روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد
سرخط خبرها

مرثیه‌ای برای دخترکان کابل

  • کد خبر: ۶۶۷۹۹
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۷
مرثیه‌ای برای دخترکان کابل
درحالی که سه روز از حمله تروریستی دشمنان مردم افغانستان به مدرسه‌ای در غرب شهر کابل می‌گذرد، واکنش‌ها به این حمله وحشیانه همچنان ادامه دارد.
سیدمحمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ «خدایا! برایت روزه گرفتم و بر روزه‌ات افطار می‌کنم و بر تو توکل می‌کنم،‌ای بخشنده گناهان! مرا ببخش.» شاید وقتی داشت این مناجات را در ابتدای کتاب درسی‌اش می‌نوشت، فکرش را هم نمی‌کرد که قرار نیست عید فطر در خانه باشد و عکس دستخط او در اول کتابش، دل خیلی‌ها را بسوزاند. این مناجات یکی از دانش‌آموزان شهید در حادثه تروریستی مدرسه «سیدالشهدا» در کابل بود.
 
 
مرثیه‌ای برای دخترکان کابل
 
ساعت ۳۰:۴ بعدازظهر روز شنبه وقتی مردم کابل مثل همه بعدازظهر‌های دیگر این شهر که با اضطراب و امید همراه است، سرگردان زندگی بودند، صدای انفجار اول از کنار در ورودی «مدرسه سیدالشهدا» در «دشت برچی» کابل (محله‌ای در غرب پایتخت افغانستان که بسیاری از ساکنان آن شیعه‌مذهب و از قوم هزاره هستند) شنیده شد. همین که دانش‌آموزان با شنیدن انفجار پا به فرار از ساختمان مدرسه گذاشتند، دو «مین چسبی» که بعد از در ورودی مدرسه جاسازی شده بود، منفجر شد و خون، کابل را فراگرفت. رسانه‌های محلی افغانستان روز دوشنبه، ۲۰ اردیبهشت، اعلام کردند که براساس آخرین آمارها، ۸۵ نفر در این حمله تروریستی شهید و ۱۴۷ نفر دیگر زخمی شده‌اند؛ حمله‌ای که بسیاری از جان‌باختگان آن، دختربچه‌هایی بودند که با زبان روزه چشم‌به‌راه بازگشت به خانه و نشستن پای سفره افطار بودند.
 
هدف قرار دادن مراکز آموزشی در سال‌های اخیر به یکی از سیاست‌های طالبان و داعش در افغانستان تبدیل شده است؛ سیاستی شکست‌خورده که هدف آن، دلسرد کردن نوجوانان و جوانان افغانستانی از تحصیل و آگاهی است.
 
ساعاتی پس از این انفجار و انتشار تصاویر آن در فضای مجازی، افراد زیادی آن را محکوم کردند و صدای کودکان مظلوم افغانستانی به گوش خیلی‌ها در کشور‌های جهان رسید. آیت‌ا... سیستانی در پیامی از کشور‌های جهان خواست ملت بی‌پناه افغانستان را تنها نگذارند. پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، در جریان یک مراسم مذهبی، حمله خونین به مکتب سیدالشهدا در منطقه دشت «برچی» کابل را یک اقدام غیرانسانی دانست و دعا کرد: «خداوند به افغانستان صلح عطا کند.» در ایران، اما واکنش به این حمله تروریستی محدود به مقامات سیاسی نبود؛ ورزشکاران، هنرمندان و چهره‌های مهمی به این حمله واکنش نشان دادند. رئیس مجلس و رئیس قوه‌قضائیه هم در پیام‌هایی جداگانه به این حمله واکنش نشان دادند.
 
محمدجواد ظریف، وزیرخارجه نیز، با انتشار توئیتی نوشت: «داغدار دخترکان معصوم هستیم. زمان آن رسیده است که تمامی آن‌هایی که دل در گرو اسلام و افغانستان دارند، به برادرکشی پایان داده و یکپارچه عرصه را بر داعشیان بی‌وطن تنگ کنند.» در توئیتر فارسی، هشتگ #افغانستان ترند شد و اینستاگرام پر شد از همدلی ایران و افغانستان. همچنین ظهر روز دوشنبه جمعی از دختران ایرانی و افغانستانی (اینجا ببینید) با حضور روبه روی کنسولگری افغانستان در مشهد، حمله وحشیانه به مدرسه سیدالشهدای کابل را محکوم کردند و با انتشار بیانیه‌ای تاکید کردند که مدرسه خاستگاه توسعه و رشد است و حمله به آن، تلاش برای متوقف کردن رشد و توسعه در افغانستان است. آن‌ها در پایان از برادران و خواهران افغانستانی خود خواستند که پرقدرت به راهشان ادامه دهند. جابر انصار، سرکنسول جمهوری‌اسلامی افغانستان در مشهد، نیز ضمن قدردانی از پیام‌های مردم و مسئولان ایرانی در واکنش به این حمله، تاکید کرد: «ما تنها امروز و دیروز قدردان مردم مسلمان ایران نیستیم، بلکه از ۴۰ سال پیش که شما مردم شریف ایران در کنار مردم افغانستان بودید، به‌نمایندگی از دولت و مهاجران افغانستانی از شما تشکر می‌کنم.»
 
درحالی‌که قرار است پس از ماه مبارک رمضان، نشست استانبول با حضور کشور‌های تأثیرگذار در حوزه افغانستان به میزبانی ترکیه برگزار شود و نیرو‌های خارجی با آغاز ماه سپتامبر سال جاری میلادی افغانستان را ترک کنند، مردم افغانستان این روز‌ها ناامیدتر از همیشه در فراق دخترانی می‌سوزند که گناهشان، رفتن به مدرسه برای فراگیری علم و دانش بود.
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->