درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق نمایش قدرت دفاعی کشور با رزمایش‌های هفته آتی حمایت از غزه در قلب انگلستان (۷ دی ۱۴۰۳) روسیه اعلام کرد: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حملات پهپادی اوکراین بودیم پزشکیان: از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم| به فکر سال آینده باشیم علت سقوط هواپیمای آذربایجانی مشخص شد جمع‌بندی کمیسیون انرژی مجلس از دلیل قطعی برق پاییز ۱۴۰۳ آیت‌الله علم‌الهدی: اساس فتنه ۸۸ براندازی نظام و انقلاب اسلامی بود | مردم در مقابل فتنه‌های دشمن غافل نباشند عملیات ضدصهیونیستی در تل‌آویو یک کشته برجای گذاشت (۷ دی ۱۴۰۳) موافقت پارلمان کره جنوبی با عزل رئیس جمهور موقت عراقچی وارد چین شد (۷ دی ۱۴۰۳) اوکراین مدعی تلفات سنگین کره شمالی در کورسک شد (۷ دی ۱۴۰۳) رئیس‌جمهور موقت کره جنوبی هم استیضاح می‌شود؟ رژیم صهیونیستی دوباره آتش‌بس لبنان را نقض کرد (۷ دی ۱۴۰۳) عراقچی: بار‌ها به بشار اسد توصیه کردم با ترکیه وارد مذاکره شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو فرودگاه بن‌گوریون را به تعطیلی کشاند (۷ دی ۱۴۰۳) درگیری شدید در مناطق علوی‌نشین حمص| «افراد مسلح» با نیروهای تحریر الشام درگیر شدند فرماندار جدید مشهد منصوب شد ویدئو| پزشکیان: اتصال ریلی بجنورد به مشهد مصوب شده است ویدئو| پزشکیان: ۳۵ میلیارد دلار گاز را می‌سوزانیم! پوتین: خواهان پایان جنگ با اوکراین هستیم یاوه گویی تازه وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: ایران تهدیدی علیه ما و اوکراین است! پزشکیان ۲۸ دی‌ماه به مسکو سفر می‌کند ایران، عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد ویدئو| حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به خاک یمن ویدئو| وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم دادستان مشهد: شکایت‌های مردم از خودروسازان را پیگیری می‌کنیم
سرخط خبرها

افزایش امیدواری به رفع تنش‌ میان تهران و ریاض

  • کد خبر: ۸۲۲۰۶
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۶
افزایش امیدواری به رفع تنش‌ میان تهران و ریاض
اخبار مربوط  به تنش زدایی از روابط ایران و عربستان، از مهم‌ترین خبر‌های رسانه‌ای ایران و جهان در ماه‌های گذشته بوده است؛ اتفاقی که در صورت تحقق بدون شک چهره‌ای جدید به منطقه خواهد بخشید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تهران و ریاض، پس از یک دوره نسبتا طولانی قطع ارتباط دیپلماتیک، طی ماه‌های گذشته با میانجیگری عراق، چهار دور از مذاکرات را برای حل مسائل فی مابین در بغداد برگزار کرده اند.

در روز‌های گذشته اخباری از دیدار دیپلمات‌های ارشد ایران و عربستان منتشر شد. به گزارش «آسوشیتدپرس»، دو مقام عراقی اعلام کردند که ایران و عربستان دور جدیدی از مذاکرات را در بغداد برگزار کرده اند. یک مقام عراقی در این باره گفت که طی دیدار هفته گذشته «مشکلات میان دو کشور طبق نقشه راهی که از پیش بر سر آن توافق شده بود از جمله از طریق نمایندگی دیپلماتیک میان دو کشور» مورد بحث قرار گرفت. این مقام عراقی که نخواسته نامش فاش شود، گفت که این نشست در سطح وزرا نبوده، اما مذاکرات در کل مثبت بوده است.

