ورود مجلس به بحران کمبود خون در کشور یک پارک آبی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) از هر ۷ نفر در استان خراسان رضوی، یک نفر مبتلا به دیابت است هشدار پلیس فتا در خصوص کلاهبرداری با شیوه رفع فیلترینگ آیا اوزون‌درمانی ریه مؤثر است؟ نکاتی درباره پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی و درمان آن‌ها افزایش ۳۳ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در خراسان رضوی (۹ دی ۱۴۰۳) افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی میزان مراجعه به اورژانس بیمارستان‌ها در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) هشدار مهم در فصل سرد سال | از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک خودداری کنید سن مصرف واکسن ایرانی آنفلوانزا اعلام شد یک کافه‌قلیان زیرزمینی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) اعمال‌قانون بیش از ۵ هزار تخلف پلاک مخدوش در مشهد طی ۹ ماه نخست ۱۴۰۳ | افزایش ۵ درصدی جرائم پلاک‌مخدوش پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) | کاهش دما درپی نفوذ سامانه بارشی از سه‌شنبه درباره عوامل مؤثر بر بحران میان‌سالی و مدیریت این دوره خاص از زندگی | میان‌سالی بحران است؟ اختصاص حدود ۳۲ هزار دُز واکسن آنفلوانزا به علوم پزشکی مشهد مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ اعلام شد پلمب ۹۸۱ واحد صنفی مشاور املاک غیرمجاز در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) سانحه هوایی، این بار در کانادا | فرود سخت هواپیمای کانادایی روی باند + فیلم رئیس پلیس راهور مشهد: افزایش جریمه‌ها در کاهش تصادفات اثربخش نبود قتل دلخراش زن معلول توسط دامادش! | داستان عجیب زندگی قاتل و مقتول باوجود تحریم‌ها، اقلام موردنیاز بیماران پروانه‌ای تا ۶ ماه تأمین و ذخیره شد سقط جنین و سندرمی که گریبان مادر را می‌گیرد! توضیح مهم حوزه سخنگوی قوه قضاییه درمورد جامعه نابینایان کشور نهضت سوادآموزی دیگر به آموزش خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود | الفبای باسوادی با روش‌های جدید مجوز استخدام ۱۲ هزار پرستار در نظام سلامت صادر شد + جزئیات پرایدی که راز یک باند سرقت را برملا کرد پله‌نوردی برای چه کسانی ضرر دارد؟ قتل مرد جوان با ۴۴ ضربه چاقو به خاطر ۷۰۰ میلیون تومان بدهی مسئولیت آموزش و پرورش در قبال سلامت دندان دانش‌آموزان چیست؟ پشت پرده بازار سیاه دارو‌های شیمی‌درمانی پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور (۹ دی ۱۴۰۳) مرگ ۲ سرنشین موتورسیکلت در تصادف با خودرو در تربت جام خراسان رضوی
سرخط خبرها

غذاهای نذری و چگونگی رعایت بهداشت در تهیه و توزیع در ایام کرونا

  • کد خبر: ۷۷۵۸۴
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۰
غذاهای نذری و چگونگی رعایت بهداشت در تهیه و توزیع در ایام کرونا
هر سال با آغاز دهه اول محرم و آیین‌های سوگواری، هیئت‌ها و مجالس عزاداری با تهیه و توزیع غذای نذری میان مردم نذرشان را ادا می‌کنند. از زمان شیوع کرونا تاکنون، این اقدام با شرایط خاصی همراه شده است.

گروه سلامت و پزشکی شهرآرانیوز | هر سال با آغاز دهه اول محرم و آیین‌های سوگواری، هیئت‌ها و مجالس عزاداری با تهیه و توزیع غذای نذری میان مردم نذرشان را ادا می‌کنند. از زمان شیوع کرونا تاکنون، این اقدام با شرایط خاصی همراه شده است.


