با حکم رهبر معظم انقلاب؛ امام جمعه شهرکرد منصوب شد یک شرکت ژاپنی از تحقیق درباره انفجار بی‌سیم‌ها در لبنان خبر داد نمایندگی ایران در سازمان ملل: وارد رقابت‌ها و جنجال‌های داخلی و انتخاباتی آمریکا نمی‌شویم پزشکیان: قدرت مسلمانان بر وحدت و انسجام ماست دولت، لایحه اصلاح قانون هواپیمایی کشوری را تقدیم مجلس کرد ستاد کل نیروهای مسلح: اراده ما بر خونخواهی شهید هنیه خواهد بود آغاز سی و هشتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با حضور پزشکیان تسلیت رئیس جمهور به مردم لبنان | پزشکیان: جنایتکار قطعا مجازات عادلانه خواهد شد جریمه خودروهای سنگین باربری که از حد مجاز بیشتر باشد چقدر است؟ آمریکا: در انفجارهای دستگاه‌های ارتباطی لبنان دخالتی نداشتیم پوتین امضای موافقت‌نامه جامع راهبردی ایران و روسیه راپذیرفت تل‌آویو: قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل حمایت از تروریسم است حمله پهپادی مقاومت عراق به حیفا در فلسطین اشغالی تیم بسیج جامعه پزشکی ایران وارد لبنان شد (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) ایران حمله علیه سفیر خود در لبنان را پیگیری می‌کند تیم ۸ نفره چشم‌پزشکان ایرانی عازم لبنان شدند هزینه اتباع افغانستانی در ایران سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار است ۹۵ نفر از مصدومان حادثه تروریستی لبنان به ایران منتقل شدند حبیب عباسی، مدیرکل روابط عمومی دفتر ریاست جمهوری شد شورای امنیت درباره انفجار‌های لبنان نشست برگزار می‌کند اعترافات جالب عزت الله ضرغامی در خصوص دوران مسئولیتش در سازمان میراث فرهنگی
سرخط خبرها

آیا انتخابات در مسیر شگفتی سازی است؟

  • کد خبر: ۶۹۴۰۰
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۹
آیا انتخابات در مسیر شگفتی سازی است؟
بیش از دو هفته به زمان رأی گیری باقی مانده و هنوز مناظره‌های انتخاباتی که می‌تواند بسیار تعیین کننده باشد، برگزار نشده است. درنتیجه همچنان نتیجه نهایی انتخابات ۱۴۰۰ پیش بینی ناپذیر است و در این بستر، چهره‌های مختلف سیاسی به گمانه زنی درباره نتیجه احتمالی و آرایش سیاسی انتخابات می‌پردازند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روز‌های تبلیغات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به سرعت پیش می‌رود و هریک از نامزد‌ها با قوت به تشریح مواضع و برنامه‌های خود برای مردم مشغول هستند. بیش از دو هفته به زمان رأی گیری باقی مانده و هنوز مناظره‌های انتخاباتی که می‌تواند بسیار تعیین کننده باشد، برگزار نشده است. درنتیجه همچنان نتیجه نهایی انتخابات ۱۴۰۰ پیش بینی ناپذیر است و در این بستر، چهره‌های مختلف سیاسی به گمانه زنی درباره نتیجه احتمالی و آرایش سیاسی انتخابات می‌پردازند.


نامزد اصلاحات در هاله ابهام

علی صوفی، دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات، درباره احتمال حمایت جریان اصلاحات از نامزدی عبدالناصر همتی گفت: آقای همتی هیچ پشتوانه سیاسی ندارد، بنابراین گزینه مطلوبی نیست که جبهه اصلاحات ایران که یک جریان سیاسی اصلاح طلبی است از او حمایت کند. اگر رویکرد سال۹۲ و ۹۶ تکرار شود، آقای همتی می‌تواند گزینه اصلاحات باشد، اما نکته مهم این است که شرایط کاملا تغییر کرده است، یعنی انتخاب دست جبهه اصلاحات نیست، بلکه انتخاب دست مردمی است که مثل گذشته گوش به فرمان این جریان نیستند.

