جاده هراز مسدود شد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) قتل راننده تهرانی با یک گلوله در سرش هفت آسیب خطرناک تاتو و خالکوبی که از آن بی خبر هستید کشف ۲۵۰ کیلوگرم تریاک و دستگیری سه قاچاقچی در تهران بازداشت یک زن به دلیل سرقت پست‌های مخابراتی حریق انبار چوب و مبل در خیابان کلاهدوز مشهد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) سرگذشت دردناک عروس دایی| پای دختران خیابانی در میان بود حکم حبس و شلاق برای جوان فریبکار روایت تلخ مردی که به آخر خط رسید| طلاق زوج جوان بخاطر باجناق‌ اتوکشیده! اعلام نتایج آزمون استخدامی فرزندان ایثارگران تا پایان هفته (۱۸ تیر ۱۴۰۳) مهار آتش سوزی در منطقه حفاظت شده دربادام شهرستان قوچان + فیلم (۱۸ تیر ۱۴۰۳) ابتلای ۱۴۶ نفر در کشور به تب دنگی (۱۸ تیر ۱۴۰۳) جیب‌بر‌های اتوبو‌س‌های مشهد به دام افتادند | اعتراف عروس و مادرشوهر به ۲۵ فقره سرقت (۱۸ تیر ۱۴۰۳) تب دنگی عامل مرگ پزشک جوان مشهدی نبود | دانشگاه علوم پزشکی تکذیب کرد پلمب ۳ واحد صنفی به‌علت به‌کارگیری اتباع در منطقه ثامن مشهد (۱۸ تیر ۱۴٠۳) پیش‌فروش بلیت اتوبوس برای ایام اربعین + جزئیات شناسایی ۹ مورد ابتلا به جذام در سال گذشته | چه کسانی در معرض خطر ابتلا هستند؟ توصیه‌های تغذیه‌ای طب ایرانی در فصل تابستان
سرخط خبرها

دارو‌های اوتیسم هم نایاب شد

  • کد خبر: ۶۶۲۶۰
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۴
دارو‌های اوتیسم هم نایاب شد
خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم از نبود داروهای ریسپریدون، ریتالین و شربت انسفابول در مشهد انتقاد دارند، اما دانشگاه علوم‌پزشکی می‌گوید مشکل حادی نیست!
لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ داستان ادامه دار کمبود برخی دارو‌ها در بازار مشهد، این بار به دارو‌های اوتیسم رسیده و آن طور که خانواده‌های بیماران مبتلا به اوتیسم خبر می‌دهند حالا ریسپریدون، ریتالین و شربت انسفابول که برای مبتلایان اوتیسم تجویز می‌شود، در بازار یافت نمی‌شود و برخی خانواده‌ها مجبور شده اند این دارو‌ها را با دشواری، از خارج کشور تهیه کنند.
 

ریسپریدونِ اصل نیست

یکی از اعضای انجمن اوتیسم مشهد که خودش فرزند طیف اوتیسم دارد، با تأیید این موضوع به خبرنگار شهرآرا می‌گوید: دارو‌های خارجی که پیش ‎تر برای بچه‌های اوتیسم وارد می‌شد و عوارض کمتری داشت، اکنون دیگر وارد نمی‌شود. به عنوان مثال داروی ریسپریدون اصلی که پیش‌تر برای پسرم تهیه می‌کردم، الان اصلا پیدا نمی‌شود.

احسان نژاد با بیان اینکه پزشک پسرم داروی مشابه ایرانی را برای او تجویز کرده است، می‌افزاید:، اما این داروی مشابه بر روی پسرم اثربخشی ندارد.

او البته از افراد خوش شانسی است که توانسته است با دشواری بخشی از دارو‌های فرزندش را از خارج کشور تأمین کند: «۴ ماه به دنبال پیدا کردن راه حلی برای تهیه دارو‌های مورد نیاز فرزندم بودم. در نهایت از طریق فضای مجازی فردی را در کشور آلمان پیدا کردم که او با مبلغ ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان توانست شربت انسفابول و ۳ ورق قرص ریسپریدون را برایمان تهیه و ارسال کند.»

نجفیان شهروند دیگری است که فرزند مبتلا به اوتیسم دارد. او که از هزینه‌های بالای کاردرمانی کودکان اوتیسم و حمایت نکردن دولت و بیمه‌ها از خانواده‌ها برای تأمین این هزینه‌ها گله دارد، می‌گوید: دارو‌های حساس و خارجی اوتیسم اصلا پیدا نمی‌شود.

نجفیان اقداماتی را که برای تأمین داروی فرزندش انجام داده است، این طور روایت می‌کند: «در مشهد دارو‌های ریسپریدون و ریتالین اصل را برای فرزندم پیدا نکردم. حتی نوع ایرانی را هم تنها در داروخانه‌های دولتی با نسخه ارائه می‌دادند، اما از طریق یکی دو واسطه از ناصر خسرو تهران دارو را پیدا کردم که البته وقتی به دستم رسید متوجه شدم تاریخ مصرف شربت گذشته است»

جواد موحدی، مدیرعامل بنیاد اوتیسم رشد مشهد، نیز مهم‌ترین مشکل خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم را تهیه دارو و هزینه بالای کاردرمانی بیان می‌کند و می‌گوید: گاهی مشابه ایرانی دارو‌های فرزندان ما یافت می‌شود، اما متأسفانه دارو‌های ایرانی تأثیر چندانی ندارد.
 

مشکل حادی وجود ندارد

خانواده‌های دارای فرزند مبتلا به اوتیسم در حالی از نبود دارو در بازار مشهد گله می‌کنند که مدیر اداره دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌گوید: «در تأمین این دارو‌ها مشکل حادی وجود ندارد و ریسپریدون و ریتالین موجود است و با نسخه به بیمار ارائه می‌شود.»

علی روحبخش در گفتگو با خبرنگار شهرآرا می‌افزاید: دارو‌های ایرانی مشابه موجود است و شهروندان در صورت پیدا نکردن دارو، می‌توانند به داروخانه‌های دولتی نظیر ۲۲ بهمن و امام رضا (ع) مراجعه کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->