انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ایرانی‌ها به اندازه یک کشور یک و نیم میلیاردی دارو مصرف می‌کنند

  • کد خبر: ۶۸۴۱۳
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۷
ایرانی‌ها به اندازه یک کشور یک و نیم میلیاردی دارو مصرف می‌کنند
ایران با جمعیت ۸۰ میلیونی به اندازه کشور ۱.۵ میلیارد نفری چین مصرف دارو دارد و روابط ناسالم در بازار دارویی ایران زیاد است.

به گزارش شهرآرانیوز، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت،ایران از نظر مصرف دارو جزو سه کشور اول دنیاست و میزان مصرف دارو در ایران به اندازه چین است. بسیاری از پزشکان بدون ملاحظه بیش از اندازه استاندارد دارو تجویز می کنند و بازار قاچاق دارو نیز در ایران بسیار گسترده است.

ناصحی گفت: تعداد اقلام دارویی در نسخه پزشکان به طور متوسط نباید از ۲.۳ قلم بیشتر شود. ممکن است به صورت موردی در حدود پنج درصد نسخه های یک پزشک، تعداد پنج قلم دارو هم نوشته شود اما نباید میزان نسخه های پر داروی پزشکان از یک حد استاندارد بیشتر شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: مساله بسیار مهم دیگر قاچاق دارو از شبکه دارویی کشور است. در سیستم دارویی کشور در موارد بسیار زیادی داروهای گرانقیمت به خصوص داروهای بیماران خاص از جمله هموفیلی ها به بیماران با نرخ دولتی و دفترچه فروخته می شود اما همان دارو دوباره به چرخه دارویی کشور بر می گردد و بار دیگر با نرخ گران و آزاد به فرد دیگری فروخته می شود.

وی درباره میزان قاچاق دارو و خروج دارو به بازار آزاد گفت: آمار دقیق نداریم اما میزان داروهایی که از این طریق از داروخانه ها خارج شده و دوباره در سیستم دارویی کشور به قیمت آزاد خرید و فروش می شود بسیار زیاد است و روابط ناسالم همچنان به میزان زیادی در بازار دارویی کشور وجود دارد.

ناصحی افزود: تنها راه کنترل این بازار اجرای کامل طرح نسخه نویسی الکترونیک است. داروهای گرانقیمت و بیماران خاص در این سیستم بهتر کنترل می شود و امکان قاچاق آنها کم می شود.

وی گفت: در سیستم نسخه نویسی الکترونیکی هر دارو یک کد خاص دارد و با فروش آن، کد آن دارو در سیستم باطل می شود و دیگر هیچ داروخانه ای نمی تواند آن دارو را بفروشد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: هم اکنون حدود ۹۴ درصد داروخانه های کشور به سیستم نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک مجهز هستند. درصد بالایی از مطب ها نیز این سیستم را دارند. حدود ۱۲۰۰ مطبی که در ماههای اخیر با سازمان بیمه سلامت قرارداد بسته اند نیز ملزم شده اند که برای همه مراجعان حتما نسخه الکترونیک صادر کنند.

وی گفت: البته هنوز دفترچه های کاغذی بیمه سلامت حذف نشده و به موازات نسخه الکترونیک وجود دارند تا مردم فعلا به مشکل نخورند و حذف دفترچه بیمه تدریجی انجام می شود.

ناصحی افزود: نکته مهم این است قبلا که نسخه کاغذی نوشته می شد اگر یک داروخانه دو قلم دارو از یک نسخه را نداشت و نسخه پیچیده می شد، دیگر نسخه باطل می شد و فرد نمی توانست اقلام باقیمانده را با پوشش بیمه ای تهیه کند و بایدآن را با نرخ آزاد تهیه می کرد. اما اکنون با استفاده از سیستم نسخه نویسی الکترونیک اگر یک داروخانه چند قلم دارو را از یک نسخه نداشت و نسخه پیچیده شد فرد می تواند بقیه اقلام را از داروخانه دیگر با پوشش بیمه ای و نرخ دولتی تهیه کند.

وی گفت: در سیستم جدید مشوق هایی برای نسخه نویسی الکترونیک پزشکان در نظر گرفته شده است و تعرفه خدمات پزشکانی که نسخه الکترونیک می نویسند بالاتر است.

منبع:ایرنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->