را افزایش داد سبک زندگی در فصل زمستان از دیدگاه طب سنتی ایرانی چگونه است؟ ماموریت‌های اورژانس مشهد در ارتباط با بیماری‌های تنفسی ۱۸ درصد افزایش یافت (۱۵ دی ۱۴۰۳) انتقادِ بازنشستگان تأمین اجتماعی نیرو‌های مسلح به مبلغ ناچیز همسان‌سازی
سرخط خبرها

یک ویروس شناس: بروز کرونای ایرانی فعلا در حد حدس و گمان است

  • کد خبر: ۶۵۷۰۷
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۶
یک ویروس شناس: بروز کرونای ایرانی فعلا در حد حدس و گمان است
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هرچند گردش بسیار زیاد ویروس کووید - ۱۹ در کشور و نیز عملکرد و تصمیمات نامناسب برخی کشورها عامل ایجاد جهش هایی در این موضوع شده اما بروز واریانت کرونای ایرانی فعلا در حد حدس و گمان است.
به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا ناجی، ویروس شناس اظهار داشت: این حدس و گمان باید مورد ارزیابی کامل و دقیق انجام گیرد تا بتوان عنوان واریانت را بر ویروس جهش یافته در ایران، اطلاق کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان جهش ویروس کرونا در ایران وجود دارد، گفت: وقتی ویروسی وارد جامعه‌ای می‌شود و به سرعت به چرخش درمی آید، بسته به ژنتیک آن جامعه می‌تواند دچار موتاسیون‌هایی شود.

ناجی بیان داشت: ویروس کووید - ۱۹ در ایران مانند بسیاری از کشور‌ها جهش‌هایی داشته است، اما اطلاق واریانت یا گونه به ویروس جهش یافته در ایران، موضوعی است که باید مورد بررسی دقیق‌تر قرار گیرد.


ورود ویروس هندی به کشور دور از انتظار نیست

وی ادامه داد: به دلیل عدم کنترل کامل مرز‌ها ورود واریانت‌های هندی و برزیلی به کشور اصلا دور از انتظار نیست و ممکن است گونه‌های جدید از کشور‌های دیگر به راحتی وارد ایران شوند.

ناجی با اشاره به اینکه ورود واریانت‌های جدید به کشور موضوع تعجب برانگیزی نیست، گفت: ما منتظر این موضوع بودیم. اگر دیرتر این موضوع شناسایی و اعلام شد، شاید به این دلیل است که سیستم پایش ژنتیکی کووید - ۱۹ را به صورت منظم انجام ندادیم.

وی افزود: وزیر بهداشت چند روز پیش اعلام کرد مواردی از واریانت آفریقای جنوبی را شناسایی کردیم و همچنین بیان داشت که صدای پای ویروس هندی در ایران می‌آید.

آیا علائم بالینی واریانت هندی متفاوت است؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا علائم بالینی واریانت هندی با گونه‌های قبلی متفاوت است، گفت: هرچند پاسخ به این سوال نیاز به بررسی و زمان بیشتری دارد، اما با ویروسی مواجه هستیم که هم سرعت انتقال بالاتر و توان تکثیر بیشتری دارد و هم می‌تواند از سیستم ایمنی طبیعی یا حاصل از واکسن فرار کند.

وی ادامه داد: مطالبی که در حال حاضر بر اساس شواهد نظری پزشکان هندی منتشر شده، نشان می‌دهد که سرعت انتقال بیماری بسیار افزایش یافته و امکان فرار از سیستم ایمنی و بهتر چسبیدن به دیواره سلولی توسط این ویروس مهیا است.

ناجی گفت: برای داشتن شواهد علمی بالینی این گونه از ویروس کرونا باید علائم و مشخصات بالینی با اطلاعات ژنتیکی ویروس مقایسه کنیم که این کار تاکنون به طور دقیق و کامل انجام نگرفته و باید صبر کنیم تا این موضوع محقق شود.

وی با طرح این سوال که آیا موارد بیشتر ابتلا به بیماری کرونا و مرگ و میر ناشی از آن فقط به دلیل موتاسیون جدید در ویروس کرونا است، گفت: هرچند موتاسیون جدید نقش مهمی در این کار دارد، اما در کنار آن رفتار مردم هم بسیار مهم است؛ به عبارتی موتاسیون جدید و رفتار نامناسب مردم سبب شده تا هندی‌ها دچار این بلای بزرگ شوند.
 
منبع:ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->