اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد
سرخط خبرها

واکسن در برابر کد ‌ملی

  • کد خبر: ۶۶۳۰۳
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۰
واکسن در برابر کد ‌ملی
سید محمدرضا هاشمی- روزنامه‌نگار افغانستانی

وقتی «پیروز حناچی» اسفندماه ۱۳۹۷ در مراسم قدردانی از کارگران و پاکبانان افغانستانی شهرداری تهران گفت: «این شهر با افتخار میزبان مهاجران بوده و زیبایی‌های تهران را مدیون کارگران افغانستانی هستیم.»، هیچ‌کس فکرش را نمی‌کرد که چند سال بعد؛ کرونا از راه برسد و شهرداری تهران فقط کارگران ایرانی خود را در برابر آن واکسینه کند، چون پروتکلی برای زدن واکسن به کارگران افغانستانی تعریف نشده است.

 

موضوعی که امیرحسین جعفری‌‌ورامینی، معاون برنامه‌ریزی سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره آن گفت: «وزارت بهداشت هنوز پروتکلی را در این خصوص(واکسیناسیون پاکبان‌های افغانستانی) اعلام نکرده و تنها افرادی که کدملی و کد شناسایی دارند واکسینه می‌شوند.» کارگران بخش پسماند شهرداری تهران در اولویت دریافت واکسن هستند، بخشی که کارگران افغانستانی آن مثل برادران ایرانی‌شان هر روز با زباله‌های بیمارستانی در تماس هستند با این تفاوت که آنها واکسن کرونا دریافت نکرده‌اند. اقدامی که واکنش‌های زیادی به دنبال داشت که در تازه‌ترینش یکی از اعضای شورای شهر تهران گفته: «اگر واکسیناسیون براساس عناوین شغلی صورت گرفته، دیگر نباید میان پاکبان ایرانی و غیر‌ایرانی تفاوتی وجود داشته باشد.» این درحالی است که این روزها انگشت انتقادات درباره روند واکسیناسیون شهرداری تهران را نشان می‌دهد.

 

این پایان ماجرا نیست، نزدیک به چهار دهه است که قریب به ۲میلیون مهاجر افغانستانی به صورت قانونی در شهرهای مختلف ایران زندگی می‌کنند و هنوز نمی‌دانند برنامه ایران برای واکسیناسیون آنها چیست! هرچند که رسول موسوی مدیرکل غرب آسیای وزارت امور خارجه در روزهای اولی که برنامه واکسیناسیون در ایران آغاز شده بود در توییتی نوشت: «تزریق واکسن کرونا در ایران آغاز شده است و واکسن بیشتری به زودی از کشورهای دیگر وارد و تزریق می‌شود. خوشحالم اما نگرانم! چه برنامه‌ای می‌توانیم برای واکسیناسیون ۳ میلیون مهاجر قانونی یا غیرقانونی افغان در ایران انجام دهیم؟ این در راس برنامه من است.» برنامه‌ای که از جزئیات آن اطلاعی در دست نیست.

 

همینطور در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: «عمده مهاجران در ایران را اتباع افغانستانی تشکیل می‌دهند که بیشتر این عزیزان به‌صورت غیر‌قانونی در کشور ما زندگی می‌کنند. در دنیا عموما مهاجران غیر‌قانونی به‌محض شناسایی بازداشت و دیپورت می‌شوند، اما این مهاجران در ایران واکسن کرونا دریافت می‌کنند، چنان‌که پیش از این از همه خدمات بهداشتی و درمانی کرونا نیز بهره‌مند شدند.»، در همین حال غلامحسین محمدی مشاور شهردار تهران روز دوشنبه در توییتی نوشته است: «رفع مشکل تزریق واکسن به کلیه پاکبانان اتباع غیرایرانی در حال پیگیری است.»

 

این روزها درحالی که وزارت بهداشت در حال انجام واکسیناسیون گروه‌های پرخطر مثل افراد بالای ۸۰ سال است، اداره اتباع و مهاجران خارجی که زیر نظر وزارت کشور مسئولیت ساماندهی مهاجران افغانستانی که به صورت قانونی در ایران زندگی می‌کنند را برعهده دارد و وزارت بهداشت که متولی بحث درمان در ایران است، هیچ برنامه و راهکاری برای واکسیناسیون این قشر از جمعیت مهاجر مطرح نکرده‌اند. در اینجا این سوال پیش می‌آید که اگر هدف از انجام واکسیناسیون کرونا ایجاد ایمنی و جلوگیری از تلفات بیشتر است، پس چرا پاکبان‌های افغانستانی و افراد بالای ۸۰ سال که در ایران زندگی می‌کنند، طبق برنامه واکسن دریافت نکرده‌اند!

 

هرچند که طبق شنیده‌ها آن بخش از مهاجران افغانستانی که به عنوان کادر درمان(دانشجویان پزشکی، پرستاری و دیگر رشته‌های مرتبط) در حال فعالیت در ایران هستند، واکسن کرونا دریافت کرده‌اند. مشکلات بانکی، ایجاد مشکل در شارژ کارت مترو، ناتوانی در خرید سیم کارت حتی وقتی وزیر ارتباطات بگوید که مشکلی برای فروش سیم‌کارت وجود ندارد و امروز واکسن کرونا، معلوم نیست، در آینده مهاجران افغانستانی که در ایران زندگی می‌کنند به دلیل نداشتن کد ملی از چه چیزهایی محروم می‌شوند.

 

منبع: روزنامه پیام ما

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->