حال سؤال این است که با توجه به این امیدواری ها، سرانجام چه زمانی در عرصه عمل، شاهد تغییر و تحول در روابط تهران و ریاض خواهیم بود و اساسا حرکت به سمت کاهش تنش‌ها در روابط بین این دو کشور که با استقبال کشور‌های همسایه نیز همراه شده است، چرا و چگونه آغاز شد؟

ایران و عربستان باید قدرت یکدیگر را بپذیرند

صباح زنگنه، کارشناس مسائل بین الملل و دیپلمات پیشین کشورمان، در گفتگو با «ایرنا»، در تحلیلی درباره آینده روابط ایران و عربستان با توجه به اختلافات جدی در گذشته بر سر مسائل مختلف گفت: ایران و عربستان باید قدرت یکدیگر را بپذیرند و با پذیرش این موضوع که نمی‌توان یکدیگر را حذف کرد، به سمت دیگری حرکت کنند، به شکلی که توان دو کشور و کشور‌های منطقه صرف توسعه و صلح در منطقه شود. نزدیک شدن این دو کشور به یکدیگر، ظاهرا مورد رضایت برخی قدرت‌ها و نیرو‌ها در منطقه و خارج از منطقه نیست؛ به همین دلیل سعی می‌کنند این دوری را بیشتر کنند تا مانع نزدیکی، همکاری و همبستگی تهران و ریاض شوند.

وی با تأکید بر اینکه شکل گیری نوعی عقلانیت سیاسی در دو کشور می‌تواند این وضعیت را که بر آن‌ها تحمیل شده است تغییر دهد، گفت: تهران و ریاض می‌توانند ساختار جدیدی از روابط مبتنی بر تفاهم و اعتمادسازی شکل دهند و این چشم انداز، دور نیست، بلکه کاملا قابل تحقق است و اراده سیاسی در دو کشور می‌تواند این چشم انداز را عملی کند و ثمره آن به نفع هر دو کشور و کل منطقه خواهد بود.

عربستان از رفتار‌های تهاجمی به ایران خواهد کاست

حسن هانی زاده، تحلیلگر مسائل خاورمیانه، نیز در بخشی از یادداشت خود برای پایگاه خبری «مثلث آنلاین» در ارزیابی چرایی تجدیدنظر در سیاست خارجی عربستان در قبال ایران نوشت: رفتن ترامپ از کاخ سفید که در گذشته به عنوان چتر حمایتی عربستان عمل می‌کرد و ریاست جمهوری بایدن، نگاه کاخ سفید به عربستان را تغییر داده است. از طرفی وضعیت داخلی عربستان و اختلافات با امارات هم مطرح است. این‌ها سبب شده است تا عربستان درصدد ایجاد حاشیه‌ای امن در منطقه برآید. در نتیجه عربستان از شیوه‌ها و رفتار‌های تهاجمی خود نسبت به ایران خواهد کاست و به سمت ایجاد وفاق و همگرایی در منطقه حرکت خواهد کرد.

سعودی‌ها متوجه از دست دادن حمایت خود در آمریکا هستند و دریافته اند تمام سیاست هایشان در منطقه و در کشور‌هایی مانند لبنان، سوریه و عراق با شکست مواجه شده است. آن‌ها درصدد هستند که به سمت تهران متمایل شوند و اختلافات خود را حل کنند. به نظر می‌رسد بعد از تشکیل کابینه دولت سیزدهم، تغییراتی در روابط ایران و عربستان رخ خواهد داد و به سمت بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور حرکت خواهیم کرد.

استقبال عراق و سوریه

از سویی برهم صالح، رئیس جمهوری عراق، در حاشیه هفتادوششمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، درباره ازسرگیری روابط ایران و عربستان ابراز امیدواری کرد. وی در این باره گفت: قطعا موانعی در این مسیر وجود دارد، اما امیدوارم این موضوع پیش از آنکه دیر شود، امکان تحقق پیدا کند. فیصل المقداد، وزیر خارجه سوریه، نیز در مصاحبه با شبکه خبری «المیادین» با اشاره به دورنمای روابط آشتی جویانه ایران و عربستان گفت: دمشق از نزدیک شدن روابط ایران و کشور‌های عربی به طور عام و از نزدیک شدن روابط تهران و ریاض به طور خاص، استقبال و برای تحقق آن تلاش می‌کند. وی افزود: ایران در کنار اعراب، ملت فلسطین و سوریه ایستاد و باید کار خیر را با کار خیر پاسخ داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->