پیش‌بینی قیمت طلا و سکه، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش ادامه دارد؟ پیش‌بینی قیمت دلار، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه ریزی دولت برای خرید ۲۱۰ هزار تن دانه روغنی از کشاورزان داخلی ویدئو| توضیحات رئیس بانک مرکزی درباره نحوه تسویه حساب با بابک زنجانی قطع برق ۱۵ روزه صنایع منتفی شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: حذف صفر هیچ تأثیری بر فرایند‌های واقعی اقتصاد ندارد | بی‌اثر در حفظ ارزش پول ملی مصرف بیش از ۶۳ هزار مگاوات برق در روز ۲۹ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت شاخص بورس در معاملات امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴) اعلام ۱۰ عامل رسوب کالا توسط گمرک جزئیات نحوه محاسبه پلکانی قبض برق گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎﯼ ایران و ترکمنستان در زمینه نفت و گاز شرایط دریافت وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی چیست؟ تأکید بر ضرورت تسریع در تکمیل خط سوم انتقال برق مشهد - ماری دستور سرپرست وزارت اقتصاد برای پرداخت یکپارچه حقوق کارمندان تا یکم هر ماه هدف‌گذاری برای جذب ۱۰ همت سرمایه‌گذاری در شهرداری‌های خراسان رضوی | عرضه بسته‌های ویژه جذب سرمایه در نمایشگاه مشهدفاینکس خراسان رضوی، در نبرد با آفت سن گندم | بیش از ۱۵۳ هزار هکتار از مزارع غلات استان، سم‌پاشی شد دلایل کمبود برنج خارجی در بازار مشهد | برنج پاکستانی کمیاب شد راه دشوار خانه دارشدن پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش نرخ ارز چه تأثیری بر قیمت لاستیک خودرو داشت؟ | واردات بی‌رویه تایر‌های چینی، مانع بزرگ حمایت از تولید داخل پیش بینی بورس (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بازار قرمز می‌ماند؟ پیش‌بینی قیمت دلار (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ ارز کالاهای اساسی رسماً به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برگشت خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم
سرخط خبرها

بی انگیزگی زعفران‌کاران احتمال کاهش تولید در سال جاری را به دنبال دارد

  • کد خبر: ۶۷۲۹۳
  • ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۸
بی انگیزگی زعفران‌کاران احتمال کاهش تولید در سال جاری را به دنبال دارد
نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: قیمت طلای سرخ طی حدود ۲ سال اخیر تقریباً ثابت بوده و این برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست.
به گزارش شهرآرانیوز، غلامرضا میری با اشاره به اینکه قیمت زعفران خیلی پایین است، گفت: قیمت طلای سرخ طی حدود ۲ سال اخیر تقریباً ثابت بوده و این برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست.

وی با اشاره به افزایش سرسام آور هزینه‌های تولید و همچنین هزینه زندگی کشاورزان، اضافه کرد: به عنوان مثال در سال ۹۷، هزینه جداسازی کلاله زعفران ۵۰۰ هزار تومان بوده، اما هم اکنون این رقم به ۴ میلیون تومان رسیده است و در سایر هزینه‌ها از جمله هزینه برداشت و… نیز با همین مساله مواجه هستیم.

نایب رئیس شورای ملی زعفران حداقل قیمت هر کیلوگرم زعفران را هم اکنون، ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و حداکثر قیمت آن را ۱۴ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: این قیمت‌هایی است که ما زعفران را براساس آن از کشاورزان خریداری می‌کنیم.

احتمال کاهش تولید زعفران وجود دارد

میری با تاکید بر لزوم حمایت از کشاورزان، گفت: اگر از کشاورزان حمایت نشود آنان دلسرد و بی انگیزه می‌شوند و اقدام به تولید نخواهند کرد ضمن اینکه امسال با خشکسالی و کم آبی در کشور مواجه هستیم و همین مساله در کنار عدم انگیزه کشاورزان برای تولید به احتمال قوی منجر به کاهش تولید می‌شود این در حالی است که هر سال معمولاً با افزایش تولید مواجه هستیم.

وی درباره دلایل عدم تغییر قیمت زعفران در دو سال گذشته افزود: با توجه به بحث پیمان سپاری ارزی، مقدار زیادی زعفران از مبادی و کانال‌های غیررسمی از کشور خارج می‌شود به عنوان مثال سال گذشته به طور رسمی بیش از ۳۳ تن زعفران به افغانستان صادر کردیم، اما بخش زیادی هم به شکل قاچاق وارد این کشور شده است و کشور‌هایی که زعفران ایران به این شکل وارد آنجا می‌شود، این محصول را با قیمت‌های ارزان‌تر در بازار‌های جهانی عرضه می‌کنند.

میری توضیح داد که کسانی که در زمینه واردات کالا‌های مختلف به کشور فعال هستند با محدودیت ارز مواجهند و به همین جهت زعفران را خریداری و در بازار‌های جهانی زیر قیمت می‌فروشند تا ارز مورد نیازشان را تأمین کنند در واقع می‌توان گفت که این واردکنندگان و صادرکنندگان غیرحرفه‌ای بازار زعفران را دچار اختلال می‌کنند و قیمت آن را در بازار‌های جهانی می‌شکنند.

وی با تاکید بر اینکه جلوی این اقدامات باید گرفته شود، گفت: اگر پیمان سپاری ارزی برداشته شود، این مشکل حل خواهد شد. اگر صادرکننده واقعی بتواند ارز حاصل از صادرات را بیاورد و به قیمت واقعی در بازار عرضه کند، این رانت برداشته می‌شود و شرایط متعادل می‌شود.

منبع:مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->