جزییات تکمیلی درباره خسارت زمین‌لرزه ۴.۴ ریشتری در آرادان سمنان (۱۴ مهر ۱۴۰۳) زلزله در آرادان سمنان، تهران را هم لرزاند + جزییات(۱۴ مهر ۱۴۰۳) مصرف زیادی آب میوه باعث سکته می‌شود خودکشی مرد تهرانی زیر چرخ‌های مترو(شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳) هشدار راهداری: خیزش گرد و خاک و کاهش دید افقی در محور مشهد_کلات و درگز (۱۴مهر ۱۴۰۳) استقرار آمبولانس تمام‌وقت در معدن طزره دامغان طرح پابند‌های الکترونیکی ۲۵ درصد سرقت را کاهش داد| توفیق سارقین از غفلت‌های ماست واژگونی تریلی سوخت در کمربند جنوبی مشهد (شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳) هشدار نارنجی هواشناسی برای شرق کشور| بارش‌ها در خراسان جنوبی تشدید می‌شود جزییات آتش سوزی مغازه چایخانه در بلوارمعلم مشهد کشف ۴۱ فقره سرقت آیفون تصویری منازل مسکونی در مشهد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) برای حفظ سلامت روان فرزندمان در موقعیت‌های تنش چه‌کار کنیم؟ ایران تا پایان قرن ۲۱، افزایش دمای ۱.۵ درجه‌ای دارد بهترین زمان رزرو بلیط هواپیما برای سفر‌های زمستانی ۹ مجموعه متخلف و مداخله‌گر سلامت در حوزه دندان‌پزشکی در مشهد پلمب شد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) آمار نگران‌کننده ترک خدمت و استعفای پرستاران ممنوعیت عقد قرارداد ملکی با اتباع افغانستانی در شهرستان‌های مرزی زلزله‌ای با قدرت چهار ریشتر دوباره بهاباد را لرزاند (۱۴ مهر ۱۴۰۳) اعتیاد به روان‌گردان‌های ارزان‌قیمت در پی افزایش دوبرابری قیمت تریاک ویروس ماربورگ چیست؟ سازمان جهانی بهداشت اولین آزمایش تشخیصی «آبله میمونی» را تأیید کرد سه عضو گروه تروریستی داعش در نوشهر مازندران دستگیر شدند (۱۴ مهر ۱۴۰۳) استخدام ۱۲ هزار پرستار جدید تا یک ماه آینده (۱۴ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

۷۵ درصد ظرفیت ایجاد شده در مراکز علمی کاربری خالی است

  • کد خبر: ۸۰۴۱۱
  • ۲۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۵
۷۵ درصد ظرفیت ایجاد شده در مراکز علمی کاربری خالی است
۷۵ درصد ظرفیت های ایجاد شده در مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی خالی است و تنها ۲۵ درصد آن تکمیل شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، محمدحسین امید با اشاره به ظرفیت‌های ایجاد شده در دانشگاه جامع علمی کاربردی اظهار داشت: بر اساسمواد ۶۴ و ۶۵ برنامه ششم توسعه، دولت مکلف شده بود به گونه‌ای عمل کند که ۳۰ درصد دانشجویان کشور مهارتی باشند.

وی ادامه داد: امروز جمیعت دانشجویی کشور ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است که ۳۰ درصد این جمعیت می‌شود حدود یک میلیون نفر، یعنی تعداد دانشجویان مهارتی کشور بر اساس برنامه مذکور باید حدود یک میلیون نفر باشد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: بخش از این دانشجویان مهارتی باید توسط بخش پزشکی و برخی دانشگاه‌های دیگر که دارای رشته مهارتی هستند، تأمین شده و مابقی آن باید توسط دانشگاه فنی و حرفه‌ای و دانشگاه جامع علمی کاربردی تأمین شود.

وی افزود: این در حالی است که دانشگاه جامع علمی کاربردی برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به تنهایی ظرفیت پوشش این ۳۰ درصد دانشجویان مهارتی را دارد، یعنی دانشگاه جامع علمی کاربردی در مهر ۱۴۰۰ ظرفیت تربیت بیش از یک میلیون دانشجو و حتی ظرفیت مازاد نیز دارد.

امید افزود: اما متأسفانه ۲۵ درصد ظرفیتی که توسط دانشگاه ایجاد شده تکمیل شده است و ۷۵ درصد ظرفیت ایجاد شده خالی است، حال سوال پیش می‌آید که چرا این ظرفیت خالی است؟ دلایل متعددی دارد یکی از دلایل آن این است که دوره مهارتی ما شهریه‌ایاست و با وجود اینکه دانشگاه جامع، ارزان‌ترین شهریه کل کشور را دارد، دانشجو باید برای دوره کاردانی و کارشناسی ناپیوسته ۵ تا ۶ میلیون تومان هزینه کند و این برای عده‌ای سخت است مخصوصاً در دوره کروناکه کسب و کارها با مشکل مواجه شده است.

وی ادامه داد: دلیل دوم این است که همچنان در دولت نگاه مدرک گرایی برای استخدام وجود دارد و در فراخوان‌های استخدام به دنبال مدرک کارشناسی ارشد و دکتری هستند و این در حالی است که دوره ما مهارتی است. گرچه بنای ما تربیت کادر دولتی نیست و برنامه ما تربیت افراد خلاق، کار آفرین و کارفرما است ولی بی تأثیر نیست، دلیل سوم این است که اصولاً نگاه به آموزش عالی در سال‌های اخیر تغییر کرده است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: سال ۹۵ در کشور ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر دانشجو داشتیم که اکنون این تعداد ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است یعنی به یک سوم کاهش یافته است. این کاهش جمعیت دانشجویی همه زیر نظام‌ها را در برگرفته است اما در دانشگاه علمی کاربردی علیرغم روند نزولی در سال ۹۸ و ۹۹ در زمان اعلام نتیجه کنکور ۱۵ درصد رشد داشتیم و اقبال به دانشگاه جامع علمی کاربردی زیاد شد.

امید ادامه داد: یک عامل دیگر نیز وجود دارد که باعث شده ظرفیت دانشگاه ما تکمیل نشود و آن هم تغییر نظام پذیرش آموزش و پرورش است، وقتی قانونی یک نظام آموزشی را تغییر می‌دهد سایر اجزای آن نظام هم تحت تأثیر قرار می‌گیرد، نظام آموزش و پرورش چند سال پیش از پنج، شش، یک به شش، سه، سه تغییر کرد.

وی با تأکید بر اینکه فقط ۲۵ درصد ظرفیت دانشگاه جامع علمی کاربردی تکمیل شده و ۷۵ درصد ظرفیت ایجاد شده در مراکز علمی کاربری خالی است، گفت: این موضوع می‌طلبد که دولت به این مسئله توجه کند، طی دو تا سه سال پیاپی به دولت و مجلس پیشنهاد داده‌ایم که بخشی از شهریه آموزش مهارتی دانشجویان در برخی از مناطق کم برخوردار را که نیاز به آموزش مهارتی در آن مناطق وجود دارد را پرداخت کنند که به نتیجه نرسید اما امسال قول‌هایی داده‌اند تا این در این زمینه مساعدت شود.

 

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->