وزیر اقتصاد: گزارشی از عادی‌سازی پرونده ایران در FATF به رئیس‌جمهور ارائه کردم درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی اینفلوئنسر‌های ایرانی اینستاگرام بسته ۱۷ اقدام بورس برای رشد بازار تا پایان ۱۴۰۳ آخرین وضعیت تولید گاز برای زمستان ۱۴۰۳ پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه (۱۵ مهر ۱۴۰۳) هواپیمایی امارات استفاده از «پیجر» را ممنوع کرد ۳ آزمون کشوری توسط سازمان سنجش ۲۰ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود به‌زودی قیمت خرید تضمینی برنج ابلاغ می‌شود بازگشت دوباره تالار مجازی بورس (۱۴ مهر ۱۴۰۳) آیا زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد؟ کود‌های کشاورزی بر اساس الگوی کشت شهرستان‌های خراسان رضوی توزیع می‌شود بسیاری از کارگاه‌های مشاغل سخت و زیان‌آور مشمول طرح طبقه‌بندی نیستند قیمت رسمی ۲۰ قلم کالای اساسی اعلام شد برداشت زعفران از مناطق سردسیر خراسان رضوی آغاز شد | هنوز زعفران نوبرانه به بازار عرضه نشده است درخواست جامعه کارگری از مجلس: هرچه سریع‌تر تحقیق در خصوص اموال سازمان تأمین اجتماعی را آغاز کنید پیش‌بینی حجم و نرخ رشد نقدینگی تا پایان سال ۱۴۰۳ ادامه فشار عرضه کنندگان در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ مهر ۱۴۰۳) فرونشست در کمین ۳۵۹ دشت کشور شرایط فروش اقساطی X ۵۵ پرو مدیران خودرو با اقساط بلندمدت از امروز (۱۴ مهر ۱۴۰۳) + جزئیات نوسازی ۸ هزار ناوگان حمل‌ونقل عمومی در سال ۱۴۰۲ | اسقاط بیش از ۱۶۰ هزار خودرو در سال ۱۴۰۳ یک پیش‌بینی دیگر از آینده قیمت ارز (۱۴ مهر ۱۴۰۳) «در صورت افزایش حقوق کارگران، کارفرما‌ها کارگران مازاد را اخراج خواهند کرد» یک نظریه اشتباه است با کمتر از ۲۰ میلیون تومان می‌توان گوشی آیفون خرید؟ (۱۴ مهر ۱۴۰۳) توقیف بیش از ۲۰۰ هزار پاکت زعفران تقلبی در چاپخانه‌های مشهد ۹۶ میلیارد دلار فرصت انرژی در کشور از دست رفت
سرخط خبرها

قطع برق و غفلت از ۳۰۰ روز آفتابی!

  • کد خبر: ۷۳۶۹۷
  • ۱۹ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۵
قطع برق و غفلت از ۳۰۰ روز آفتابی!
امیر روح پرور - روزنامه نگار

برق این روز‌ها نقل محافل شده است. شکی نیست قطع برق این روز‌ها به دردسر تمام عیاری برای هم وطنان تبدیل شده است و این معضل فراگیر زندگی روزمره شهروندان، صاحبان صنایع، اصناف و حتی مراکز حساسی مانند مراکز درمانی را با مشکلات ریزودرشت فراوانی مواجه کرده است.


واقعیت این است که اختلاف ۱۱هزار مگاواتی مصرف و تولید برق در این وضعیت، زمینه اختلال در زندگی مردم را به‌سبب قطع برق به وجود آورده است.


این اتفاقات درحالی رخ می‌دهد که کشورمان به دلیل ۳۰۰روز آفتابی و میانگین تابش ۵/۴ تا ۵/۵ کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، از کشور‌های با ظرفیت زیاد در زمینه انرژی خورشیدی معرفی شده است و این انرژی می‌تواند بخش عمده‌ای از مصارف خانگی و صنعتی را تأمین کند.


واقعیت این است که با همه تلاش‌های وزارت نیرو، انرژی خورشیدی در استان‌هایی مانند خراسان رضوی با وجود استعداد فوق العاده در تأمین انرژی‌های نو، هنوز نتوانسته است جایگاه خود را به دست بیاورد و آن طور که آمار نشان می‌دهد، بخش چشم‌گیری از برق کشورمان همچنان از نیروگاه‌های سوخت فسیلی تأمین می‌شود.


به گفته رئیس پژوهش و فناوری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، قرار بود تا آخر برنامه پنجم توسعه ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی تولید شود که محقق نشد. در برنامه ششم دوباره این بند برنامه پنجم تکرار شد، اما در سال پایانی برنامه ششم، مقدار تولید برق از انرژی خورشیدی به هزار مگاوات هم نمی‌رسد.


اما علت محقق نشدن این اتفاق چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت علاوه بر دلایلی همچون پیچیدگی نسبی فناوری و هزینه‌های اولیه ساخت، شاید بتوان فراوانی منابعی همچون نفت و گاز و ارزانی نسبی سوخت‌های فسیلی را از اصلی‌ترین عللی دانست که سبب شده‌اند انرژی‌های نو از جمله انرژی خورشیدی به صورت گسترده استفاده نشود.


به هرحال نباید فراموش کرد که استان‌هایی مانند خراسان رضوی باتوجه به تنوع اقلیمی شان قابلیت‌های متنوعی برای تولید انرژی پاک دارند؛ بنابراین با عنایت به شکل گیری و فعالیت ده‌ها شرکت تولیدی در حوزه برق و الکترونیک، حرکت به سمت تولید گسترده این نوع از انرژی دور از ذهن نیست.  یادمان نرود در بعد زیست محیطی نیز تولید این نوع از انرژی بدون آلودگی است و در فرایند تولید به مصرف منابع طبیعی مانند آب نیازمند نیست. پس بیاییم انرژی خورشید را جدی بگیریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->