بهره برداری از فرهنگسرای بهرمان و ۲ پروژه محوری در منطقه پنج مشهد تقدیر عضو شورای شهر مشهد از عملکرد شهرداری در ساخت قطار شهری کمتر از یک درصد، سهم خراسان‌ رضوی از شبکه آزادراهی کشور| فقط پنج درصد منابع بانکی کشور در اختیار استان است آیین افتتاحیه نمایشگاه تخصصی بورس، بانک، بیمه و خصوصی‌سازی برگزار شد| رونمایی از کتاب ۵۲۰ فرصت سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی یکی از چالش‌های پارک علم و فناوری خراسان رضوی برای ایجاد نیروگاه خورشیدی، کمبود زمین است پایان خرداد ۱۴۰۴، پایان مشکلات کارگاه خط ۲  قطار شهری مشهد | پاسخ به مطالبات ساکنان طبرسی شمالی ۵۸ سه کیلوگرم تریاک از معده سه قاچاقچی در تربت‌حیدریه کشف شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) عارف: خط قرمز نظام جمهوری اسلامی ایران غنی سازی در خاک ایران است عضو شورای اسلامی شهر مشهد: باید از‌ ام‌القری اسلام و حرمی که شهید سلیمانی به‌درستی نام گذاشت، صیانت کنیم از سردیس شهید امیرعبداللهیان در وزارت خارجه رونمایی شد + فیلم بوستان‌های کرامت و اسماعیل‌آباد مشهد آماده افتتاح هستند (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: احداث ۷ کیلومتر مترو در دوره ششم معادل ۲۰ درصد اقدامات ۲۵ سال گذشته است افتتاح ۹۴ پروژه فضای سبز در ۷ منطقه مشهد تا پایان تابستان ۱۴۰۴ رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: شهید رئیسی فتح‌الفتوح امام(ره) در تربیت مردم ازخودگذشته و کارآمد بود + فیلم دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از طراحی الگوی حکمرانی شهید رئیسی با مشارکت بیش از ۸۰۰ اندیشمند خبر داد + فیلم برای اولین‌بار در کشور و با مشارکت مدیریت شهری مشهد املاک قولنامه‌ای سامان‌دهی می‌شود محسن رضایی در مشهد: حکمرانی سیدابراهیم رئیسی، عبور از تردید در روابط بین‌الملل بود هوای مشهد همچنان آلوده است (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهردار مشهد مقدس: سال پایانی دوره ششم مدیریت شهری، زمان خدمات ویژه و تلاش شبانه‌روزی است اکران گسترده شهری در مشهد به مناسبت نخستین سالگرد شهادت آیت‌الله رئیسی و شهدای خدمت بازگشایی ورودی ایستگاه شهدای خط۳ متروی مشهد از ساختمان هدایت
سرخط خبرها

سبقت از کرونا درخط واکسیناسیون

  • کد خبر: ۸۰۴۹۳
  • ۲۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۲
سبقت از کرونا درخط واکسیناسیون
در پی دستور شهردار مشهد، واکسیناسیون شهروندان در محل نمایشگاه بین المللی با جدیت آغاز شده است.

تکتم جاوید | شهرآرانیوز؛ بعضی‌ها پس از نزدیک به یک سال از هشدار‌ها حتی از رفتن به مراکز درمانی و تزریق واکسن هم دلهره دارند، ترس از ابتلا به کرونا در آن شلوغی و ازدحام. برای آن‌ها شاید واکسیناسیون خودرویی که اولین بار ویژه سالمندان راه اندازی و از آن استقبال شد، انتخاب مطمئن تری باشد.

حالا شنیدن خبر واکسیناسیون‌خودرویی در نمایشگاه بین المللی صف طولانی آدم‌های در انتظار را به تصویر کشیده است؛ ظرفیتی که شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد برای همکاری با دانشگاه علوم پزشکی و برای سرعت به بخشیدن واکسیناسیون شهروندان پیشنهاد دادند. محوطه وسیع نمایشگاه از روز شنبه به طور رسمی برای واکسیناسیون خودرویی شهروندان و یکی از سالن‌های بزرگ آن به منظور تزریق واکسن فردی تجهیز شده است.

