عراقچی: مجمع گفتگوی تهران، پایتخت را به قلب تپنده‌ی وفاق منطقه‌ای تبدیل کرد پشت پرده موافقت صهیونیست‌ها با ورود کمک‌ها به غزه چیست؟ نماینده مردم مشهد در مجلس: استیضاح وزیر راه را قبول ندارم مدیر مرکز مطالعات انرژی و امنیت روسیه: کلید حل پرونده هسته‌ای ایران در تهران و واشینگتن است واکنش پوتین به پیشرفت گفت‌و‌گو‌های میان ایران و آمریکا جزئیاتی عجیب از مکالمه تلفنی صمیمانه رؤسای جمهور آمریکا و روسیه فاش شد | ترامپ: ولادیمیر، هر وقت دلت خواست می‌تونی تلفن رو برداری و زنگ بزنی درخواست ۲۲ کشوربرای ازسرگیری امدادرسانی کامل به نوار غزه و برقراری آتش‌بس تحفه قطری‌ها برای آمریکا دردسر شد | کاخ سفید: هواپیمای اهدایی قطر هیچ ربطی به ترامپ ندارد پوتین: آماده همکاری با اوکراین برای دستیابی به توافق هستیم آیین بزرگداشت نخستین سالگرد شهادت شهید جمهور در مسجد امام محمد باقر(ع) مشهد برگزار شد+فیلم عراقچی: پیرو مسیر شهید امیرعبداللهیان باشیم وزیر امور خارجه عراق با پزشکیان دیدار کرد قالیباف: رژیم صهیونیستی هویت ژئوپلیتیک مستقلی ندارد سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی علیه ایران لفاظی کرد عراقچی: ایران می‌تواند مرکزی برای تبادل اطلاعات در منطقه و بین الملل باشد ادعای کاخ سفید درباره حق غنی‌سازی ایران تاکید پزشکیان بر تسریع در جذب سرمایه و احداث نیروگاه‌های خورشیدی سفیر ایران در انگلیس احضار شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رسانه‌های عبری از بن‌بست در مذاکرات دوحه خبر دادند اخلاقی: کشور‌های عربی می‌دانند که هر پیمان و قراردادی بدون حضور ایران به نتیجه نخواهد رسید رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح: توان رهگیری و انهدام پرنده‌های دشمن افزایش ۵ برابری یافته است پزشکیان در نشست با معاونان وزارت کار: اجرای طرح محله‌محوری باعث توزیع هدفمند خدمات اجتماعی می‌شود وزیر امور خارجه ترکمنستان: از اجرای پروژه‌هایی مثل بزرگراه عشق‌آباد تا مرز ایران حمایت می‌کنیم انصراف معاون ترامپ از سفر به فلسطین اشغالی سازمان جهانی بهداشت: ۵۷ کودک در نوار غزه از گرسنگی جان باخته‌اند (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی ۱۶۰ منطقه در غزه را هدف قرار داد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدارهای عراقچی با میهمانان مجمع گفت‌وگوی تهران در روز دوم دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا؛ ابهام در زمان و مکان
سرخط خبرها

گروسی از تمایلش برای همکاری با رئیس‌جمهور جدید ایران خبرداد

  • کد خبر: ۷۱۴۱۷
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۳
گروسی از تمایلش برای همکاری با رئیس‌جمهور جدید ایران خبرداد
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت و گویی به سوالاتی درباره تعامل آژانس و ایران در مدت اخیر و با توجه به توافق موقت بازرسی‌های آژانس از تاسیاست ایران پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پایگاه خبری پَس بلو در این باره گفت، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بخشی از یک گفت‌و گو با استفانی لیختنشتاین خبرنگار آزاد مستقر در وین در پاسخ به این سوال که آیا فکر می کند تفاهم نامه آژانس با ایران برای تدام بازرسی های آژانس از تاسیسات ایران پس از ۲۴ ژوئن باز هم تمدید خواهد شد یا نه، گفت: من هنوز منتظر این هستم که ایران به من جواب بدهد. هنوز هم پیگیر ایران هستم و به آن ها می گویم ما باید نشستی داشته باشیم، مجازی یا حضوری و مذاکره کنیم. همان طور که در کنفرانس خبری آخرم گفتم، حفظ این وضع که وضعی موقت است یا تمدید آن دارد سخت تر و سخت تر می شود. آیا قرار است به توافق موقت ادامه دهیم یا نه؟ آیا ۲۴ ژوئن پایان آن است؟ چون اگر این طور باشد، چند کار هست که باید انجام دهیم، از پاک کردن اطلاعات(ثبت شده در دوربین های داخل تاسیسات ایران) شروع می شود. این کار باید به طرز درستی با حضور ما انجام شود، چون تجهیزات ما است.

 

گروسی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا نمی خواهد اطلاعات ثبت شده در دوربین ها پاک شوند، توضیح داد: معلوم است که نه. اما همین طور نمی خواهم تا ابد به این روش ادامه دهیم.

 

او همچنین درباره این که با توجه به آخرین گزارشش از وضعیت تاسیسات ایران، دسترسی آژانس به تاسیسات ایران با وجود این تفاهم نامه موقت هم محدود است، تشریح کرد: بله خیلی محدود است. به همین دلیل است که در گزارش آخرم جدولی را گنجانده بودم تا چیزهایی را نشان بدهم که بازرسان ما نمی بینند.

