حادثه تروریستی در سیستان و بلوچستان؛ فرمانده سپاه و رئیس شورای شهر «بنت» ترور شدند (۱۰ مهر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۰ مهر ۱۴۰۳) | مشهد گرم می‌شود آخرین جزئیات از طغیان هلیل‌رود جیرفت | ١۵ نفر جان خود را از دست دادند (۱۰ مهر ۱۴۰۳) ارائه آموزش‌های تخصصی به دانش‌آموزان المپیادی برای ورود به بازار کار | دادن پاسخ اشتباه به یک سؤال در المپیاد‌های جهانی، مدال طلا را به نقره تبدیل می‌کند سهم سالمندان تحت پوشش بهزیستی کشور از دریافت خدمات این سازمان چقدر است؟ تصادف خودروی قاچاق انسان در جاده‌های سیستان و بلوچستان ۲۵ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۱۰ مهر ۱۴۰۳) آغاز بیستمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین (۱۰ مهر ۱۴۰۳) مدیر عامل سازمان تاکسی‌رانی شهرداری مشهد: سرویس مدرسه به ۹۵‌‌درصد از متقاضیان تخصیص یافت جوان‌ترین و سالمندترین استان‌های کشور کدامند؟ | حدود ۱۱ درصد سالمندان کشور بالای ۶۴ سال هستند خراسان‌رضوی در طراز اول کیفیت و گستره خدمات مدارس استثنایی روایتی پرامید از زندگی در خانه سالمندان | بهار سالمندی علت فوت پسر نیشابوری در استخر معروف مشهد مشخص شد هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۱۰ مهر ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش باران در نقاط مختلف و افزایش دما در شمال کشور (۱۰ مهر ۱۴۰۳) مصرف بالای آموکسی‌سیلین در ایران | ردپای تجویز پزشکان ۲۰ درصد جمعیت کشور را تا سال ۱۴۲۰ «سالمندان» تشکیل می‌دهند حمله سارقان مسلح به یک طلافروشی در کرج (۹ مهر ۱۴۰۳) یاشار سلطانی آزاد شد فراخوان بسیج جامعه پزشکی برای امدادرسانی به مجروحان در لبنان (۹ مهر ۱۴۰۳) اعلام آمادگی سفیران حمایتهای روانی هلال‌احمر برای خدمت‌رسانی به مردم لبنان
سرخط خبرها

علت خون دماغ در خواب چیست؟

  • کد خبر: ۷۳۲۱۰
  • ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۲
علت خون دماغ در خواب چیست؟
خون‌ریزی بینی در خواب ممکن است خطرناک باشد، از طرفی می‌تواند جای نگرانی نداشته باشد و با کمی مراقبت می‌شود از آن جلوگیری کرد.

به گزارش گروه جامعه شهرآرانیوز، همه ما خون‌ریزی بینی را کم‌وبیش تجربه کرده‌ایم. خون‌ریزی بینی ممکن است خطرناک باشد، اما در بیشتر مواقع جای نگرانی ندارد. اصطلاح پزشکی خون‌دماغ‌شدن epistaxis (اپیستاکسی) نام دارد و خشکی هوا یکی از دلایل اصلی خون‌ریزی بینی در شب محسوب می‌شود. زمانی که رطوبت هوا به میزان کافی نباشد، سوراخ‌های بینی خشک می‌شوند. خون‌دماغ‌شدن در سنین کودکی نیز بسیار دیده می‌شود، زیرا اغلب کودکان هنگام خواب بینی خود را خراش می‌دهند یا زخم می‌کنند.

 

شایع‌ترین علل خون‌ریزی بینی در شب؛ آب و هوای خشک محیط خانه

خون‌ریزی بینی به احتمال زیاد با تغییر فصل و قبل از سازگاری بافت‌های بینی با افزایش یا افت رطوبت اتفاق می‌افتد. اگر احساس می‌کنید جداره بینی شما خشک است و سابقه خون‌ریزی بینی داشتید، با دقت و احتیاط مقدار کمی وازلین یا پماد آنتی‌بیوتیک مانند نئوسپورین به دیواره‌های داخل بینی خود بمالید تا بافت بینی‌تان نرم‌تر شود.

 

آلرژی

از عوامل دیگری که باعث خون‌ریزی بی‌دلیل بینی می‌شود، ممکن است تحریک‌پذیری بینی باشد. واکنش‌های آلرژیک ممکن است همان تأثیر را روی بینی داشته باشند. این موارد ممکن است باعث تحریک بینی شود و خطر خون‌ریزی را به‌ویژه در شب افزایش دهد.

 

عفونت

عفونت‌های سینوسی ممکن است به پوشش حساس بینی آسیب برساند. بینی شما می‌تواند به اندازه کافی تحریک شود تا باز شود و خون‌ریزی کند. در صورت ابتلا به عفونت، دفع بیش از حد بینی ممکن است باعث خون‌ریزی آن شود.
علائم ابتلا به عفونت عبارت‌اند از: آب‌ریزش بینی، عطسه، سرفه، گلودرد، تب، درد و لرز است.

 

دست‌زدن به بینی در شب

ناخودآگاه ممکن است شما یا کودکتان در خانه به بینی خود ضربه وارد کنید یا دست خود را داخل بینی کنید و با ناخن به رگ‌های جداره بینی آسیب بزنید.

 

توصیه

به افراد توصیه می‌شود در صورت خون‌ریزی‌های مکرر در هنگام شب به پزشک مراجعه کنند. مهم‌تر اینکه اگر خون‌ریزی بینی شما بر اثر صدمه‌ای رخ داده که به سرتان وارد شده است، باید با مراجعه به پزشک از ضربه‌مغزی‌نشدن یا شکستگی در سر خود مطمئن شوید.

 

راه‌های درمان و جلوگیری از خون‌ریزی بینی

ممکن است بعد یا حین خون‌ریزی بینی هنوز لخته‌های خونی در بینی وجود داشته باشد، پس بینی خود را باد کنید. این مورد کمک می‌کند لخته‌هایی که ممکن است در سوراخ‌های بینی ایجاد شود و در آن گیر کند، از بین برود. این مرحله برای کودکان خردسال لازم نیست و ممکن است خون‌ریزی را در این افراد بیشتر کند.
از درازکشیدن یا کج‌کردن سر به عقب خودداری کنید؛ این امر منجر به بلعیدن خون و خفگی یا استفراغ می‌شود.


افراد باید هنگام خون‌ریزی، بینی خود را به جلو متمایل کنند و سوراخ‌های بینی را باهم بگیرند. این کار هم جلو خون‌ریزی از مویرگ‌های پاره‌شده را می‌گیرد و هم اجازه نمی‌دهد خون از گلوی فرد پایین برود. کودکان باید این کار را ۵ دقیقه و بزرگ‌سالان ۱۰ دقیقه انجام دهند و در حین گرفتن سوراخ‌های بینی با دهان نفس بکشند.

 

منابع: ایمنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->