ترامپ: رئیس‌جمهوری چین مرد مغروری است| او نمی‌داند چطور باید توافق کند! جان باختگان ریزش سقف کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن به ۱۲۴ نفر رسید افزایش تعداد قربانیان حادثه کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن به ۱۲۴ تن حماس بیانیه داد: فلسطینیان کرانه باختری قیام کنند اختلاف بین صهیونیست‌ها و آتش افروزی در یک کنیسه در تل‌آویو رئیس جمهور آذربایجان: خواهان روابط خوب با ایران هستیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی لغو سه ماهه تعرفه‌های ترامپ علیه کشورها غیر از چین ! افزایش تعرفه کالا‌های چینی به ۱۲۵ درصد چشم بینای پدافند بر حریم هوایی ایران| گزارش اختصاصی شهرآرانیوز از ناگفته‌های شبکه پدافندی کشور رژیم صهیونیستی به اطراف مدرسه‌ای در جنوب لبنان حمله کرد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) ضرب‌العجل یک هفته‌ای کمیسیون اصل ۹۰ به بیمه مرکزی برای اجرای کامل سامانه املاک و اسکان ارتش اسرائیل: سربازان بسیاری را در غزه از دست داده‌ایم چین ۱۸ شرکت آمریکایی را تحریم کرد| پاسخ به جنگ اقتصادی ترامپ چین به شهروندان خود برای سفر به آمریکا هشدار داد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در آستانه مذاکرات عمان علی‌اف برای عادی‌سازی روابط با ایران شرط گذاشت! لایحه دوفوریتی واگذاری اختیار تعیین ساعت رسمی به دولت تصویب شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان: نباید برای پیشبرد کار‌ها معطل منابع بمانیم شمار شهدای بمباران شجاعیه غزه به ۳۵ شهید افزایش یافت (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) حمله جدید یمنی‌ها به تل‌آویو و ناو هواپیمابر آمریکا (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) رسانه صهیونیستی فاش کرد: ارتش تصمیم دارد رفح را به بخشی از منطقه حائل تبدیل کند حضور ۴۰۰۰ سرباز انگلیسی در عملیات منطقه هند-اقیانوسیه کشته شدن ۹۸ نفر در حادثه ریزش سقف کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن رژیم صهیونیستی از سلاحی جدید در غزه استفاده کرد| ۷۰ شهید و مجروح در بمباران شجاعیه شمار شهدای غزه از ۵۰ هزار و ۸۴۰ نفر عبور کرد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قالیباف خبر داد: افزایش ارز واردات خودرو مجدداً به ۳ میلیارد دلار
سرخط خبرها

۱۵ خرداد؛ روزی تاریخی که مبدأ انقلاب شد

  • کد خبر: ۶۹۳۸۷
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۳
۱۵ خرداد؛ روزی تاریخی که مبدأ انقلاب شد
غلامرضا بنی اسدی - روزنامه نگار

روز‌ها هرکدام جزئی از تاریخند، اما هستند روز‌هایی که خود تاریخ‌ساز و «مبدأ» تاریخ شده‌اند. در تقویم انقلاب اسلامی، ۱۵ خرداد چنین جایگاهی دارد. یک روز تاریخی که مبدأ یک تحول تاریخی برای ایران شده است. تحولی که نه‌فقط ساختار چندهزارساله حکومتی ایران را از پادشاهی به نظمی تازه در قامت جمهوری‌اسلامی آورد که جغرافیای فکری و فرهنگی و اجتماعی ایران را هم به نوآوری‌ای سازنده تعالی بخشید.

 

به‌گواهی تاریخ، درپی دستگیری حضرت آیت‌ا... العظمی خمینی در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، برخی شهر‌های ایران شاهد تجمع و راهپیمایی مردم، در اعتراض به دستگیری این عالم بزرگ دینی و استاد برجسته حوزه علمیه قم بودند.

 

تظاهرات در قم، تهران و ورامین به خشونت کشیده شد و تعدادی از مردم، شهید و مجروح شدند. یعنی اعتراض و انتقاد زیر چکمه‌های استبداد منکوب شد و «کلمه» با «گلوله» پاسخ گرفت. از همین‌جا بود که غیریت‌سازی میان نظام موجود و آنچه در اندیشه رهبران و ذهن مردم شکل می‌گرفت، پررنگ‌تر شد. مردم هم به این نتیجه رسیدند که با حاکمیت استبداد، نقد و نظر، به طنز شبیه‌تر خواهد شد تا پندی که حاکمان به گوش گیرند.

 

خطی که از مهر ۱۳۴۱ بر سر تصویب قانون انجمن‌های ایالتی‌وولایتی، آغاز شد و با مخالفت عالمان و روشن‌فکران متعهد، وارد مرحله‌ای شد که رژیم سلطنتی، هم در زندان‌ها را گشود و هم رسم شکنجه را وارد مرحله‌ای تازه کرد و از همه مهم‌تر، دست به قبضه تفنگ برد، آن‌هم به روی مردمان ایران که نگاهی نو داشتند و حرف تازه می‌زدند. این هم یعنی پا گذاشتن روی هرچه برای مردم حرمت داشت.

 

آنان زدند. مردم در خون افتادند، اما افتاده نماندند که برخاستند و باز خواسته‌های خود را فریاد کردند. ضرب‌المثل «خون نمی‌خشکد» انگار اینجا ترجمانی عینی یافته بود. هر نفر که می‌افتاد، چند نفر برمی‌خاستند. تازه قرار نهایی نبرد برای سال‌های بعد تنظیم می‌شد؛ چه معروف بود که امام‌خمینی (ره)، در پاسخ به کلام به‌سخره‌آمیخته هیئت حاکمه که از سربازانش می‌پرسیدند، در اصلاب و گهواره‌ها آدرسشان را می‌داد. وعده‌ای که، چون محقق شد، تقابل حق و باطل وارد مرحله نهایی خود شد. در گلوی هر ایرانی، کلمات، تبر ابراهیم شدند برای شکستن طاغوت.

 

به همین سادگی که کلمات بر تن کاغذ می‌نشینند، نبود. بازهم گلوله بود که دربرابر کلمه، صف می‌بست. بازهم شلیک بود و رگبار، اما این‌بار، کلمه‌ها، به بنیانی مرصوص تبدیل شده بودند که توان عبور گلوله از آن‌ها نبود. زدند، اما کوچه‌ای باز نشد ازمیان مردم که جای تیر‌ها را سینه‌ای ستبر گرفت و تحول وارد مرحله نهایی شد.


سرانجام تاریخی که از ۱۵ خرداد ۴۲ آغاز شده بود، با پیروزی انقلاب، در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، وارد مرحله نوین نظام‌سازی شد تا شاهد تولد «جمهوری‌اسلامی ایران» باشیم که پس از پایان حکومت پادشاهی، قد می‌کشید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->