جاده هراز مسدود شد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) قتل راننده تهرانی با یک گلوله در سرش هفت آسیب خطرناک تاتو و خالکوبی که از آن بی خبر هستید کشف ۲۵۰ کیلوگرم تریاک و دستگیری سه قاچاقچی در تهران بازداشت یک زن به دلیل سرقت پست‌های مخابراتی حریق انبار چوب و مبل در خیابان کلاهدوز مشهد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) سرگذشت دردناک عروس دایی| پای دختران خیابانی در میان بود حکم حبس و شلاق برای جوان فریبکار روایت تلخ مردی که به آخر خط رسید| طلاق زوج جوان بخاطر باجناق‌ اتوکشیده! اعلام نتایج آزمون استخدامی فرزندان ایثارگران تا پایان هفته (۱۸ تیر ۱۴۰۳) مهار آتش سوزی در منطقه حفاظت شده دربادام شهرستان قوچان + فیلم (۱۸ تیر ۱۴۰۳) ابتلای ۱۴۶ نفر در کشور به تب دنگی (۱۸ تیر ۱۴۰۳) جیب‌بر‌های اتوبو‌س‌های مشهد به دام افتادند | اعتراف عروس و مادرشوهر به ۲۵ فقره سرقت (۱۸ تیر ۱۴۰۳) تب دنگی عامل مرگ پزشک جوان مشهدی نبود | دانشگاه علوم پزشکی تکذیب کرد پلمب ۳ واحد صنفی به‌علت به‌کارگیری اتباع در منطقه ثامن مشهد (۱۸ تیر ۱۴٠۳) پیش‌فروش بلیت اتوبوس برای ایام اربعین + جزئیات شناسایی ۹ مورد ابتلا به جذام در سال گذشته | چه کسانی در معرض خطر ابتلا هستند؟ توصیه‌های تغذیه‌ای طب ایرانی در فصل تابستان
سرخط خبرها

توفان «شاهین» و درس هایی که به ما داد

  • کد خبر: ۸۲۸۱۰
  • ۱۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۸
توفان «شاهین» و درس هایی که به ما داد
یکی از مهم‌ترین گروه‌هایی که خطر توفان شاهین تهدیدشان می‌کرد؛ کپرنشینان چابهاری بودند. آمار‌ها می‌گویند بیش از ۵۰ هزار کپرنشین در حاشیه این شهر زندگی می‌کنند، ولی این همه مشکل نیست. سیم‌های برق غیراستاندارد طوری در آن نواحی رها شده اند که می‌تواند باعث برق گرفتگی شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ توفان شاهین اگر از هند با همین سرعت می‌رسید به سواحل مکران و استان سیستان وبلوچستان و به ویژه شهر چابهار احتمالا شاهد فجایع زیادی می‌بودیم. توفان حاره‌ای شاهین که خیلی از کشور‌ها را به وحشت انداخته و رسانه‌ها مدام حرکتش را رصد می‌کنند. بدتر اینکه این توفان قرار بود به یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور برسد. می‌توانست با امواجی که ارتفاعشان به ۳ تا ۶ متر می‌رسیدند باعث غرق شدن شناور‌های تجاری و صیادی یا آسیب دیدن شناور‌های مستقر در بنادر صیادی و تأسیسات ساحلی و فراساحلی شود. می‌توانست باعث از بین رفتن قفس‌های پرورش ماهی و تور‌های صیادی و وقوع سیلاب ساحلی و بالا آمدن سطح آب در مجاورت سواحل شود.

بعد از اینکه ۲ روز پیش مدیرکل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد: براساس آخرین ارزیابی‌های انجام شده توفان سواحل مکران به سمت عمان خواهد رفت، از این به بعد برای ایران خطری نخواهد داشت، اما تا از بین رفتن کامل آن در حالت آماده باش هستیم. از طرف دیگر این هشدار‌ها نشان داد که سطح آمادگی مدیریت بحران استان در چه وضعیتی است، اما مهم‌تر خبر‌هایی منتشر می‌شد که نشان می‌داد مردم آن نواحی خیلی هم این موضوع را جدی نگرفته بودند.

غرق شدن یک لنج و سرنشینانش در چابهار با وجود همه اخطار‌هایی که داده شد یک خودکشی محض بود و همچنان از سرنوشت سرنشینانش خبری نیست. با اینکه شر شاهین حالا از سر ما کم شده، ولی در چندروز گذشته توانسته به آن اندازه‌ای که حضور داشته خسارت به بار بیاورد و باعث تلفات زیادی شود. یکی از فعالان رسانه‌ای چابهار خبر داده بود؛ شب جمعه به دلیل بارش‌های مداوم ۶ ملوان مفقود شدند و برخی از روستاییان دام‌های خود را از دست داده اندو بدتر اینکه عده‌ای از مردم به ساحل رفته اند تا توفان را تماشا کنند!

اما یکی از مهم‌ترین گروه‌هایی که خطر توفان تهدیدشان می‌کرد؛ کپرنشینان چابهاری بودند. آمار‌ها می‌گویند بیش از ۵۰ هزار کپرنشین در حاشیه این شهر زندگی می‌کنند، ولی این همه مشکل نیست. سیم‌های برق غیراستاندارد طوری در آن نواحی رها شده اند که می‌تواند باعث برق گرفتگی شود. در همین یکی دو ماه گذشته ۲ نفر در «پسابندر» و «چابهار» به علت برق گرفتگی جان خود را از دست دادند.

توفان شاهین توانست خودی نشان بدهد و راهش را به سمت عمان کج کند، اما با یک حساب سرانگشتی از آنچه در این چندروز رخ داد، ناهماهنگی مردم و مسئولان در مواقع بحرانی را بیشتر از هر وقت دیگری آشکار کرد. رخدادی که اگر رو در رو ¸برای مدت طولانی با آن سرشاخ می‌شدیم می‌توانست به یک فاجعه بزرگ‌تر تبدیل شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->