استاندار خراسان رضوی: مشهد میزبان دبیرخانه دائمی رویداد ملی بورس، بانک، بیمه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری خواهد شد اعلام آمادگی روسیه برای کمک به ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشته‌شدن ۲ نظامی روس در حمله به یک پایگاه نظامی در سوریه (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله راکتی از غزه به اراضی اشغالی (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: «دیپلماسی استانی» از ابتکارات دولت چهاردهم است مخالفت دیوان عالی رژیم صهیونیستی با تصمیم نتانیاهو برای برکناری رئیس شاباک رئیس‌دفتر شهید جمهور: شهید رئیسی «خدایی‌بودن» و «مردمی‌بودن» را در هم آمیخته بود عراقچی: مردم ایران رنج تحریم‌ها را به خاطر غنی‌سازی تحمل کردند ایران با پیشنهاد عمان برای برگزاری دور پنجم مذاکرات با آمریکا موافقت کرد وزیر ارشاد دولت سیزدهم: شهید رئیسی به همه پیمان‌ها و عهد خود با خدا و مردم وفا کرد آزمایش موشک قاره‌پیما آمریکا با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهید رئیسی همانند یک پدر مهربان، یک مربی دلسوز و یک استاد راهنما بود عمان زمان و مکان دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا را اعلام کرد واکنش باکو به اعدام فرد حمله کننده به سفارت این کشور در ایران حرف‌های کمترشنیده‌شده آیت‌الله علم‌الهدی از زندگی شخصی و مدیریتی شهید رئیسی تجمع بزرگ مردم مشهد در نخستین سالگرد شهادت شهید جمهور+فیلم وزیر خارجه آمریکا: ایران نباید اجازه غنی‌سازی اورانیوم داشته باشد عراقچی: کشور‌های منطقه نیازمند نظم نوین منطقه‌ای هستند پاپ خواستار ورود کمک‌ها به غزه شد زمان سفر پزشکیان به عمان اعلام شد وندی شرمن: متقاعد کردن ایران برای توقف غنی‌سازی امری غیرممکن است تأکید روسیه بر حق ایران برای استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای سرلشکر باقری: انسداد مرز‌های شرقی به منظور مقابله با شرارت‌ گروهک‌های تروریستی است افزایش آمار شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۶۵۵ نفر (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید کرملین بر ازسرگیری گفت‌و‌گو‌های راهبردی روسیه و آمریکا شهرک‌نشین‌های صهیونیست مانع ورود کامیون‌های کمک‌های انسانی به غزه شدند (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ابراز نگرانی پاپ لئو از اوضاع غزه | درخواست رهبر کاتولیک‌های جهان از رژیم صهیونیستی چه بود؟
سرخط خبرها

یک مقام آمریکایی: کنترل حدود نیمی از بخش‌های افغانستان در دست طالبان است

  • کد خبر: ۷۵۱۲۱
  • ۳۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۰
یک مقام آمریکایی: کنترل حدود نیمی از بخش‌های افغانستان در دست طالبان است
یک ژنرال ارشد آمریکایی با بیان اینکه طالبان کنترل حدود نیمی از مراکز بخش‌های افغانستان را در دست دارد، تاکید کرد اوضاع امنیتی به شدت رو به وخامت می‌رود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خبرگزاری رویترز در این باره گزارش داد؛ در هفته های اخیر ناامنی به شدت در افغانستان شدت یافته و عمده علت آن درگیری در داخل ولایتها همزمان با تکمیل خروج نیروهای خارجی تحت امر آمریکاست و طالبان با اجرای عملیاتهایی، در حال گرفتن مناطق و گذرگاه های مرزی است.

 

ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به خبرنگاران گفت: به نظر میرسد پیشرفت استراتژیک به نحوی با طالبان باشد.

 

این ژنرال آمریکایی گفت، بیش از ۲۰۰ مورد از ۴۱۹ مرکز بخش در کنترل طالبان است. او ماه گذشته گفته بود که طالبان کنترل ۸۱ مرکز بخش در افغانستان را به عهده دارد.

 

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا تاکید کرد، در حالی که این گروه شبه نظامی فعلا مراکز ولایت ها را نتوانسته به کنترل درآورد، آنها برای گرفتن تقریبا نیمی از آنها فشار وارد میکنند.

 

میلی، ارشدترین مقام نظامی آمریکا می‌گوید زود است که درباره پایان بازی در افغانستان سخن گفت.

 

رئیس ستاد مشترک نیروهای آمریکا در نشست خبری گفت که هرچند گروه طالبان با پیشروی در مناطق مختلف افغانستان ظاهرا از « مزیت استراتژیک» برخوردار شده، اما هیچ ضمانتی وجود ندارد که آنها پیروز شوند. او نسبت به توانایی نظامی و حرفه‌ای نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان ابراز امیدواری کرده است.

