پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

واکسن اشتغال در برابر کرونا

  • کد خبر: ۸۰۰۳۴
  • ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۳
واکسن اشتغال در برابر کرونا
رضا کربلایی - کارشناس مسائل اقتصادی

راه حمایت از کسب وکار‌های آسیب دیده از کرونا چیست و آیا کمک‌های مالی، پولی و یارانه‌ای دولت به صاحبان مشاغل و شاغلان می‌تواند این کسب وکار‌ها را در برابر آسیب‌های ناشی از شیوع کووید ۱۹ واکسینه کند؟ حجت ا... عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اعتقاد دارد در شرایط کرونا باید اعطای کمک‌های مالی و پرداخت یارانه به مشاغل رسمی در حوزه کسب وکار‌ها باجدیت بیشتری دنبال شود.


واقعیت این است که نظریه مطرح شده از سوی وزیر در کوتاه‌مدت با هدف جلوگیری از شوک واردشده به کسب وکار‌ها قابل دفاع است، اما استمرار این روند و تزریق منابع مالی و پولی و سیاست‌های حمایتی یارانه‌ای در میان مدت و بلندمدت برای دولتی مثل دولت ایران که گرفتار کسری بودجه شدید است، گزاره‌ای پرهزینه خواهد بود. افزون بر اینکه علاوه بر مشاغل رسمی آسیب‌دیده، کسب وکار‌ها بسیاری از مشاغل غیررسمی به ویژه در بخش خدمات آسیب‌های جدی دیده اند.


تجربه کشور‌های موفق دنیا نشان می‌دهد که دولت‌ها در مواجهه با شوک نخست حمله کرونا، سیاست‌های پولی انبساطی و تسهیلات مالی را به اجرا گذارده اند، اما برای صیانت از بنگاه‌های اقتصادی و اشتغال به سمت واکسینه کردن شهروندان و البته صاحبان کسب وکار‌ها و شاغلان رفته و موفق شده اند اقتصاد را از گرفتارماندن در باتلاق ناشی از شوک‌های بعدی کرونا نجات دهند.


آنچه درباره سیاست ها، جهت گیری‌ها و برنامه‌های دولت پیشین در زمینه کنترل ویروس کرونا و افزایش تاب آوری اقتصاد به دست آمده است، اکنون به عنوان تجربه‌ای پیش روی دولت جدید قرار دارد و انتظار می‌رود به جای گام نهادن در مسیر گذشته، هرچه سریع‌تر اقتصاد ایران و بازار کار در برابر کرونا واکسینه شود. از سوی دیگر شیوع کرونا ماهیت بسیاری از کسب وکار‌ها را تغییر داده است و انتظار می‌رود اقتصاد پساکرونا با گذشته تفاوت جدی داشته باشد که نشانه‌هایی از این تغییر را می‌توان دست کم در افزایش کسب وکار‌های آنلاین و افزایش سرمایه گذاری‌های خرد مشاهده کرد.


از این نظر انتظار می‌رود وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای صیانت از بازار کار و سرپانگه‌داشتن کسب وکار‌ها از امواج احتمالی کرونا در آینده، بسته‌ای جامع و کم هزینه برای دولت و پرفایده برای اقتصاد و نیروی کار و صاحبان بنگاه‌های اقتصادی آماده کند که شاه بیت این بسته نجات می‌تواند کمک به تسریع در واکسیناسیون عمومی و کنترل شیوع ویروس کرونا باشد. دل بستن به حمایت‌های مالی و پولی و کمک‌های یارانه‌ای در وضعیتی که دولت در ترازکردن دخل وخرج خود مانده است و از سوی دیگر کسب وکار‌ها هم آسیب جدی دیده اند، راهگشا نیست.

 

چاره این است که مسیر کسب وکار‌ها هموار و راه برای فعالیت‌های اقتصادی با تسریع در واکسیناسیون باز شود. در این صورت برنامه‌های حمایتی و یارانه‌ای دولت می‌تواند به صورت هدفمند مشمول بخش کمتری از کسب وکار‌ها شود و آن‌ها را برای نجات و بازگشت به چرخه فعالیت امیدوارتر کند. اکنون که روند واکسیناسیون سرعت گرفته است، می‌توان انتظار داشت که به تدریج کسب وکار‌ها رونق گیرند و اشتغال روند پایداری را تجربه و دولت هم مسیر اصلاحات اقتصادی پساکرونا را دنبال کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->