امسال دومین محرم کرونایی درحال برگزاری است که هم‌زمانی آن با موج پنجم کرونا وضعیت سخت و متفاوتی را در کشور رقم زده است. در این وضعیت رعایت همه شیوه‌نامه‌های بهداشتی برگزاری مراسم محرم ازجمله تهیه و توزیع غذای نذری بسیار لازم است و برای آنکه بدانیم تهیه و توزیع این غذا چه نکاتی نیاز دارد، پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را بادقت مطالعه کنید.

 

پرهیز از استفاده ظروف یک‌بارمصرف

سال‌های گذشته و پیش از کرونا، توزیع غذای نذری به ۲ صورت بود: میل‌کردن آن در محل عزاداری یا بردن آن در ظروف یک‌بارمصرف. امسال از ظروف یک‌بارمصرف پرهیز کنید و تا آنجا که امکان دارد با خودتان ظرف ببرید. اگر این امکان هم مهیا نبود، پیشنهاد ما آن است که از ظروف یک‌بارمصرفی استفاده شود که پایه تولید آن مواد گیاهی، سلولوزی یا آلومینیمی باشد. این ظروف قابلیت گرم‌کردن در ماکروفر را دارند.

 

ظروف مسی برای پختن غذا مناسب نیست

اگر غذای نذری را در دیگ‌های بزرگ مسی می‌پزید، این کار را نکنید یا حتما از ظرف مسی‌ای استفاده کنید که با قلع پوشانده شده باشد. در غیر این صورت، گرمای دیگ باعث ترکیب‌شدن غذا با محتویات مس می‌شود و برای سلامتی افراد مضر خواهد بود.

 

در غذا سنگ نمک و رنگ‌دهنده نریزید

به یاد داشته باشید برای تهیه نذری از رنگ‌دهنده‌ها استفاده نکنید و حتما از مواد اولیه اصلی مانند زعفران طبیعی استفاده کنید. همچنین سنگ نمک در غذا بسیار مضر است. سنگ نمک حاوی سرب، جیوه و کادیوم است که هریک به‌تن‌هایی برای غذا و سلامت فرد مضر است. نمک‌های تصفیه‌شده و یددار برای تهیه غذا لازم است.

 

از گوشت‌های مجوزدار استفاده کنید

برخی هیئت‌ها در گذشته با ذبح دام گوشت مورد نیاز غذای نذری را فراهم می‌کردند. در وضعیت کنونی ذبح غیربهداشتی به‌دلیل رعایت سلامت افراد توصیه نمی‌شود و بهتر است از فراورده‌های دامی با کشتار مجاز، بسته‌بندی‌شده و تأییدشده وزارت بهداشت و سازمان دام‌پزشکی استفاده شود. اگر برای پخت نذری گوشت به‌صورت لاشه خریداری شود، باید آن را از مراکز مجاز و تأییدشده سازمان دام‌پزشکی کشور تهیه کرد و اگر به‌صورت زنده فراهم شود، باید آن را از میادین دائمی عرضه دام تهیه کرد.

 

غذای دریافتی را چگونه نگهداری و میل کنیم

حال که با شرایط تهیه غذا آشنا شدیم، بهتر است درباره توزیع و نگهداری غذا هم اطلاعاتی به‌دست بیاوریم.
هنگام دریافت نذری بهتر آن است که در همان وعده غذایی میل شود. بااین‌حال اگر می‌خواهید مقداری از آن را برای سایر افراد خانواده نگه دارید یا آن لحظه میلی برای غذا ندارید، در اولین فرصت آن را در ظروف دردار و کوچک بریزید و روی شعله و حرارت ۷۵ درجه گرم کنید. دقت کنید زمان مفید استفاده از غذاها، چه نذری و چه حتی غذای خانگی، بیشتر از ۷۲ ساعت نیست؛ بنابراین از سردکردن و گرم‌کردن متعدد و متوالی غذا بپرهیزید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->