حسن فتحی با پایان فصل اوّل «ازازیل» از این سریال خداحافظی کرد آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) «تد کاچف» خالق فیلم رمبو: اولین خون درگذشت شیرمحمد احمدی، استاد قیچک‌نواز کرمانی درگذشت راهیابی «ملوپینک» در بخش لفابریک جشنواره کن ماه آسمان ادب | یادی از قمر آریان، نویسنده و پژوهشگر فقید خراسانی آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) مروری بر سه کتاب از جلیل عرفان‌منش که با تمرکز بر هجرت امام‌رضا(ع) نوشته شده‌اند ۲ جایزه جشنواره مستند نیون به سینماگران ایرانی رسید صفحه نخست روزنامه‌های کشور - شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ بازیگران سریال استخوان‌سوز معرفی شدند مستند «اپوش» در راه روسیه جایزه جشنواره هلندی به فیلم شوتی از ایران رسید آخرین آمار فروش سینمای ایران | «دایناسور» همچنان در صدر علت لغو کنسرت عرفان طهماسبی در اهواز چه بود؟ بدلکاران هم صاحب اسکار شدند برنامه‌های هفته هنر انقلاب اسلامی خراسان رضوی آغاز شد مهراب قاسم‌خانی همکاری‌اش با مهران مدیری برای ساخت سریال تلویزیونی را تکذیب کرد
سرخط خبرها

مراسم روز «شعر و ادب پارسی» هم زمان با سالروز درگذشت سیدمهدی شهیدزاده در مشهد برگزار شد

  • کد خبر: ۸۱۱۵۹
  • ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۸
مراسم روز «شعر و ادب پارسی» هم زمان با سالروز درگذشت سیدمهدی شهیدزاده در مشهد برگزار شد
مراسم «روز بزرگداشت شعر و ادب پارسی» با عنوان «شعر ایثار» هم زمان با نخستین سالروز درگذشت مرحوم سیدمهدی‌شهیدزاده، از شاعران معاصر که سال‌ها در مشهد زندگی کرده بود، در قطعه هنرمندان آرامستان بهشت رضا (ع) مشهد برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز - مراسم «روز بزرگداشت شعر و ادب پارسی» با عنوان «شعر ایثار» هم زمان با نخستین سالروز درگذشت مرحوم سیدمهدی‌شهیدزاده، از شاعران معاصر که سال‌ها در مشهد زندگی کرده بود، در قطعه هنرمندان آرامستان بهشت رضا (ع) مشهد برگزار شد. مرحوم شهیدزاده متولد ۱۳۱۵ در کرمان بود و احداث «انجمن ادبی و فرهنگی پویا» در مشهد از جمله اقدامات فرهنگی او در این شهر است.

در این رویداد که مدیران فرهنگی و جمعی از شاعران و نویسندگان خراسانی حضور داشتند سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: شعر از اولین هنر‌هایی است که با دفاع مقدس پیوند خورده است.

به گفته امینی، شعر و ادب فارسی، جوهره و چکیده فرهنگ غنی ایران محسوب می‌شود. بین زبان فارسی و فرهنگ فارسی پیوند دو جانبه‌ای وجود دارد و این دو وام دار یکدیگر هستند و فرهنگ ایران در قالب زبان فارسی ماندگار شده است.

او گفت: هر کجا از زبان فارسی سخن می‌گویند زبان فارسی را به شعر می‌شناسند: اشعار حکیم سخن، فردوسی بزرگ کسی که همه ما افتخار میزبانی او را داریم، همچنان هیجان، حماسه و غرور را منتقل می‌کند، وقتی شعر «بوی موی جولیان» رودکی را می‌خوانیم حس اشتیاق به وطن در درونمان ایجاد می‌شود، اشعار عرفانی مولانا را از شرق آسیا تا غرب اروپا می‌خوانند و تحسین می‌کنند، اشعارا عطار، خیام، حافظ و سعدی و ... در اعصار مختلف پرچم دار فرهنگ و ادب فارسی هستند و به احترام تمامی این شاعران ۲۷ شهریور به عنوان روز شعر و ادب فارسی به صورت نمادین نام گذاری شده است.

به گفته این مقام مسئول وظیفه همه ماست از زبان فارسی مراقبت کنیم، درست نویسی زبان مورد تأکید و وظیفه همه ماست، بی مبالاتی و غلط نویسی به ویژه در فضای مجازی این زبان را تهدید می‌کند باید از ظرفیت این زبان در دیپلماسی فرهنگی استفاده شود، استفاده از ظرفیت دیپلماسی فرهنگی در روابط فرهنگی و بین المللی از موضوعات مورد تأکید مقام معظم رهبری است.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی همچنین شعر را جزو اولین هنر‌هایی دانست که با دفاع‌مقدس پیوند خورده است: اشعاری که شعرا سرودند تبدیل به سروده‌هایی شد که در دفاع مقدس، اعزام به جبهه و خطوط مقدم خوانده می‌شد و با انتقال روح حماسه به جامعه نقش تأثیرگذاری داشت که برکات آن را نیز دیدیم. وظیفه ما در قبال دفاع مقدس به پایان نرسیده است. یک زمانی جنگ بود و وظیفه داشتیم در جبهه‌ها حاضر شویم و از کشور دفاع کنیم اکنون نیز وظیفه داریم فرهنگ ایثار و شهادت را با زبان روز به نسل جدید منتقل کنیم.

در پایان این مراسم آرامگاه مرحوم سیدمهدی شهیدزاده و شهید سروی‌ها و مرحوم قاسم سروی ها، گلباران شد. سید محسن مصطفی زاده و راضیه رجایی نیز اشعاری را با مضمون ارزش‌های انقلاب اسلامی خواندند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->