گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ؛ آب یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

جزئیات جدید از بزرگ شدن حفره لایه اُزن

  • کد خبر: ۸۰۹۹۵
  • ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۲
جزئیات جدید از بزرگ شدن حفره لایه اُزن
محققان هشدار می‌دهند که امسال حفره لایه اُزن در نیمکره جنوبی زمین، بزرگتر از اندازه قطب جنوب شده است و دلیل آن کاملاً مشخص نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، لایه ازن هر سال در فاصله زمانی میان ماه های سپتامبر و اکتبر در منطقه قطب جنوب تخلیه می شود و اندازه حفره آن به حداکثر خود می رسد.

بر اساس تازه ترین گزارش های علمی، اندازه این حفره هفته گذشته «به میزان قابل توجهی» افزایش یافته است و اکنون ۷۵ درصد بزرگتر از حفره های قبلی لایه ازن در این زمان از فصل از سال ۱۹۷۹ شده است .

محققان سرویس «نظارت بر جو کوپرنیکوس» (CAMS) تحولات لایه ازن را از طریق مدل سازی کامپیوتری و رصدهای ماهواره ای ، شبیه به پیش بینی آب و هوا ، زیر نظر دارند. آنها گفتند که از روز گذشته ، این حفره مساحتی در حدود ۸.۸ میلیون مایل مربع (۲۳ میلیون کیلومتر مربع) را پوشانده است. 

این در حالی است که در سال هایی که شرایط آب و هوایی معمولی دارد، اندازه این حفره به طور معمول به حداکثر مساحت حدود ۸ میلیون مایل مربع (۲۰.۷ میلیون کیلومتر مربع) می رسد. با وجود این نوسانات طبیعی، کارشناسان انتظار دارند که این حفره در واکنش به محدودیت های استفاده از مواد شیمیایی از بین برنده ازن که در سال ۱۹۸۷ اعمال شد، تا سال ۲۰۵۰ به طور دائمی بسته شود ،

«وینسنت-هنری پوچ» ، سرپرست سرویس نظارت بر جوی کوپرنیک ، گفت: پیش بینی ها نشان می دهد که حفره لایه ازن امسال به حفره ای بزرگتر از حد معمول تبدیل شده است و ما به دنبال یک حفره ازن بسیار بزرگ و بالقوه عمیق هستیم.

سال گذشته نیز اوج حفره ازن در اوایل اکتبر به ۲۴ میلیون کیلومتر مربع رسید که بزرگتر از سال پیش بود.

در حقیقت ، اندازه گیری های ماهواره Copernicus Sentinel-۵P نشان داد که حفره سال گذشته لایه ازن نیز یکی از بزرگترین و عمیق ترین حفره های سال های اخیر بود و مساحت آن به ۹.۷ میلیون مایل مربع (۲۵ میلیون کیلومتر مربع) رسید.

طبق اعلام سازمان فضایی اروپا ، حفره سال گذشته لایه ازن توسط «گرداب قطبی قوی ، پایدار و سرد» ایجاد شد که به طور مداوم دمای لایه ازن را بر روی قطب جنوب کاهش می داد.

به نظر می رسد تکامل حفره ازن امسال در مسیر مشابهی در حال پیشرفت است ، زیرا اکنون اندازه این حفره برای این زمان از فصل ۷۵ درصد بزرگتر از حفره های لایه ازن از سال ۱۹۷۹ شده است.

ازن حدود ۱۱ تا ۴۰ کیلومتر (هفت تا ۲۵ مایل) بالاتر از سطح زمین ، در استراتوسفر وجود دارد. ازن یک سپر گازی است که مانند «کرم ضد آفتاب برای کره زمین» عمل می کند ، اشعه ماوراء بنفش مضر خورشید را که می تواند باعث آسیب چشم ، سرکوب سیستم ایمنی و سرطان پوست و نیز آسیب به گیاهان و حیات دریایی شود، جذب می کند.

لایه اُزن پرتوهای پرانرژی فرابنفش را جذب کرده و آن‌ها را به شکل پرتوهای فروسرخ درمی‌آورد و به سطح زمین می‌فرستد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->