جهش ۶۲ دلاری قیمت طلای جهانی در یک روز (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) گرانی قیمت کالا‌های اساسی برطرف می‌شود توزیع آب به جای بنزین در جایگاه سوخت خیابان دلاوران مشهد؛ از شایعه تا واقعیت طنین شعار «مرگ بر اسرائیل» از باب‌الجواد(ع) تا چهارراه شهدا | اعلام همبستگی مردم مشهد با ملت مظلوم فلسطین اختیار تغییر ساعت رسمی کشور به دولت باز می‌گردد | تغییر ساعت، مصرف برق را به اندازه یک نیروگاه اتمی کم می‌کند جزئیاتی درباره رقم دقیق متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی سال گذشته ۰.۵ میلیارد دلار آیفون در ۲ ماه ترخیص شد فضیلت دعای کمیل اجرای توافقنامه تجارت ایران با کشور‌های اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ جهش قیمت جهانی طلا اسلامی: با برق هسته‌ای ناترازی‌ها را برطرف می‌کنیم | کارشکنی‌های دشمنان و تبلیغات منفی علیه برنامه هسته‌ای ایران قانون ته‌لنجی به رسمیت شناخته شد افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن و خروج خریداران | آینده مسکن به کجا می‌رود؟ (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) افت قیمت خودرو‌های خارجی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۵۰ میلیونی لاماری هیبرید تلاطم بازار خودرو‌های داخلی فروکش کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) + جدول قیمت مذاکرات؛ اقتصاد ایران شرطی نشود پرواز دوباره نرخ طلا در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) سناریو‌های پیش روی قیمت طلا بر اساس نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا زمان برگزاری حراج شمش طلا مشخص شد + جزئیات نقش تعاونی‌ها در تحقق شعار سال | سرمایه‌های کوچک در خدمت تولید صنعت خراسان رضوی در صف انتظار تسهیلات بانکی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | دلار به ۱۰۱ هزار تومان رسید رئیس کمیسیون اصل نود در نامه‌ای به رئیس‌جمهور: افزایش حقوق در سال جدید از فروردین‌ماه اعمال شود دو روز مهم هفته آینده برای بازار طلا و ارز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) کف قیمتی دلار چه عددی است؟ | پیش‌بینی سرنوشت‌ساز از نرخ ارز در بازار با پالس شروع مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلای جهانی صعودی شد پیش‌بینی تورم اجاره مسکن در ۱۴۰۴ | نیاز کشور ساخت سالانه یک میلیون مسکن است رالی بیت‌کوین هم‌زمان با رشد تاریخی بازار‌های سهام آمریکا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | گریپ فروت کیلویی چند؟
سرخط خبرها

لزوم توسعه کشت علوفه‌ای برای نجات دام سبک از بحران خشکسالی

  • کد خبر: ۶۹۰۸۲
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۸
لزوم توسعه کشت علوفه‌ای برای نجات دام سبک از بحران خشکسالی
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی گفت: با‌توجه‌به خشک‌سالی‌های بی‌سابقه امسال، کشاورزان باید برای جلوگیری از هدررفتن آب به محصولاتی رو بیاورند که مصرف آب کمتری در کشت دارند.
طنین همتی|شهرآرانیوز، هادی ساربان، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی، با اشاره به کاهش بارندگی‌ها در سال زراعی ۱۴۰۰ اظهار کرد: متأسفانه پیش‌بینی‌های هواشناسی سال زراعی ۱۴۰۰ با وجود اینکه با استقبال خوب کشاوزران شروع شد، خیلی دقیق نشد. همچنین باتوجه‌به اینکه گفته شده بود پاییز گرمی در سال ۹۹ داریم، پاییز بسیار سرد و کم‌بارانی را سپری کردیم. پیش‌بینی شده بود در اواخر آذرماه و ابتدای فصل زمستان کمی باران خواهیم داشت که متأسفانه این‌گونه نبود و زمستان هم بسیار سرد بود.

