۸ هزار ساعت پرواز با جنگنده، «پورعلی» را از مفاخر مشهد کرد نشان مشهدالرضا(ع) می‌تواند به نمادی بین‌المللی برای شیعیان تبدیل شود هر حرکتی در شهر امام رضا(ع) انجام شود نشانی از امام رضاست خدمت من، خدمت به امام رضا(ع) است صابری فر: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) می‌تواند به الگویی ملی تبدیل شود مادرشاهیان: کسب دیپلم افتخار مشهد الرضا(ع) مسئولیتی بزرگ برای خدمت بیشتر به زائران بر دوشم نهاد نشان مشهد الرضا(ع)؛ هویت‌بخش خدمت رسانی در شهر مشهد است مهم‌ترین هدف رویداد نشان مشهدالرضا(ع)، الگویابی و الگوسازی است عودت ۱۶۰ میلیارد ریال به شاکیان بابت گران‌فروشی در مشهد از ابتدای سال جاری تاکنون (۱۱ دی ۱۴۰۳) وقتی رفاقت، پیکان نارنجی را به فردوسی رساند جریمه بیش از ۱۷ هزار خودرو فاقد معاینه فنی در مشهد تاکنون (۱۱ دی ۱۴۰۳) ناگفته‌هایی از مزرعه قدیمی «حلوائی» که امروزه بخشی از شهر مشهد است | روستای قنات‌های خشک شده رویداد نشان مشهدالرضا (ع)، نیازمند خلاقیت بیشتر است فرازوفرود‌های ساخت‌وساز، در صدر مشکلات مردمی منطقه ۳ مشهد لزوم اجرای کامل قانون عوارض آلایندگی برای حفظ محیط زیست شهری مشهد ۱۱۰ پیوند کلیه از ابتدای سال ۱۴۰۳ در مشهد انجام شده است مشهد، ایستاده در غبار | ثبت یک روز آلوده دیگر (۱۱ دی ۱۴۰۳) نشان مشهدالرضا (ع) حرکتی جهت الگوسازی برای نسل جدید نشان «مشهد الرضا(ع)»؛ معرف جایگاه مشهد بعنوان پایتخت معنوی ایران دکتر علم‌الهدی در مراسم نشان مشهدالرضا(ع): تربیت سیاسی در جمهوری اسلامی از گهواره شروع می‌شود| شهید رئیسی خود را گزینه بدیل قدرت نمی دانست + فیلم اهدای نشان ویژه مشهدالرضا(ع) به رئیس جمهور شهید | دکتر علم الهدی دیپلم افتخار گرفت + فیلم
سرخط خبرها

کمبود بودجه ۱۳ میلیارد تومانی، دردسر سازمان انتقال خون خراسان‌رضوی

  • کد خبر: ۷۰۴۲۲
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۷
کمبود بودجه ۱۳ میلیارد تومانی، دردسر سازمان انتقال خون خراسان‌رضوی
مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان‌رضوی گفت: در سال گذشته ۱۶۷هزار و ۷۲۴نفر به پایگاه‌های اهدای خون مراجعه کرده‌اند که از ۱۲۷هزار و ۴۶۱نفر خون‌گیری شده است. این عدد زیاد است، ولی باتوجه‌به نیاز بیمارستان‌ها کم است.

لیلا جانقربان | شهرآرانیوز- مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان‌رضوی گفت: در سال گذشته ۱۶۷هزار و ۷۲۴نفر به پایگاه‌های اهدای خون مراجعه کرده‌اند که از ۱۲۷هزار و ۴۶۱نفر خون‌گیری شده است. این عدد زیاد است، ولی باتوجه‌به نیاز بیمارستان‌ها کم است.

دکتر سیدحمیدرضا اسلامی در نشست خبری امروز به‌مناسبت روز جهانی اهدای خون، خاطرنشان کرد: اکنون ۶۲مرکز و بیمارستان و ۶دانشگاه استان زیر پوشش سازمان انتقال خون استان است و این سازمان سال گذشته ۳۳۲هزار و ۵۰۹کیسه خون و فراورده به مراکز درمانی فرستاده است که این کار با ۲۴۰پرسنل در کل استان انجام شده است.

وی ضمن گله از کمبود نیروی انسانی در این سازمان گفت: در ۱۰سال گذشته تعداد تخت‌های بیمارستانی بیش از ۳۰۰۰ تخت افزایش یافته و تعداد کارکنان دانشگاه علوم‌پزشکی نیز بیش از ۸۰۰۰ نفر افزایش داشته است، اما تعداد نیرو‌های سازمان انتقال خون خراسان‌رضوی افزایش نیافته و حتی نیرو‌های بازنشسته نیز جایگزین نشده است. این درحالی است که نیاز استان دائم درحال افزایش است و باید ذخایر خونی را افزایش دهیم، زیرا نیاز به خون و فراورده‌های آن، نیازی روزانه است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بودجه سال گذشته این سازمان ۲۷میلیارد تومان بوده است، گفت: بودجه مورد نیاز حدود ۴۰ میلیارد تومان است و این میزان بودجه واقعا کم است. مشکل اصلی ما بودجه‌بندی استانی است و چنان‌چه به‌صورت کشوری انجام شود، شرایط بهتری خواهیم داشت.

