پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

علت خون دماغ در خواب چیست؟

  • کد خبر: ۷۳۲۱۰
  • ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۲
علت خون دماغ در خواب چیست؟
خون‌ریزی بینی در خواب ممکن است خطرناک باشد، از طرفی می‌تواند جای نگرانی نداشته باشد و با کمی مراقبت می‌شود از آن جلوگیری کرد.

به گزارش گروه جامعه شهرآرانیوز، همه ما خون‌ریزی بینی را کم‌وبیش تجربه کرده‌ایم. خون‌ریزی بینی ممکن است خطرناک باشد، اما در بیشتر مواقع جای نگرانی ندارد. اصطلاح پزشکی خون‌دماغ‌شدن epistaxis (اپیستاکسی) نام دارد و خشکی هوا یکی از دلایل اصلی خون‌ریزی بینی در شب محسوب می‌شود. زمانی که رطوبت هوا به میزان کافی نباشد، سوراخ‌های بینی خشک می‌شوند. خون‌دماغ‌شدن در سنین کودکی نیز بسیار دیده می‌شود، زیرا اغلب کودکان هنگام خواب بینی خود را خراش می‌دهند یا زخم می‌کنند.

 

شایع‌ترین علل خون‌ریزی بینی در شب؛ آب و هوای خشک محیط خانه

خون‌ریزی بینی به احتمال زیاد با تغییر فصل و قبل از سازگاری بافت‌های بینی با افزایش یا افت رطوبت اتفاق می‌افتد. اگر احساس می‌کنید جداره بینی شما خشک است و سابقه خون‌ریزی بینی داشتید، با دقت و احتیاط مقدار کمی وازلین یا پماد آنتی‌بیوتیک مانند نئوسپورین به دیواره‌های داخل بینی خود بمالید تا بافت بینی‌تان نرم‌تر شود.

 

آلرژی

از عوامل دیگری که باعث خون‌ریزی بی‌دلیل بینی می‌شود، ممکن است تحریک‌پذیری بینی باشد. واکنش‌های آلرژیک ممکن است همان تأثیر را روی بینی داشته باشند. این موارد ممکن است باعث تحریک بینی شود و خطر خون‌ریزی را به‌ویژه در شب افزایش دهد.

 

عفونت

عفونت‌های سینوسی ممکن است به پوشش حساس بینی آسیب برساند. بینی شما می‌تواند به اندازه کافی تحریک شود تا باز شود و خون‌ریزی کند. در صورت ابتلا به عفونت، دفع بیش از حد بینی ممکن است باعث خون‌ریزی آن شود.
علائم ابتلا به عفونت عبارت‌اند از: آب‌ریزش بینی، عطسه، سرفه، گلودرد، تب، درد و لرز است.

 

دست‌زدن به بینی در شب

ناخودآگاه ممکن است شما یا کودکتان در خانه به بینی خود ضربه وارد کنید یا دست خود را داخل بینی کنید و با ناخن به رگ‌های جداره بینی آسیب بزنید.

 

توصیه

به افراد توصیه می‌شود در صورت خون‌ریزی‌های مکرر در هنگام شب به پزشک مراجعه کنند. مهم‌تر اینکه اگر خون‌ریزی بینی شما بر اثر صدمه‌ای رخ داده که به سرتان وارد شده است، باید با مراجعه به پزشک از ضربه‌مغزی‌نشدن یا شکستگی در سر خود مطمئن شوید.

 

راه‌های درمان و جلوگیری از خون‌ریزی بینی

ممکن است بعد یا حین خون‌ریزی بینی هنوز لخته‌های خونی در بینی وجود داشته باشد، پس بینی خود را باد کنید. این مورد کمک می‌کند لخته‌هایی که ممکن است در سوراخ‌های بینی ایجاد شود و در آن گیر کند، از بین برود. این مرحله برای کودکان خردسال لازم نیست و ممکن است خون‌ریزی را در این افراد بیشتر کند.
از درازکشیدن یا کج‌کردن سر به عقب خودداری کنید؛ این امر منجر به بلعیدن خون و خفگی یا استفراغ می‌شود.


افراد باید هنگام خون‌ریزی، بینی خود را به جلو متمایل کنند و سوراخ‌های بینی را باهم بگیرند. این کار هم جلو خون‌ریزی از مویرگ‌های پاره‌شده را می‌گیرد و هم اجازه نمی‌دهد خون از گلوی فرد پایین برود. کودکان باید این کار را ۵ دقیقه و بزرگ‌سالان ۱۰ دقیقه انجام دهند و در حین گرفتن سوراخ‌های بینی با دهان نفس بکشند.

 

منابع: ایمنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->