 

مردم اعتمادشان را به جریان‌های سیاسی از دست داده اند و سرمایه اجتماعی اصلاح طلبان هم کاهش پیدا کرده است؛ بنابراین به این صورت نیست که اصلاح طلبان امروز آزاد باشند و قدرت انتخاب داشته باشند. با این حال اگر آقای همتی یا آقای مهرعلیزاده بتوانند به گونه‌ای جلو بروند که میزان رأیشان افزایش یابد،  بعید می‌دانم که اصلاح طلبان پشت این افراد حاضر نشوند و رضایت می‌دهند که این افراد مورد حمایت قرار بگیرند تا اجازه ندهند که رقیب این مسئولیت خطیر را برعهده بگیرد.


علی محمد نمازی، عضو حزب کارگزاران سازندگی، نیز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در پیش بینی خود از نتیجه احتمالی انتخابات گفت: اکنون زمینه برای جذب نامزدی استیجاری وجود ندارد. درست است که آقایان همتی و مهرعلیزاده اصلاح طلب هستند، اما به دلیل اینکه کاندیدای اصلی ما نبودند، نامزد نیابتی محسوب می‌شوند. هم اکنون به دلیل انتقاداتی که به روحانی شده و کارشکنی جبهه مقابل برای وی، آرای مردم در این دوره از انتخابات به سمت اصولگرایان است.
با این حال، غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در یادداشتی در روزنامه «سازندگی» از حمایت رسمی حزب متبوعش از عبدالناصر همتی در انتخابات ۱۴۰۰ سخن گفت.


خطرآفرینی رضایی برای اصولگرایان

محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا در گفتگو با «برنا» درباره فضای احتمالی انتخاباتی پیش رو گفت: فکر می‌کنم دست کم سه نامزد دیگر به نفع آقای رئیسی کنار می‌روند و درواقع انتخابات به زودی به این نتیجه می‌رسد که فقط چهار نامزد باقی بمانند؛ زاکانی، قاضی زاده هاشمی و جلیلی به نفع رئیسی کنار می‌روند. وی افزود: از یک طرف آقای رئیسی با پیشتازی کامل جلو است و به نظر من، سبد رأی ده میلیونی دارد. هرچند درحال کاهش است، این کاهش، شیب تندی ندارد. از سوی دیگر، سبد رأی آقای همتی درحال رشد است و باید منتظر مناظره روز‌های آینده بود؛ زیرا آرایش سیاسی و انتخاباتی روشن‌تر می‌شود.

 

آقای رضایی هم اکنون خیال کناررفتن به نفع آقای رئیسی را ندارد و حتی می‌توانم پیش بینی کنم رضایی در مناظرات یکی از رقبای جدی و منتقدان ایشان خواهد بود. اگر رضایی حس کند که امکان دارد حضور ایشان برای پیروزی اصولگرایان خطر آفرین باشدو رای رئیسی را کم کند بعید نیست که در روز‌های آخر کناره گیری کند.


همچنین سعید باستانی، نماینده سابق مجلس، در پیش بینی خود از نتیجه احتمالی انتخابات ۱۴۰۰ به «ایسنا» گفت: اگر همین الان انتخابات برگزار شود، آقای رئیسی رأی خواهد آورد، اما تا ۱۶ روز آینده که روز برگزاری انتخابات است، معلوم نیست چه اتفاقاتی رخ دهد. طبق یکی از آخرین نظرسنجی‌ها حدود ۵۰درصد هنوز تصمیم نگرفته اند به چه کسی رأی دهند. این بدین معناست که این افراد هنوز منتظر هستند تا با برنامه‌های نامزد‌ها بیشتر آشنا شوند، سپس نامزدی را که فکر می‌کنند مناسب‌تر است انتخاب کنند.

 

وی افزود: رفتارشناسی انتخاباتی مردم، نشان می‌دهد در ادوار گذشته کسانی که زیاد شناخته شده بوده و همواره نامشان مطرح بوده است، چندان در جلب آرا موفق نبوده اند. درنتیجه شاید آقایان قاضی زاده و همتی بتوانند پدیده این دوره انتخابات ریاست جمهوری باشند. البته به این معنا نیست که رقابت بین این دو خواهد بود، بلکه به این معناست که ممکن است تعداد آرای یکی از این دو فرد در انتخابات بسیار اوج گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->