دکتر اسلامی افزود: همچنین در شرایط فعلی بودجه‌بندی‌ها براساس تولید نیست و پولی که به ما می‌دهند، ارتباطی با تولید ندارد، درحالی‌که باید این موضوع مدنظر قرار بگیرد و بین استان‌ها در میزان تولید و میزان بودجه نسبتی صحیح وجود داشته باشد.

رشد یک‌درصدی اهدای خون بانوان خراسانی

مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه شعار روز جهانی اهدای خون، «اهدای خون تو تداوم تپش قلب جهان است»، گفت: این ذخیره، ذخیره جان است و بسیار ضروری است و اگر این ذخایر نباشد، خیلی‌ها جان خواهند داد و در حوادث مختلف، بسیاری از افراد فوت می‌کنند. متأسفانه به‌دلیل بحران کرونا ۱۰درصد از میزان مراجعه‌کنندگان سال گذشته کاسته شده بود که خوشبختانه امسال این روند دوباره رو به افزایش است.

این مقام مسئول درباره میزان مراجعات اهداکنندگان خون در سال ۱۳۹۹ اظهار کرد: تعداد اهداکنندگان مستمر که در سال ۳بار به پایگاه‌ها مراجعه می‌کنند، سال گذشته ۷۱هزار و ۱۴۵نفر بوده و تعداد اهداکنندگان باسابقه ۳۶هزار و ۶۳نفر بوده است. تعداد اهداکنندگان بار اولی در سال۱۳۹۹ نیز ۲۰هزار و ۲۰۸نفر بوده است.
دکتر اسلامی گفت: خوشبختانه در سال گذشته میزان اهدای خون خانم‌ها یک‌درصد رشد کرد و ۷۸۶۱خانم و ۱۱۹هزار و ۵۸۰آقا خون اهدا کرده‌اند.

وی درباره بهره‌برداری دارویی از فراورده پلاسمای خون نیز گفت: از سال ۹۵ تأییدیه فراوری پلاسما از کشور آلمان دریافت کرده‌ایم و تاکنون ۵۸۰ هزار کیسه پلاسما به این کشور فرستاده شده که در قبال آن تأمین دارویی صورت گرفته است.

خون یک داروی عادی نیست

مدیرکل سازمان انتقال خون استان در ادامه گفت: سازمان انتقال خون یک سازمان عادی نیست و خون در شرایطی که فرد در زمین و آسمان است، به کمکش می‌آید. خون یک داروی عادی نیست و نیازی مبرم و حیاتی است. خون و فراورده‌های خونی در اتاق‌های عمل جان افراد زیادی را نجات می‌دهد و بحث اهدای خون باید جدی گرفته شود. اگر این مشارکتِ اجتماعی نباشد، بیمارستان‌های ما فلج خواهند شد.

وی افزود: از طرفی اهدای خون بر سلامتی فرد اهداکننده هم تأثیر بسزایی دارد؛ از طرفی دیگر همتی جدی است برای نجات جان نیازمندان به این مهم. هرکدام از ما به سهم خود باید در این امر اجتماعی مشارکت کنیم.

دکتر اسلامی خاطرنشان کرد: اکنون خون تمام اتاق‌های عمل تأمین می‌شود و ضروری است باتوجه‌به افزایش تخت‌های بیمارستانی، سازمان نیز توسعه یابد که اگر چنین نباشد، در آینده‌ای نه‌چندان دور با مشکل روبه‌رو می‌شویم.

تقدیر از پیشکسوتان

در ادامه این نشست از خانواده شهید حسین هادوی که از شهدای مدافع سلامت بوده و ۶۴بار خون اهدا کرده است، تقدیر شد. همچنین از نصرت‌الله قانعی، روشن‌دلی که از اهدای خون در زندگی خود غافل نشده است، نیز تقدیر شد. وی امروز به‌عنوان اولین روشن‌دل در استان با اهدای بیش از ۵۰بار کارت نقره‌ای کسب کرد.
یکی از خاطرات این شهید بزرگوار نیز در اهدای خون، اهدا در لحظه عمل یکی از بیماران در اتاق عمل بوده است که در همان لحظه برای نجات جان بیمار خون خود را اهدا می‌کند.

گفتنی است در پایان این نشست مدیرکل سازمان انتقال خون استان نوید راه‌اندازی ساختمان معطل‌مانده اهدای خون سناباد در ۵ماه آینده را داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->