هشدار خود مراقبتی کارگروه شرایط اضطرار پدیده گرد و غبار خراسان رضوی پایان کار پویش مدادرنگی ۳ با حمایت از ۲ هزار کودک کار در مشهد ۳۶ درصد جامعه هدف کمیته امداد را سالمندان تشکیل می دهند اهدای اعضای ۲ نفر از مصدومان حادثه معدن طبس انتخاب دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان دومین دانشگاه جامع کشور هر چهار ثانیه یک نفر به آلزایمر مبتلا می‌شود سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع ویروس مسری و کشنده ماربورگ هشدار داد وعده‌های متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چه زمانی به معنای واقعی عملی می‌شود؟ فوت ناگهانی دانش‌آموز مینودشتی در حیاط مدرسه + فیلم (۱۲ مهر ۱۴۰۳) یک‌سوم عمل‌های بیماری صرع ایران در مشهد انجام شده است واژگونی یک دستگاه خودروی سواری در جاده ملک آباد - مشهد پایان زورگیری‌های وحشتناک باند عقاب‌های خون‌آلود در مشهد + عکس ترافیک نیمه‌سنگین در بولوارهای سجاد و امام‌خمینی(ره) و میدان شهید فهمیده مشهد (۱۲ مهر ۱۴۰۳) ۵۰ تا ۸۰ درصد ماده اولیه دارو‌ها در داخل کشور تولید می‌شود پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰ یک میلیون و ۶۰۰ هزار سالمند وابسته به مراقبت در کشور داشته باشیم همایش بین‌المللی بیماری صرع در مشهد آغازبه‌کار کرد (۱۲ مهر ۱۴۰۳) ضروت تلاش برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان| علائم افسردگی در سالمندان از فردی به فرد دیگر متفاوت است همه آنچه که برای برنامه‌ریزی سفر نیاز دارید | بسیار سفر باید تا پخته شود خامی لایحه شرح‌ وظایف وزارتخانه میراث فرهنگی در مجلس شورای اسلامی در حال تصویب است اعلام نتایج اولیه آزمون صلاحیت حرفه‌ای سازمان روانشناسی افزایش حدود ۳۰۰ درصدی هزینه دریافت گواهینامه و سکوت پلیس راهور هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره یک ویروس تنفسی خطرناک برخی شهروندان مشهدی از افزایش ناگهانی هزینه‌های قبض برق گلایه‌مندند | تعویض اجباری کنتور برق چکار کنیم در فصل پاییز کمتر دچار سرماخوردگی و آنفلوآنزا شویم؟
سرخط خبرها

«وکلا» مانعی برای سازش میان زوج‌های در آستانه جدایی

  • کد خبر: ۷۳۷۸۳
  • ۱۹ تير ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۴
«وکلا» مانعی برای سازش میان زوج‌های در آستانه جدایی
یکی از کارشناسان برنامه پیشگیری از طلاق اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی معتقد است ورود وکلا به پرونده‌های طلاق زوج‌ها سبب تحریک آنان و جلوگیری از مشاوره‌های مثبت و منجر به سازش می‌شود.

گروه خانواده شهرآرانیوز | یکی از کارشناسان برنامه پیشگیری از طلاق اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی معتقد است ورود وکلا به پرونده‌های طلاق زوج‌ها سبب تحریک آنان و جلوگیری از مشاوره‌های مثبت و منجر به سازش می‌شود.


دکتر حسن حاجی‌پور گفت: در بسیاری موارد که مشاوران می‌توانند دوطرف را به سازش نزدیک کنند، به‌محض دخالت وکلا و تحریک یکی از زوجین، کل فرایند مشاوره در خطر قرار می‌گیرد و خانواده به‌سمت فروپاشی می‌رود.


وی خاطرنشان کرد: برنامه‌ پیشگیری و کاهش طلاق با محوریت مشاوران که شامل مددکاران و روان‌شناسان متبحر و کارآزموده است پیش می‌رود و اگر وکلا در این فرایند دخالت نکنند، بسیاری از زوج‌ها را می‌توان به‌سمت سازش و ادامه‌ زندگی خانوادگی پیش برد.

«مشاور» جایگزین وکیل

حاجی‌پور گفت: متأسفانه دخالت وکلا در این فرایند به‌گونه‌ای است که یک‌طرف به طرف دیگر وکالت می‌دهد و سپس به مشاوره می‌آیند که ما به‌عنوان مشاور، هرچه تلاش می‌کنیم طرف دیگر را وارد فرایند مشاوره و سازش کنیم، موفق نمی‌شویم؛ چون یک‌طرف از طرف دیگر وکالت دارد که مطمئنا پای وکلا در میان است که این ترفند ضدخانواده را به آن‌ها می‌آموزند.