ظرفیت تزریق ۱۵ هزار دز واکسن در نمایشگاه

جمعه پیش بود که سیدعبدا... ارجائی، شهردار مشهد درباره راه اندازی مرکز واکسیناسیون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی درمحل نمایشگاه بین المللی از اولویت سلامت شهروندان گفت و افزود:همه امکانات شهرداری را برای مقابله با ویروس‌کرونا در اختیار دانشگاه علوم پزشکی و ستاد مقابله با کرونا قرار می‌دهیم.


او در حاشیه بازدیدش از روند راه‌اندازی مرکز به صراحت گفته بود به هر میزان که دانشگاه علوم پزشکی بتواند واکسن تأمین کند، شهرداری نیز آمادگی ایجاد زیرساخت و در اختیارگذاشتن محل انجام واکسیناسیون در نقاط مختلف شهر را دارد. در همین راستا بود که امروز مرکز واکسیناسیون شهید سردار‌حاج قاسم سلیمانی شهرداری مشهد آماده شده است و به مردم خدمات می‌دهد؛ مرکزی که ظرفیت انجام روزانه ۱۵هزار واکسیناسیون را دارد.

۱۸ سال به بالا مراجعه کنند

خودرو‌ها باید پیش از ورود به لاین تزریق پشت خط دیگری منتظر بمانند که ازدحام نشود. فردی که به عنوان انتظامات حضور دارد، به همه تأکید می‌کند که همه افراد ۱۸ ساله به بالا می‌توانند مراجعه کنند. گاهی هم شهروندان درانتظار که یا تنها هستند یا خانوادگی آمده اند، سؤالاتی درباره نوع واکسن یا ساعت تزریق می‌پرسند. با شرایط کنونی ساعت فعالیت از ۸ صبح تا ۶ بعدازظهر تعیین شده است. اما شلوغ‌ترین ساعت حوالی ۱۱ تا ۲ ظهر است که اگر در این ساعات مراجعه کنید باید بیشتر انتظار بکشید.


در هر خط، دونفر زن و مرد، پشت میز نشسته اند و شرح حال افراد را ثبت می‌کنند؛ اطلاعات‌شخصی به اضافه وجود علائم کرونا، داشتن حساسیت و مصرف داروها. کارت واکسن را که دریافت کنند، چندمتر جلوتر واکسن تزریق می‌شود. یکی از واکسیناتور‌ها که دختر جوانی است و درباره علائم پس از تزریق به افراد داخل خودرو توضیح می‌دهد، می‌گوید: همه توصیه‌های مراقبتی را شرح می‌دهیم و از شهروندان می‌خواهیم ۲۰ دقیقه را خارج از صف منتظر بمانند و در صورت نبود مشکل از محوطه خارج شوند.

 

پسر جوان پشت سر راننده نشسته است که کار تزریق آسان‌تر باشد. نامش رضاست و درباره نحوه اطلاع یافتن از انجام واکسیناسیون در نمایشگاه بین المللی می‌گوید: من و دوستم دانشجوی رشته مهندسی برق هستیم و برای تزریق واکسن به دانشگاه فردوسی مراجعه کردیم، اما اعلام کردند که فقط به دانشجویان مقطع دکترای دانشگاه تزریق می‌شود. همان جا از چند نفر شنیدیم که در نمایشگاه بین المللی واکسیناسیون صورت می‌گیرد و آمدیم.