وی گفت: بدتر اینکه در فروردین امسال ۶/۵ میلی‌متر بارندگی داشتیم که در دوره آماری این میزان ۶/۳۶ میلی‌متر و در سال قبل ۱۳۴/۶ میلی‌متر بود. امسال ذخیره آب سدها، چشمه‌سار‌ها و منابع آبی به‌شدت کم شده است. امسال نسبت به سال گذشته ۶۱ درصد و نسبت به دوره آماری ۴۰ درصد کاهش بارندگی داشتیم. در کنار این کم‌آبی سرما هم داشتیم و حدود ۵۵ درصد در گندم، ۵۲ درصد در جو و ۶۰ درصد کلزا کاهش تولید داشتیم.

وی تأکید کرد: راهکار‌هایی هم برای این مشکل پیشنهاد کردیم. اولین بخشی که که به‌شدت از کم‌آبی آسیب می‌بیند دام سبک ماست. از طرفی قیمت علوفه نیز سرسام‌آور افزایش یافته است. ما به‌دنبال این بودیم که مجوز ویژه به خراسان داده شود تا بتواند نهاده‌ها را از کشور‌های اطراف وارد کند که این فرصت هم فراهم نشد.

ساربان یادآور شد: 90/7درصد وسعت استان خراسان‌رضوی دچار خشک‌سالی است. راهکار‌هایی که ما پیشنهاد کردیم این بود که کشاورزان به‌سمت کشت علوفه‌ای بروند تا بتوان بحران دام سبک را مدیریت کرد. کشت ذرت را از ۱۹ هزار به ۲۵ هزار هکتار افزایش دادیم. پیشنهاد کردیم نهاده ارزان‌قیمت مثل ارزن و چغندر علوفه‌ای را در باغات کشت کنند تا مشکل علوفه به‌گونه‌ای مدیریت شود. توصیه می‌شود باتوجه‌به کم‌آبی، به‌تدریج مدار آبیاری را از ۱۲ به ۱۳ (مدیریت آبیاری در فواصل زمانی) ببرند. همچنین در این وضعیت، کود‌های پتاس که مقاومت گیاه را نسبت به تنش‌های محیطی افزایش می‌دهد، کاربرد بیشتری دارد.

به‌گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی، قطعا در راستای بهره‌وری از آب، عملکرد رقم خیلی می‌تواند مؤثر باشد. بر همین اساس، در حوزه اقدامات به‌نژادی ارقام مختلف در حوزه کشاورزی مثل گندم و جو و محصولات اساسی استان، اقدامات خوبی انجام داده‌ایم. توصیه می‌شود از ارقامی که سازگاری بیشتری با کم‌آبی و بی‌آبی دارند، استفاده شود. این موضوع به شهرستان‌ها هم اعلام شده است تا کشاورزان اقدامات بهینه برای گذر از کم‌آبی را انجام دهند.

ساربان تصریح کرد: اقدامات خوبی در راستای مبارزه با آفات انجام شده، با وجود اینکه قیمت سم دوسه برابر افزایش پیدا کرده است و ارز ۴۲۰۰ تومانی از این محصول حذف شده است. آماری که ما امروز داریم، نشان‌دهنده این است که به‌دلیل خشک‌سالی و هجوم آفات، اقدامات بسیار خوبی روی سن گندم انجام شده است و سطح مبارزه به ۱۴۰ هزار ۴۴۱ هکتار رسیده است. عمده این مبارزه با سن مادری در سطح ۸۷ هکتار بوده است. همچنین بحث خرید گندم و کلزا شروع شده است و تا امروز حدود ۴۰۰ هزار تن به تفکیک خرید شده است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی درباره برنامه‌های موجود در استان برای افزیش سطح زیر کشت گلخانه‌ای گفت: باتوجه‌به اینکه آب محدود شده و بهره‌وری آب در کشت گلخانه‌ای خوب است، امسال در زمینه توسعه کشت در محیط‌های کنترل‌شده ۲۴۰هکتار زمین برای بهره‌برداری در استان ابلاغ شده است. بخشی مربوط به احداث سایه‌بان‌ها در باغات است و بخش دیگر در گلخانه‌هاست. درصورتی‌که تسهیلات به‌اندازه کافی تخصیص داده شود، این برنامه اجرا خواهد شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->