روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد
سرخط خبرها

دستور رهبر انقلاب برای تحصیل کودکان افغانستانی در پیچ و خم موانع اداری

  • کد خبر: ۷۰۵۳۲
  • ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۴
  • ۲
دستور رهبر انقلاب برای تحصیل کودکان افغانستانی در پیچ و خم موانع اداری
۶ سال پیش دستور افتخارآمیز رهبرانقلاب مبنی بر تحصیل همه کودکان افغانستانی در مدارس ایرانی منتشر شد. این دستور در سال جاری با مصوبه‌ای تحت‌الشعاع قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بخشنامه اخیر اداره اتباع خارجی وزرات کشور پیرامون تحصیل کودکان مهاجر افغانستانی موجب نگرانی‌هایی از سوی فعالین اجتماعی شده است.

 

۶ سال پیش بود که دستور رهبر نقلاب مبنی بر تحصیل همه مهاجرین افغانستانی در مدارس دولتی منتشر شد. در این فرمان تاریخی به صراحت ذکر شده بود که: همه کودکان افغانستانی، چه آن‌ها که دارای شرایط قانونی حضور در ایران هستند و چه آن‌ها که مدارک قانونی حضور در ایران را ندارد باید در مدارس دولتی ثبت‌نام شوند.

 

این دستور قاطع و فراگیر پایانی بر همه تصمیمات موقت و گذرای این سال‌ها درباره تحصیل مهاجرین افغانستانی در ایران بود. همه کسانی که سال‌ها در آرزوی تحصیل کودکانی که هیچ نقشی در مهاجرت شان نداشتند بودند حالا به آرزوی چندین و چند سال خود رسیده بودند و رهبر انقلاب دوباره با این تصمیم نشان داده بود که نگاه آرمانی جمهوری اسلامی به مستضعفین فارغ از مرز‌ها تعریف می‌شود.

 

با انتشار این دستور رهبر انقلاب، دولت نیز برای پذیرش کودکان افغانستانی اعلام آمادگی کرد و در مهر آن سال تعداد زیادی از کودکان افغانستانی که این سال‌ها پشت درب‌های مدرسه از تحصیل بازمانده بودند روانه مدارس شدند و در کنار همکلاسی‌های ایرانی روزگاری نو آغاز کردند.

 

از سال سوم اجرای طرح مشکلاتی دراجرای آن به وجود آمد تا اینکه امسال بالاخره با صدور بخشنامه‌ای اجرای دستور رهبر انقلاب به حاشیه رفت. در این بخشنامه که از سوی اداره اتباع خارجی وزارت کشور صادر شده است تنها دوگروه شامل برگه حمایت تحصیلی می‌شوند:

 

گروه اول - دانش آموزان دارنده برگه حمایت تحصیلی سال‌های قبل مشروط بر ارائه کارنامه سال تحصیلی ۴۰۰-۹۹

 

گروه دوم - دانش آموزان کلاس اولی دارای رسید شرکت در طرح سرشماری

 

نتیجه طبیعی چنین اتفاقی این است که حضور کسانی که سال پیش موفق به تحصیل نشده اند و یا برگه طرح سرشماری را ندارند در سال جاری در مدارس دولتی ممنوع است و به این ترتیب تعداد زیادی از دانش آموزان افغانستانی برخلاف دستور صریح رهبرانقلاب از تحصیل محروم می‌شوند.

 

بخش نامه جدید اداره اتباع نگرانی‌های فراوانی میان فعالین اجتماعی و آرمانگرایان انقلابی به وجود آورده است. مشخص است که این تعداد از دانش آموز سال بعد با محرومیت از تحصیل مجبور به انتخاب راه‌های دیگری در زندگی از جمله کار کودکان می‌شوند و سرنوشت شان دیگر به دست معلمان ایرانی رقم نمی‌خورد؛ بلکه در کوچه پس کوچه‌های جرم‌خیز مناطق حاشیه‌ای خواهد گذشت. از این رو این بخش نامه علاوه بر اینکه اجرای دستور رهبری را به حاشیه رانده است به تبعات اجتماعی خود نیز توجه نکرده است و نتیجه فقط بیرون ماندن تعداد قابل توجهی از دانش آموزان افغانستانی در سال بعد است. در حالی که فضا برای تحصیل آن‌ها و رشد فرهنگی آن‌ها در محیط‌های آموزشی جمهوری اسلامی کاملاً مهیا بوده است و موانع قانونی آن نیز سال‌های پیش برداشته شده است.

 

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
یوسف معصومی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
0
0
سلام وقت بخیر. اول از همه تشکر میکنم بابت این خبر
و بعدش مشکل به اینجا ختم نمیشه بنده هم از اتباع افغانستان هستم و رسید برگه سرشماری دارم چندروز پیش با هزاران امید و خوشحالی رفته بودم برای گرفتن برگه حمایت تحصیلی ودر قسمت بیومتریک گفتن که شما قبلا رد مرز شدی و نمیشه که ثبت نام کنیم یکدفعه دنیا سرم سیاه شد و همه امیدم نا امید شد .افراد مثل من خیلی زیاد بودن شاید تو کل ایران هزاران نفر باشن. از شما درخواست دارم که این موضوع رو هم رسانه ای کنین بلکه این مشکل هم حل بشه.دست شما درد نکنه یا علی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
0
0
کسی پیگیر این ماجراها هست؟که تکلیف این بندگان خدا چی میشه؟دوباره آواره میشن برای تحصیل بچه هاشون یا میمونند و این بچه ها تبدیل میشن به کودکان کار؟؟؟؟
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->