تمرکز معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در سال ۱۴۰۴ بر کوانتوم، فوتونیک و هوش مصنوعی خواهد بود احتمال قطعی گسترده خطوط مخابرات و اینترنت در تابستان امسال (۱۴۰۴) سازمان فضایی ایران کپسول زیستی حمل انسان به فضا را امسال آزمایش می‌کند زمان انتشار آپدیت One UI ۷ برای گوشی‌های سامسونگ + فهرست نتیجه پژوهشی جدید: مصرف ماریجوانا بر فعالیت مغز و حافظه تأثیر می‌گذارد کاهش مصرف اینترنت کشور در زمان پخش سریال «پایتخت»! + عکس معنای «گوگل» افشا شد| تاریخ سازی یک اشتباه تایپی گوشی هوشمند، سومین کالای عمده وارداتی در سال ۱۴۰۳ بوده است آیا طراحی آیفون ۱۷ پرو متفاوت از نسل قبل خواهد بود؟ هوش مصنوعی واتساپ و اینستاگرام معرفی شد | Llama ۴، قوی‌تر از مدل‌های گوگل و OpenAI درباره گوشی جدید اینفینیکس که در هوا عطر پخش می‌کند + مشخصات و قیمت همه‌چیز درباره Corleo، ربات چهارپای کاوازاکی که می‌توانید سوارش شوید + فیلم راهنمای افزایش سرعت اینترنت رایتل 4g نتایج تحقیقات جدید: افراد متأهل بیشتر از مجردان به زوال عقل مبتلا می‌شوند دانشمندان می‌گویند ممکن است ما در کره ماه زندگی میکروبی به جا گذاشته باشیم ساعت‌های ۱۴ میلیارد تومانی ژژه لکولتر با مینیاتورهای شاهنامه + عکس ترامپ اجرای قانون ممنوعیت فعالیت تیک‌تاک را ۷۵ روز دیگر عقب انداخت قابلیت Copilot Vision مایکروسافت به ویندوز و موبایل می‌آید + قابلیت‌ها آیا تراشه‌های الکترونیکی هم شامل تعرفه‌های سنگین ترامپ می‌شوند؟ هوش مصنوعی Runway Gen-4 رونمایی شد | تولید پیشرفته ویدئو + فیلم افزایش قابل‌‌توجه زباله‌های فضایی در سال ۲۰۲۴
سرخط خبرها

دانشمندان می‌گویند در ۵ تا ۱۰ سال آینده نشانه‌هایی از حیات فرازمینی پیدا می‌کنند

  • کد خبر: ۶۶۳۱۹
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۸
دانشمندان می‌گویند در ۵ تا ۱۰ سال آینده نشانه‌هایی از حیات فرازمینی پیدا می‌کنند
دانشمندان می‌گویند که در آینده نزدیک حیاتی فرازمینی را پیدا خواهند کرد و ممکن است زودتر از آنچه فکرش را بکنید این اتفاق بیفتد. «جیمز وب» تلسکوپ فضایی محبوب ستاره‌شناسان به زودی می‌تواند نشانه‌هایی از حیات را در سیاره‌های ورای منظومه شمسی پیدا کند.

به گزارش شهرآرانیوز - دانشمندان می‌گویند که در آینده نزدیک حیاتی فرازمینی را پیدا خواهند کرد و ممکن است زودتر از آنچه فکرش را بکنید این اتفاق بیفتد. «جیمز وب» تلسکوپ فضایی محبوب ستاره‌شناسان به زودی می‌تواند نشانه‌هایی از حیات را در سیاره‌های ورای منظومه شمسی پیدا کند.

 

این تلسکوپ در هر جستجو می‌تواند داده‌ها را در حدود ۶۰ ساعت پردازش کرده و احتمال وجود حیات را در چنین زمان کمی به زمین مخابره کند.

در این جستجوها، سیاره‌های کوتوله گازی اولویت دارند و می‌توانند میزبان حیات باشند. اما کار از آنجایی سخت می‌شود که ما هیچ اطلاعات عینی از سیاره‌های گازی کوچک و خاکی بزرگ، چیزی مانند یک مینی نپتون و سوپر زمین، نداریم و نمی‌دانیم که آیا اتمسفر آن‌ها می‌تواند دارای شرایط شکل‌گیری حیات مثل گاز آمونیاک باشد یا خیر.


خوشبختانه مهرماه امسال، تلسکوپ فضایی جیمز وب بالاخره بعد از انتظار‌های فراوان در مدار زمین قرار می‌گیرد و می‌تواند این نشانه‌های حیات را در شش سیاره گازی محتمل بررسی کند. دانشمندان در مطالعه‌ای نوع واکنش جیمز وب را به مواد مختلف مدل‌سازی کردند تا با این روش بتوانند ترکیبات گازی اتمسفر سیارات دوردست را تشخیص دهند. آن‌ها امیدوارند که با جیمز وب بالاخره می‌توانند به این سوالات بشر پاسخ دهند: آیا ما در کیهان تنها هستیم؟ حیات چیست و آیا در نقطه‌ای دیگر حیات مانند آنچه که تا کنون شناخته‌ایم وجود دارد؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب یکی از مهم‌ترین ماموریت‌های فضایی ناسا است که در اوایل سال ۲۰۰۰ میلادی آغاز شد و حالا بعد از بار‌ها تاخیر تا چند ماه آینده بالاخره در مدار قرار خواهد گرفت. این تلسکوپ غول‌پیکر با قطر آینه ۶.۴ متر به قدری بزرگ است که برای اعزام به فضا باید آینه خود را مثل اوریگامی جمع کند و پس از قرار گرفتن در مدار آن را باز کند. کارآمدی تلسکوپ‌ها با قدرت جمع‌آوری نور آن‌ها سنجیده می‌شود. هر چه آینه یک تلسکوپ بزرگتر باشد نور بیشتری را جمع‌آوری می‌کند و در نتیجه اطلاعات بیشتری را در اختیار ما قرار می‌دهد. جیمز وب با چنین آینه بزرگی که با روکشی از طلا ساخته شده است می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را از اجرام فضایی دوردست به دست ما برساند.

ماه پیش، تلسکوپ فضایی هابل شواهد عجیبی از سیاره‌ای گازی به نام GJ ۱۱۳۲ پیدا کرد که احتمال می‌داد این سیاره گازی در فرآیندی تبدیل به یک سیاره سنگی شده و با فعالیت‌های آتشفشانی، اتمسفر جدیدی را برای خود تشکیل داده است. تلسکوپ فضایی جیمز وب می‌تواند به ما در تشخیص این ناشناخته‌ها کمک کند و حتی سیارات میزبان حیات بیشتری را در زمان کمتری تشخیص دهد.

 

منبع: دیجیاتو

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->