خبری که درست از آب درآمد

در محلی بیرون از خطوط تزریق واکسن، جایی برای پارک خودرو‌ها تعیین شده است که عده‌ای زمان را همان جا سپری می‌کنند. مادر و دختری که با هم آمده اند در خودرو نشسته اند. مادر که حدود پنجاه ساله است، می‌گوید: شنیده بودم مراکز بهداشت برای تزریق واکسن خیلی شلوغ هستند؛ به همین دلیل منتظر بودم جایی خلوت‌تر پیدا کنم. اینجا نیم ساعتی در صف ماندیم، اما در ماشین خودمان بودیم و نگرانی از انتقال ویروس نداشتیم. دختر جوانش هم واکسن زده و در حالی که دستش را روی بازوی واکسن زده گذاشته است، دنباله صحبت‌های مادرش را می‌گیرد: هنوز اطلاع رسانی خیلی وسیع نیست. من در یکی از گروه‌های واتس اپ خبرش را خواندم، اما زیاد مطمئن نبودم. آمدیم و خدا را شکر خبر درست از آب درآمد.
خطوط تزریق واکسن با ۲۰ نفر نیروی ثابت و ۱۰ نفر پرسنل تزریق، اداره می‌شود، اما در صورت شلوغی و ازدحام که به گفته خودشان در ساعات ظهر اتفاق می‌افتد، تعداد پرسنل افزایش خواهد یافت.


نمایشگاه بین المللی، محل تجمیعی واکسیناسیون است؛ یعنی علاوه بر قسمت خودرویی، سالن عطار هم به واکسیناسیون فردی اختصاص یافته است. موسایی ۶۴ ساله تزریقش را انجام داده و روی صندلی انتظار نشسته است و از شیوه خدمت رسانی رضایت دارد: من دز اول واکسنم را در مرکز بهورز در بولوار حسابی قاسم آباد تزریق کردم، اما امروز که برای تزریق دز دوم تماس گرفتم، گفتند به نمایشگاه مراجعه کنم. اینجا هم چند لحظه بیشتر معطل نشدم.


دختر جوان دیگری را هم داخل سالن می‌بینم که او هم دانشجوست. دانشجویان دیگری هم هستند که همگی، هم به دانشگاه آزاد سر زده اند و هم دانشگاه فردوسی و به خاطر ازدحام آنجا به نمایشگاه هدایت شده اند. سارا می‌گوید: اگر قرار بود در صف دانشگاه آزاد بمانم، دو ساعت بعد هم نوبتم نمی‌شد، اما اینجا خلوت است و واکسیناسیون راحت انجام شد.

فعلا فقط سینوفارم

دکتر مهدی حسن نژاد، معاون اجرایی مرکز بهداشت شماره یک شهرستان مشهد، در سالن عطار حضور دارد و بخشی از واکسن‌ها را هم تزریق می‌کند. به گفته او تعداد پرسنل این سالن ۳۶ نفر است، اما در صورت افزایش مراجعان، تعداد پرسنل افزایش می‌یابد.
براساس آمارهایش در روز اول واکسیناسیون در نمایشگاه، ۸۰۰ دز واکسن تزریق شده است و احتمال دارد به روزی هزار نوبت هم برسد. وی تأکید می‌کند که در حال حاضر فقط واکسن سینوفارم تزریق می‌شود، اما ممکن است در آینده، واکسن‌های دیگر هم اضافه شود.

افزایش میزان واکسیناسیون به دراختیاربودن واکسن بستگی دارد

سیدمحمدحسین بحرینی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نیز در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد با اشاره به ظرفیتی که برای انجام واکسیناسیون در مرکز سردارشهید حاج قاسم سلیمانی در نظر گرفته شده است، یادآور می‌شود: این ظرفیت در حدود ۱۵ تا ۲۰هزار نفر تخمین زده شده که قابل افزایش است، اما این افزایش بستگی به میزان واکسنی دارد که در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار خواهدگرفت.


وی درباره نحوه تعامل و همکاری با شهرداری و شورای شهر نیز تأکید می‌کند: با آغاز به کار دوره جدید شورای شهر به ویژه شهردار جهادی، انتظار ما از مدیریت شهری و در مقابل انتظار مدیریت شهری از دانشگاه علوم پزشکی برای سلامت مردم بیشتر خواهد بود.
وی می‌افزاید: درزمینه واکسیناسیون، در اختیار گذاشتن اماکن، بخشی از نیاز ما را حل می‌کند، اما درکنار آن به تجهیز و تأمین نیروی انسانی نیاز داریم که شهردار مشهد قول داده است برای رفع این نیاز‌ها نیز به دانشگاه علوم پزشکی مشهد کمک کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->