 

رئیس ستاد مشترک نیروهای آمریکایی در کنفرانس خبری خود تایید کرد که گروه طالبان تقریبا نیمی از ۴۰۰ شهرستان افغانستان را تصرف کرده است. اما با وجود این، این گروه نتوانسته هیچ یکی از مراکز ولایت‌های کشور را در کنترل خود درآورد.

 

ژنرال میلی گفت که با افزایش حملات طالبان بر نیمی از قلمرو کشور نیروهای افغان بر تحکیم مواضع خود برای دفاع از مراکز شهرها متمرکز شده است. او می‌گوید: «رویکرد نیروهای افغان این است که از مردم دفاع کنند و بسیاری مردم در مراکز ولایت‌ها و پایتخت کابل زندگی می‌کنند. تسلط نظامی به طور خودکار طالبان نتیجه‌ای نیست که از پیش تعیین شده باشد.»

 

اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در سفر به ولایت‌های مختلف افغانستان بر ضرورت ایستادگی در مقابل حملات گروه طالبان که هیچ آمادگی برای صلح ندارد، تاکید کرد.

 

او به نظامیان افغان گفت که با تمام توان به سرکوب جنگجویان طالبان بپردازند و سه تا شش ماه سرنوشت‌ساز را از دست ندهند.

 

پیشتر نیز جو بایدن،‌ رئیس‌جمهوری آمریکا نسبت به توانایی نیروهای افغان ابراز امیدواری کرده و گفت که حدود ۳۰۰ هزار نیروی مسلح افغانستان توانایی دفاع در برابر حدود ۷۰ هزار جنگجوی طالبان را دارد. او در سخنرانی اخیرش درباره افغانستان گفت که پیروزی طالبان «اجتناب‌ناپذیر نیست.»

 

ژنرال میلی نیز با اشاره به تعداد نیروهای امنیتی می‌گوید که تنها تعداد سربازان برای پیروزی در جنگ کافی نیست. او گفت: «دو عامل اصلی در جنگ در واقع اراده و رهبری است. اکنون به نظر می‌رسد زمان آزمایش اراده و رهبری برای مردم، نیروهای امنیتی و دولت افغانستان است.»

 

با این حال تمام نیروهای آمریکایی و خارجی تا آخر ماه آینده میلادی از افغانستان خارج و تمام مسئولیت‌های امنیتی به عهده دولت افغانستان واگذار خواهد شد. اما ایالات متحده آمریکا اطمینان داده است که به حمایت مالی و تجهیزاتی از نیروهای افغان ادامه خواهد داد.

 

وزارت دفاع آمریکا همین جمعه گذشته با اهدای سه هلیکوپتر بلک‌هاک تایید کرد که کمک‌ها و تجهیزات بیشتر نظامی نیز در راه است. لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا خبر داد که واحدهای ارتش در قطر مستقر شده اند تا علیه آنها که بعد از خروج نیروهای آمریکایی در افغانستان می‌جنگند، مبارزه کنند.

 

خبرگزاری فرانسه از قول وزیر دفاع آمریکا گزارش می‌دهد: «ما در آینده به کمک به نیروهای امنیتی افغان و دولت افغانستان متعهد می‌مانیم.»

 

روند خروج نیروهای آمریکایی ۹۵ درصد تکمیل شده است و تجهیزات ارتش آمریکا در هواپیماهای سی‌۱۷ در حال انتقال است. به دنبال این روند موجی از حملات طالبان باعث سقوط بسیاری از مناطق به دست این گروه شده است، اما دولت افغانستان روحیه خود را از دست نداده و بر بسیج ملی برای دفاع از شورشیانی تاکید کرده که رهبری آن در پاکستان است. حساسیت‌های ضدطالبانی و پاکستانی در کشور خیلی بالا رفته و امیدواری به تامین منابع مالی برای دفاع نیز بیشتر شده است. از این رو سخت‌گیری دولت و احساسات ضدطالبانی در بسیاری مناطق کشور پیامی به آمریکا داده است که نشان بدهد هنوز زود است در باره پایان بازی در این کشور صحبت کرد.

 

دولت افغانستان طالبان را به ویرانی صدها ساختمان دولتی در ۲۹ مورد از ۳۴ ولایت این کشور متهم میکند. با این حال طالبان اخباری از ایجاد ویرانی گسترده به دست نیروهایش را رد کرده است.

 

روز دوشنبه ۱۵ سفارتخانه خارجی و نماینده ناتو در افغانستان از طالبان خواستند تا به حملاتش پایان دهد. این بیانیه مشترک ساعاتی پس از آن منتشر شد که نمایندگان دولت کابل و طالبان نتوانستند در دوحه روی یک آتش بس توافق کنند.

 

دولت بایدن، رئیس جمهوری آمریکا تاریخ ۳۱ اوت را به عنوان زمان رسمی پایان ماموریت نظامی کشورش در افغانستان اعلام کرده است. تقریبا تمام نیروهای آمریکایی به جز نیروهای حافظ سفارتخانه آمریکا در کابل و فرودگاه، از این کشور رفته اند.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->