رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

قصه دریافت وجه اجباری مدرسه‌ها از خانواده‌ها کی تمام می‌شود؟

  • کد خبر: ۸۱۷۸۰
  • ۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷
قصه دریافت وجه اجباری مدرسه‌ها از خانواده‌ها کی تمام می‌شود؟
باز هم فصل بازگشایی مدرسه‌ها و باز هم اعتراض والدین به دریافت اجباری پول هنگام ثبت‌نام؛ قصه تکراری‌ای که به پاسخ آموزش‌وپرورش مبنی بر جدی بودن نظارت‌ها ختم می‌شود.

فرزانه شهامت | شهرآرانیوز؛ باز هم فصل بازگشایی مدرسه‌ها و باز هم اعتراض والدین به دریافت اجباری پول هنگام ثبت‌نام؛ قصه تکراری‌ای که به پاسخ آموزش‌وپرورش مبنی بر جدی بودن نظارت‌ها ختم می‌شود. حداکثرش این است که سامانه shekayat.medu.ir هم اعلام شود که در آن حساب همه‌چیز شده است، حتی اینکه شکایت‌ها بدون ثبت هویت شاکی درج شود.

گزارش اخیر اداره کل آموزش‌وپرورش خراسان‌رضوی از ۱۱ تذکر کتبی، ۴ مورد تغییر مدیر مدرسه و در غیردولتی‌ها از چند مورد انحلال مدرسه حکایت دارد؛ آماری که هر سال با چند مورد بالا و پایین تکرار می‌شود، اما در عمل، آش همان آش است و کاسه همان کاسه.

قانون اساسی درحالی با صراحت از حق تحصیل رایگان می‌گوید که انتطار می‌رود بستر‌های مالی برای تحقق آن نیز فراهم شود، اما عدد و رقم‌های بودجه چنین چیزی نمی‌گویند. یک منبع آگاه، در گفتگو با شهرآرا سرانه پرداخت‌شده به ازای هر دانش‌آموز در سال تحصیلی گذشته را کمتر از سه هزار تومان بیان می‌کند. یکی از مدیران سابق آموزش‌وپرورش استان نیز در گفتگو با شهرآرانیوز به سهم ۳۵ درصدی مدارس قدیمی و نیازمند تعمیر خراسان‌رضوی اشاره می‌کند.

مدیر روابط‌عمومی آموزش‌وپرورش استان هم دراین‌باره به شهرآرا می‌گوید: ما همیشه اعلام کرده‌ایم که برخی مدارس مثل سمپاد، شاهد، همین‌طور هیئت‌امنایی‌ها بابت برگزاری کلاس‌های فوق برنامه‌شان مبلغی را بر اساس مصوبه انجمن، دریافت می‌کنند. جز این‌ها، مدارس دیگر مجاز نیستند وجهی را به اجبار از والدین دریافت کنند، مگر برای کتاب و بیمه. از آن طرف، همیشه از والدین درخواست کرده‌ایم با توجه به شرایط اقتصادی کشور و محدودیت‌های مدارس، تا جایی که امکان دارد با مدرسه فرزندشان همراهی کنند؛ چون هرچه شرایط مدرسه بهتر باشد، آموزش و پرروش دانش‌آموز بهتر انجام می‌شود.

مهدی مجیدی‌فر از استمرار بدهی مدارس به‌دلیل هزینه‌هایی که سال تحصیلی گذشته متقبل شده‌اند، می‌گوید و در برابر سؤال ما مبنی بر اینکه هزینه‌های یادشده، آن هم در شرایطی که آموزش‌ها غیرحضوری بود، صرف چه چیز‌هایی شده است، پاسخ می‌دهد: آموزش غیرحضوری، به این‌راحتی که شما فکر می‌کنید نیست. برخی معلمان، شرایط استفاده از اینترنت را در منزلشان نداشتند؛ مثلا اینترنتشان سرعت مناسبی نداشت یا به‌هرعلتی ترجیحشان این بود که برای کلاس‌های برخط در مدرسه حضور داشته باشند و مدرسه باید این شرایط را فراهم می‌کرد.

برخی مدارس برای ایجاد استودیو هزینه کردند، برخی دیگر چندده‌میلیون تومان بابت خرید دوربین و تجهیزاتی از این قبیل پرداخت کردند. او بُعد دیگری از واقعیت مدارس را این‌طور ترسیم می‌کند: به هزینه سرسام آور نگهداری مدارس هم باید اشاره کرد. پارسال خیلی از خانواده‌ها موقع ثبت‌نام مبالغ ناچیزی پرداخت کردند و خیلی از مدارس هزینه‌ای که کردند بیش از آن چیزی بود که دریافت کردند.

مجیدی‌فر در تشریح ریشه‌های دریافت وجه اجباری که اعتراض برخی والدین را به همراه داشته است، اذعان می‌کند: سرانه‌ای که به مدارس تعلق می‌گیرد گاهی کفاف هزینه‌های جاری مدرسه را هم نمی‌دهد. حق مدیریت مدیران مدارس، پایین و مسئولیتشان سنگین است و هزینه‌های یادشده را نباید از جیبشان پرداخت کنند.

مدیر روابط‌عمومی آموزش‌وپرورش استان می‌گوید: هزینه‌هایی که اخذ می‌شود به حساب مدرسه می‌رود که برای آموزش‌وپرورش شناخته شده است. مدیران مدارس زیر ذره‌بین هستند و فقط با ارائه اسناد مالی و تحت نظارت می‌توانند آن را هزینه کنند. با فرض اینکه پولی هم در حساب مدرسه باقی بماند برای همین‌دانش‌آموزان هزینه خواهد شد.

او دوباره به حقوق والدین و وظایف مدرسه‌ها هنگام ثبت‌نام اشاره می‌کند؛ اینکه دستورالعمل ثبت‌نام به تمام مدارس ابلاغ شده است و اگر کسی شکایتی دارد به اداره بازرسی ناحیه، شهرستان یا اداره‌کل خراسان‌رضوی مراجعه کند، بدون اینکه بابت افشای هویتش نگران باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->