 

عموم مردم باید این موضوع را بدانند. خلاصه منظورم این است که در حال حاضر، دیگر نباید بیشتر از این محدود شویم، در عین حال هم این توافق موقت راهکار پایداری نیست. این توافق نمی تواند به عنوان جایگزین یک رویکرد صحیح راستی آزمایی نسبت به برنامه هسته ای ایران در نظر گرفته شود.

 

مدیر کل آژانس در پاسخ به این که آیا صحت دارد توافق قبلی درباره مشخص کردن جزئیات بازرسی هایی که آژانس می تواند انجام بدهد، دفعه ی آخر تمدید توافق میان ایران و آژانس تمدید نشده است، بیان کرد: ضمیمه فنی توافق هنوز هم به کار بسته می شود. همکاران ایرانی ما به خاطر ملاحاظات سیاسی نمی خواستند وارد تشریفات تمدید یک توافق شوند.

 

گروسی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به انتخابات ریاست جمهوری ایران، انتظار دارد که تعاملات آژانس با ایران تغییر کند، گفت: ایران یک کشور مستقل است، اما از دیدگاه من، هیچ مزیتی در سخت گیری در روابط با آژانس یا دنبال کردن سیاست تقابل با آژانس برایشان وجود ندارد. این فقط در هر سطحی برای ایران مشکل ایجاد خواهد کرد و به نفعشان نیست. من پذیرای همکاری با رئیس جمهور بعدی ایران و شنیدن نظرات ایران هستم. می خواهم در اسرع وقت با رئیس جمهور جدید بنشینیم اعتمادسازی کنیم و یک ارتباط را شکل دهیم. چون مسیری طولانی را باهم طی خواهیم کرد.

 

او درباره این که در گزارش آخرش راجع به مسائل پادمانی از جمله پیدا شدن ذرات مواد هسته ای در چند محل در ایران و عدم ارائه توضیحان از سوی ایران در این باره، ابراز نگرانی کرده بود و چرا وجود این آثار مواد هسته ای نگران کننده است، توضیح داد: برخی می گویند این یک حساسیت بیش از حد و موضوعی کم اهمیت و قدیمی است. اگر این طور است و چیزی پشتش نیست، لطفا بگذارید نگاهی به آن بیاندازیم و شفاف سازی کنیم. چون چطور می شود مبنای برجام را داشته باشید که هنوز فعال است، آن هم بر اسای اعتماد دو جانبه، وقتی احساس می کنید که چیزهای دیگری در حال رخ دادن هستند که از آن خبر ندارید. اما رویکرد من عمل گرایانه است. بیایید شفاف سازی کنیم. اگر چیزی پشت این موضوع نیست، پس مشکلی هم نیست و اعتماد به نفس و اعتماد ایران فقط بالا خواهد رفت.

 

گروسی همچنین در پاسخ به این سوال که اگر ایران تا ماه سپتامبر که نشست بعدی شورای حکام است، پاسخی درباره این تحقیق ندهد، چه اتفاقی خواهد افتاد، گفت: امیدوارم از الان تا آن موقع پیشرفتی واقعی کنیم. اگر این طور نشود، گزارش های من به شورای حکام بسیار شفاف هستند و این موضوع را به وضوح توضیح خواهم داد. اما امیدوارم در آن وضعیت قرار نگیریم.

 

او درباره این که آیا برنامه ای برای مذاکرت با ایران در زمینه این مسئله در ۲۱ ژوئن وجود دارد یا نه، گفت: کمی سردرگم هستم، چون ایران می خواست حدود ۲۱ ژوئن دیدار کنیم اما دیگر پیگیر نشدند. ما را به یک گردهمایی دعوت کردند اما ظاهرا چنین چیزی در کار نیست. شاید یادشان بیاید که دعوت به نشست و مذاکره کردند. اما فقط مشارکت کافی نیست. باید این روند را جدی گرفت.

 

مدیر کل آژانس درباره این که نقش او و آژانس در مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین چیست و انتظار دارد توافق حاصل از این مذاکرات چگونه باشد تا آژانس بتواند نقشش را به عنوان ناظر و بازرس انجام دهد، توضیح داد: ما عضو مذاکرات نیستیم. سعی می کنیم از طریق رایزنی با مذاکره کنندگان از روند مذاکرت حمایت کنیم. ما کمک می کنیم ببینند اموری که بر سرشان مذاکره می کنند از نظر بررسی واقعیت و راستی آزمایی چگونه هستند.

 

گروسی در آخر در پاسخ به این سوال که آیا می داند سانحه اخیر رخ داده در تاسیسات هسته ای نطنز چه تاثیری روی آن گذاشته است، گفت: بله تاثیر داشته است. گزارش آخرم به نوعی این موضوع را نشان می دهد. ارزیابی خسارت طبعا به سرویس های امنیتی ایران ربط دارد. اما یکی از معیارهایی که می توان آن را در نظر گرفت، سرعت افزایش ظرفیت تولید است. این موضوع، موضوعی جدی بوده است و در فعالیت آن جا مشهود است. اما همچنین شاهد فعالیت های زیادی از جمله جا به جایی سانتریفیوژها هستیم، بنابراین فعالیت ادامه یافته است.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->