افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید
سرخط خبرها

هیچ‌وقت بحث اجبار در غربالگری دوران بارداری مطرح نبوده است

  • کد خبر: ۶۶۲۳۰
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۲
هیچ‌وقت بحث اجبار در غربالگری دوران بارداری مطرح نبوده است
سلامتی جنین در دوران بارداری، مستقیم برای مادر و غیرمستقیم برای جامعه اهمیت دارد. انجام غربالگری‌ها در دوران بارداری سلامتی جنین را به‌شکل چشمگیری تضمین می‌کند.
طنین همتی|شهرآرانیوز، سلامتی جنین در دوران بارداری، مستقیم برای مادر و غیرمستقیم برای جامعه اهمیت دارد. انجام غربالگری‌ها در دوران بارداری سلامتی جنین را به‌شکل چشمگیری تضمین و از تولد نوزادانی با بیماری‌های مادرزادی جلوگیری می‌کند. غربالگری شامل تشخیص‌های مختلفی مانند دیابت، فشارخون و کم‌خونی در حاملگی می‌شود، اما در چند سال گذشته، غربالگری در اذهان مردم صرفا برای تشخیص اختلالات کروموزومی و شایع‌ترین نوعش، تشخیص سندروم داون، است.

اختلال کروموزومی نوزادان با انجام سونوگرافی دقیق، بین هفته ۱۱ تا ۱۳ بارداری و پس از آن انجام آزمایش خون تشخیص داده می‌شود و می‌توان افرادی را که مستعد خطر سندروم داون هستند، شناسایی کرد. همچنین یک آزمایش خون دیگر حدود هفته ۱۵ تا ۱۸ بارداری انجام می‌شود و سونوگرافی‌ای که باید بین هفته ۱۸ تا ۲۲ انجام شود.

اما نکته مهم، اهمیت این غربالگری برای مادران و خانواده‌هاست. متأسفانه بیمه‌ها هزینه‌های غربالگری را نمی‌پذیرند و بیماران باید همه هزینه‌ها را خودشان پرداخت کنند و همین باعث می‌شود برخی مراجعان تمایلی به غربالگری نداشته باشند.

انتظارمان این است که غربالگری مثل همه دنیا زیر پوشش بیمه قرار بگیرد. غربالگری به‌طور کلی از هفته ۱۱ و ۱۲ بارداری آغاز می‌شود و در صورت مثبت‌بودن غربالگری و انجام آمنیوسنتز و در نتیجه تأیید مشکل کروموزومی جنین از سوی پزشک متخصص، تا قبل از هفته هجدهم حاملگی با مراجعه به پزشکی قانونی، پس از تشکیل کمیسیون، اجازه سقط قانونی به خانواده داده می‌شود.

مرادی، عضو انجمن مامایی کشور، در گزارشی گفته بود: از هر ۱۰۰۰ تولد زنده، ۵نوزاد با اختلال ژنتیکی متولد می‌شوند که سالانه تعداد زیادی از کودکان با اختلال ژنتیکی به دنیا می‌آیند و غربالگری جنین مانعی برای تولد نوزادان با اختلال ژنتیکی است. بنابراین، طرح این مسائل برای افزایش جمعیت، پاک‌کردن صورت‌مسئله در کشور است. غربالگری ناهنجاری‌های کروموزومی تحولی در نظام مراقبت از مادران باردار است که هیچ‌گاه اجباری نبوده است و با آگاه‌سازی والدین انجام می‌شود که انجام آن کاملا اختیاری و آگاهانه است، اما حذف اجبار آن امری غیرمنطقی است.

حذف اجبار در غربالگری جنین برای مادران باردار

قانون حذف اجباری‌بودن غربالگری جنین و مطرح‌شدن آن در مجلس شورای اسلامی به یکی از نگرانی‌های کارشناسان حوزه خانواده تبدیل شده است. کارشناسان معتقدند غربالگری جنین برای مادران باردار برای اینکه فرزندی سالم به دنیا بیاورند، ضروری است. اینکه اجبار غربالگری برداشته شود و دولت حمایت‌های خود را به حداقل برساند و خانواده‌ها خود را مجاب به غربالگری ندانند، عواقب جبران‌ناپذیری برای خانوده‌ها و جامعه دارد.

دکتر ثقفی، رئیس انجمن جراحان زنان خراسان‌رضوی، در گفتگو با شهرآرانیوز درباره اهمیت غربالگری‌ها در دوران بارداری اظهار کرد: مسلما با پررنگ‌شدن نقش فضای مجازی، خانواده‌ها به اهمیت خیلی از موضوع‌ها مثل حوزه سلامت توجه می‌کنند. عقل سلیم می‌گوید مادر باردار یک خانواده برای داشتن یک فرزند سالم باید در دوران بارداری تحت درمان پزشک باشد و غربالگری دوران بارداری انجام دهد. حتی دولت باید در تشویق خانواده‌ها به انجام این طرح کمک کند تا حتی خانواده‌های کم‌بضاعت به‌دلیل هزینه‌ها به آن بی‌توجهی نکنند.

وی ادامه داد: هیچ‌وقت بحث اجبار در غربالگری دوران بارداری نبوده و از همان ابتدا توصیه به انجام غربالگری مطرح بوده است و این خانواده‌ها هستند که باید باتوجه‌به هزینه‌های این امر، اهمیت این موضوع را درک کنند و غربالگری را انجام دهند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->