وی تصریح کرد: از آنجا که قوه‌قضاییه هم موافق دخالت‌نکردن وکلا در این فرایند است، درحال رایزنی و مشورت با دستگاه قضایی استان هستیم تا دخالت وکلا در برنامه‌ مشاوره‌های سازش را به حداقل برسانیم.


وی تأکید کرد: حتی اگر آزادی افراد در گرفتن وکیل هم مدنظر باشد، این آزادی باید پس از فرایند مشاوره قرار بگیرد، یعنی پس از اینکه مشاور و مددکار، کار مداخله‌ مثبت، راهنمایی و درمانگری اختلال ارتباط را انجام دادند و زیربنای روانی خانواده محکم شد، آن‌گاه وکلا بتوانند برای وکالت اقدام کنند.


وی ادامه داد: بهترین راه سازش زوج در شرف طلاق این است که به‌جای وکیل به مشاور مراجعه کنند.
کارشناس مسئول برنامه‌ پیشگیری و کاهش طلاق بهزیستی خراسان‌رضوی گفت: بهزیستی و ۷۰مشاور زبده‌ استان در تلاش‌اند که زن و شوهرهای متقاضی طلاق را سازش دهند، چون وقتی در کارشان مداخله می‌کنیم، متوجه می‌شویم مشکلات بین آن‌ها اصلا جدی نیست و به سهولت و در چند نوبت مشاوره کاملا حل‌شدنی است.

امکان ۸۰ درصدی سازش از طریق مشاوران

یک مددکار طرح مشاوره کاهش طلاق گفت: اگر پای وکلا از پرونده‌های طلاق بیرون برود، ما می‌توانیم ۸۰درصد زوج‌های متقاضی طلاق را سازش دهیم.


ابوالقاسم مرتضوی گفت: بیشترین موارد اختلاف زوج‌های متقاضی طلاق، مشکلات ارتباطی است و اکثریت مطلق این مشکلات از طریق مشاوره و راهنمایی روان‌شناسی حل‌شدنی است.


وی اضافه کرد: بیشتر مشکلات زوج‌ها از آن نشئت می‌گیرد که زوج‌ها پیش از ازدواج باهم گفت‌وگوی عمیق ندارند و انتظاراتشان از یکدیگر را باهم به اشتراک نمی‌گذارند.


وی همچنین درباره مشکلات خانم‌های مراجعه‌کننده گفت:‌ بیشتر خانم‌ها گله‌شان این است که آقایان آن‌ها را نادیده می‌گیرند و زحماتشان در منزل دیده نمی‌شود.


مرتضوی گفت: میزان سازش‌ها ممکن است بسیار بیشتر از این ارقام باشد، مشروط به اینکه پای وکلا از میان برداشته شود.

پای حق‌الوکاله‌های میلیونی در میان است

مرتضوی ادامه داد: من زن و شوهر را راضی می‌کنم که باهم سازش کنند و زندگی‌شان را به‌شکل بهتری بگذرانند، اما به‌محض اینکه خانم از مرکز مشاوره بیرون می‌رود، وکیل می‌گوید رضایت نده و دنبال دعوا را بگیر و طلاق بگیر. وکلا در این داستان دنبال منافع خودشان هستند، چون یک متقاضی طلاق کلا در کلینیک مددکاری ما برای ۵جلسه مشاوره مددکاری و روان‌شناسی ۲۵۰هزار تومان می‌پردازد، اما در وکالت‌نامه‌های طلاق، مبالغی بین ۵ تا ۱۵میلیون تومان و گاه بیشتر هم از مراجعان گرفته می‌شود.


وی افزود: متأسفانه مردم از کنه ماجرا بی‌خبرند و گول صحبت‌های وکلا را می‌خورند که بله باید حقوق شما گرفته شود و ما فلان می‌کنیم و تمام حقوقات شما را می‌گیریم و طلاق هم می‌گیریم. اختلاف بیشتر زوج‌ها آن‌قدرها عمیق نیست و فقط کمتر از 10درصدشان تعارضات حل‌نشدنی دارند که منجر به طلاق می‌شود.


وی افزود: بقیه اختلافات با داشتن مهارت‌های زندگی، افزایش تاب‌آوری، مسئولیت‌پذیری، مهربانی، دیده‌شدن دوطرف، تن‌دادن به منافع مشترک زندگی و اشتراک معنوی حل‌شدنی است و ما باید به‌سمتی برویم که پرونده‌های طلاق را به پرونده‌های درمانی اختلافات خانوادگی تبدیل کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->