پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد
سرخط خبرها

علت خون دماغ در خواب چیست؟

  • کد خبر: ۷۳۲۱۰
  • ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۲
علت خون دماغ در خواب چیست؟
خون‌ریزی بینی در خواب ممکن است خطرناک باشد، از طرفی می‌تواند جای نگرانی نداشته باشد و با کمی مراقبت می‌شود از آن جلوگیری کرد.

به گزارش گروه جامعه شهرآرانیوز، همه ما خون‌ریزی بینی را کم‌وبیش تجربه کرده‌ایم. خون‌ریزی بینی ممکن است خطرناک باشد، اما در بیشتر مواقع جای نگرانی ندارد. اصطلاح پزشکی خون‌دماغ‌شدن epistaxis (اپیستاکسی) نام دارد و خشکی هوا یکی از دلایل اصلی خون‌ریزی بینی در شب محسوب می‌شود. زمانی که رطوبت هوا به میزان کافی نباشد، سوراخ‌های بینی خشک می‌شوند. خون‌دماغ‌شدن در سنین کودکی نیز بسیار دیده می‌شود، زیرا اغلب کودکان هنگام خواب بینی خود را خراش می‌دهند یا زخم می‌کنند.

 

شایع‌ترین علل خون‌ریزی بینی در شب؛ آب و هوای خشک محیط خانه

خون‌ریزی بینی به احتمال زیاد با تغییر فصل و قبل از سازگاری بافت‌های بینی با افزایش یا افت رطوبت اتفاق می‌افتد. اگر احساس می‌کنید جداره بینی شما خشک است و سابقه خون‌ریزی بینی داشتید، با دقت و احتیاط مقدار کمی وازلین یا پماد آنتی‌بیوتیک مانند نئوسپورین به دیواره‌های داخل بینی خود بمالید تا بافت بینی‌تان نرم‌تر شود.

 

آلرژی

از عوامل دیگری که باعث خون‌ریزی بی‌دلیل بینی می‌شود، ممکن است تحریک‌پذیری بینی باشد. واکنش‌های آلرژیک ممکن است همان تأثیر را روی بینی داشته باشند. این موارد ممکن است باعث تحریک بینی شود و خطر خون‌ریزی را به‌ویژه در شب افزایش دهد.

 

عفونت

عفونت‌های سینوسی ممکن است به پوشش حساس بینی آسیب برساند. بینی شما می‌تواند به اندازه کافی تحریک شود تا باز شود و خون‌ریزی کند. در صورت ابتلا به عفونت، دفع بیش از حد بینی ممکن است باعث خون‌ریزی آن شود.
علائم ابتلا به عفونت عبارت‌اند از: آب‌ریزش بینی، عطسه، سرفه، گلودرد، تب، درد و لرز است.

 

دست‌زدن به بینی در شب

ناخودآگاه ممکن است شما یا کودکتان در خانه به بینی خود ضربه وارد کنید یا دست خود را داخل بینی کنید و با ناخن به رگ‌های جداره بینی آسیب بزنید.

 

توصیه

به افراد توصیه می‌شود در صورت خون‌ریزی‌های مکرر در هنگام شب به پزشک مراجعه کنند. مهم‌تر اینکه اگر خون‌ریزی بینی شما بر اثر صدمه‌ای رخ داده که به سرتان وارد شده است، باید با مراجعه به پزشک از ضربه‌مغزی‌نشدن یا شکستگی در سر خود مطمئن شوید.

 

راه‌های درمان و جلوگیری از خون‌ریزی بینی

ممکن است بعد یا حین خون‌ریزی بینی هنوز لخته‌های خونی در بینی وجود داشته باشد، پس بینی خود را باد کنید. این مورد کمک می‌کند لخته‌هایی که ممکن است در سوراخ‌های بینی ایجاد شود و در آن گیر کند، از بین برود. این مرحله برای کودکان خردسال لازم نیست و ممکن است خون‌ریزی را در این افراد بیشتر کند.
از درازکشیدن یا کج‌کردن سر به عقب خودداری کنید؛ این امر منجر به بلعیدن خون و خفگی یا استفراغ می‌شود.


افراد باید هنگام خون‌ریزی، بینی خود را به جلو متمایل کنند و سوراخ‌های بینی را باهم بگیرند. این کار هم جلو خون‌ریزی از مویرگ‌های پاره‌شده را می‌گیرد و هم اجازه نمی‌دهد خون از گلوی فرد پایین برود. کودکان باید این کار را ۵ دقیقه و بزرگ‌سالان ۱۰ دقیقه انجام دهند و در حین گرفتن سوراخ‌های بینی با دهان نفس بکشند.

 

منابع: ایمنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->