احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور
سرخط خبرها

مصائب بازماندگان مستمری‌بگیران تامین اجتماعی در دوران کرونا

  • کد خبر: ۸۰۹۳۲
  • ۲۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۰
مصائب بازماندگان مستمری‌بگیران تامین اجتماعی در دوران کرونا
بیشترین آسیبی که افراد از کرونا دیدند، به خانواده‌هایی مربوط است که به‌دلیل کرونا فوتی داشتند به‌ویژه افرادی که سرپرست خانوار بودند و با فوت آن‌ها خانواده ایشان از نظر روانی و مالی به مشکل خوردند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، بیشترین آسیبی که افراد از کرونا دیدند، به خانواده‌هایی مربوط است که به‌دلیل کرونا فوتی داشتند. بر اساس اعلام آمار رسمی، کرونا در هجده‌نوزده ماه گذشته جان ۱۱۵هزار ایرانی را ستانده است و آمار تخمینی می‌گوید کووید۱۹ بیشتر علیه مردان بوده است؛ سرپرستان خانواده که به‌هرحال و در وضعیت فعلی بار اصلی هزینه‌های زندگی بر دوش آن‌هاست. تاکنون کمتر کسی پرسیده است عاقبت خانواده‌هایی که نان‌آور خانواده را در کرونا از دست می‌دهند، چه می‌شود.

مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز ازجمله افرادی هستند که آمار فوتی‌های ناشی از کرونا آن‌ها را هم بی‌نصیب نگذاشته است. بازماندگان این افراد نیز بعد از فوت و دریافت مستمری فوت‌شده با مشکلاتی همراه شدند. افزایش هزینه‌های زندگی، قطع بیمه و فاصله زمانی تا برقراری دوباره بیمه، شرایط را برای خانواده‌های مستمری‌بگیران سخت کرده است.

به‌گفته کارشناسان، نهاد‌ها و سازمان‌های غیردولتی باید نگاه ویژه‌ای به این خانواده‌ها داشته باشند.
دبیر انجمن صنفی کارگران خراسان‌رضوی در گفتگو با شهرآرانیوز دراین‌باره اظهار کرد: اکنون عموم خدمات تأمین اجتماعی به‌دلیل کرونا غیرحضوری است. کارگران، مستمری‌بگیران و بازنشستگان از طریق تلفن همراه می‌توانند خدمات مورد نیاز خود را انجام دهند.

ابوی گفت: مستمری‌بگیران قبل اینکه بازنشسته شوند، می‌توانند از طریق اپلیکیشن درخواست بازنشستگی‌شان را اعلام کنند که مسلما اقدام مناسبی برای شفاف‌سازی است. در گذشته که مراجعات حضوری زیاد بود، روند کار هم آهسته‌تر پیش می‌رفت.

به‌گفته این کارشناس، خانواده فوتی‌ها که در این مدت افزایش چشمگیری هم داشتند، باید غیرحضوری درخواست دهند تا در ۳ روز رسیدگی شود. گاهی پیش آمده که فهرست بیمه کارگر در سامانه برای مدتی ثبت نشده است و همین باعث می‌شود که دریافت مستمری فوت‌شده از سوی بازماندگانش زمان‌بر شود.مشکل دیگر این‌دسته افراد برای دریافت مستمری، کاهش ۵۰درصدی نیروی کار در اداراتی مثل تأمین اجتماعی به‌دلیل شیوع کرونا و قرمزبودن وضعیت شهر‌ها بود. به‌دلیل اینکه کارگران نماینده‌ای در ستاد ملی کرونا ندارند و تصمیم‌گیرندگان هم درکی از موضوع ندارند، شرایط سخت می‌شود.
وی افزود: سازمان‌هایی مثل اداره کار و تأمین اجتماعی همچنان کمبود نیرو دارند و وقتی این طرح کاهش ۵۰درصدی نیروی کار در ادارات به‌دلیل کرونا اجرا می‌شود، به‌خودی‌خود کار مراجعه‌کننده و ارباب‌رجوع با وقفه انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: در دوران کرونا که واحد‌های صنفی تعطیل بودند و آمار مراجعه‌کنندگان برای دریافت بیمه بیکاری افزایش یافت، مسلما حجم کار افزایش پیدا کرد، اما از طرفی ظرفیت خدمات از سوی سازمان‌ها با کاهش نیروی کار کاسته شده است.اگر ستاد کرونای استان نمایندگانی از جامعه کارگری داشته باشد، این مسائل در جلسلات مطرح می‌شود و ستاد با درنظرگرفتن جزئیات، برای آن‌ها قانون وضع می‌کند.
به گفته وی، زمانی که کارگر و مستمری‌بگیر در قید حیات است، هنگام نام‌نویسی مشخصات خود و خانواده‌اش را ثبت می‌کند و نیازی نیست کارگر مشخص کند که حقوقش به چه کسی برسد. وقتی که فرد فوت می‌کند، به‌طبع حقوقش به همسرش می‌رسد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->