طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

دولت جدید و امیدواری‌های همیشه

  • کد خبر: ۷۱۲۵۷
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۵
دولت جدید و امیدواری‌های همیشه
محمدکاظم کاظمی

ما مهاجران در ایران هیچ‌گاه حق رأی دادن نداشته‌ایم. ولی من از سال ۶۴ تا کنون نظاره‌گر و دنبال‌کنندۀ تحولات سیاسی ایران بوده‌ام. حتی قبل از آن، ما در بهمن ۱۳۵۷ هم در کابل، جریان پیروزی انقلاب اسلامی را از رادیو دنبال می‌کردیم. بگذارید جلوتر بروم، من در سال‌های قبل از انقلاب دورۀ مجلۀ «خواندنی‌ها» را می‌خواندم که مربوط به عصر مصدق و ملی‌شدن نفت بود و پس از بیست سال گذشتن از زمان انتشار خود، به دست من رسیده بود.

 

پس حق دارم خوشحال باشم که این انتخابات هم در ایران به سلامتی برگزار شد و آرزو کنم که روزی در کشور ما نیز انتقال قدرت حداقل به همین ملایمت باشد. در افغانستان البته بر روی کاغذ، همه چیز بهتر از ایران به نظر می‌رسد. آزادی‌های مدنی بیشتر است، رسانه‌ها آزادترند، اشخاص با آزادی عمل بهتری می‌توانند نامزد شوند و رقابت کنند. ولی در پشت این همه آزادی، انواع مافیاها قدرت و ثروت و دخالت‌های خارجی و تقلب‌های داخلی نهفته‌اند که در هر انتقال قدرت، آن قوانین مترقی را در کام ملت تلخ می‌کنند.

 

اما از این خرسندی کلی که بگذرم، حقیقت این است که با همه تفاوت‌های پررنگی که میان جناح‌های حاکم بر ایران در ادوار مختلف بوده است، اوضاع ما مهاجرین در ایران فرق چندانی نکرده است. اگر اصول‌گرایان با شعار «جهان‌وطنی اسلامی» آمدند، اداره اتباع و ادارۀ گذرنامه و قوانین و مقررات مربوط به مهاجران همان بود، اگر اصلاح‌طلبان با شعار «ایران برای ایرانیان آمدند»، باز هم همان بود. و عجیب است که گویا مقدرات ما مهاجران در جایی بیرون از این جناح‌های سیاسی تعیین می‌شود. گاهی گشایش‌های خردی پیش آمده و گاهی فروبستگی‌های دیگری ایجاد شده است. گاهی محدودیتی برداشته شده و گاهی تنگنایی دیگر پدید آمده است صرف نظر از جناح حاکم.

 

با این همه امیدوارم که دست‌اندرکاران دولت جدید در ایران، به مسائل مهاجرین، که هر چه می‌گذرد فرساینده‌تر و جانکاه‌تر می‌شود، به شکلی اصولی توجه کنند و نگذارند فرصتی که در این سال‌ها غالباً سوخت و از آن استفاده نشد، باز هم تباه شود.

 

با هر نگرش سیاسی‌ای که داشته باشیم، این انکارناپذیر است که ایران بعد از این انتخابات مسیری متفاوت از قدیم خواهد پیمود. امیدوارم که ما مهاجرین هم این تفاوت را در شکل مثبت آن حس کنیم و قوای سه‌گانه‌ای که همه در این یکی دو سال اخیر تجدید شده‌اند و می‌شوند، مسائل مهاجرین را به مدار بهتری بیندازند.

 

منبع: کانال تلگرامی محمدکاظم کاظمی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->