حمله انتحاری به مقر انتظامی در بندر لنگه| یک فرما‌نده پلیس به شهادت رسید (۸ دی ۱۴۰۳) نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با علمای اهل سنت پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه
سرخط خبرها

ناشناخته‌ترین رادار ایرانی را بیشتر بشناسید

  • کد خبر: ۸۳۰۹۹
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۳
ناشناخته‌ترین رادار ایرانی را بیشتر بشناسید
رادار آتش‌یاب گونه‌ای کمتر شناخته شده از سامانه‌های راداری هستند که به طور کلی ماموریت اصلی آنها کشف نقاط شلیک پرتابه‌های راکتی، خمپاره و توپخانه از سوی دشمن و به طور کلی هرگونه آتشبار و همچنین ماموریت ثانویه آنها هدایت دقیق آتش خمپاره و توپخانه خودی برای اصابت دقیق به هدف است.

به گزارش شهرآرانیوز، در حقیقت استفاده از این رادارهای آتش‌یاب این قابلیت را برای یگان‌های رزمی زمینی ایجاد می‌کند تا با ردگیری مسیر حرکت پرتابه‌های خمپاره، راکتی و توپخانه محل آتشبار آنها را پیدا کنند و با استفاده از آتش خودی، منشأ آنها را زیر آتش برده و نابود کنند.

ناشناخته‌ترین رادار ایرانی را بیشتر بشناسید

مکانیزم عملکرد این نوع از رادارها اینگونه است در افق روبروی خود یک لایه الکترونیکی را تشکیل می‌دهد که این لایه به طور منظم در هر ثانیه چندین بار توسط رادار اسکن می‌شود، پرتابه‌های متخاصم پس از شلیک باید از این لایه عبور کنند، هنگامی که از این لایه نامرئی ایجاد شده توسط رادار عبور کنند، سیستم به صورت خودکار آن‌ها را ردیابی و مختصات و ارتفاع محل پرتاب را به اپراتور ارائه می‌کند.

ناشناخته‌ترین رادار ایرانی را بیشتر بشناسید

کادر قرمز: تشکیل لایه الکترونیکی با سکتورهای دایره‌ای در افق رادار
کادر زرد: شلیک آتشبارهای دشمن و کشف نقاط شلیک توسط رادار

در دنیا تنها ۱۳ کشور قادر به ساخت این نوع از رادارها هستند که جمهوری اسلامی ایران هم یکی از این کشورها است و در سال‌های گذشته صنایع دفاعی کشورمان موفق به طراحی و ساخت رادار آتش‌یاب شده اند. این رادار که در ایران با نام‌های «بشری» و «نوید» شناخته می‌شود،‌ راداری برد متوسط و آرایه‌فازی در باند S است که برای موقعیت‌یابی محل پرتاب پرتابه‌های دشمن در سه کلاس خمپاره، توپخانه و موشکی استفاده می‌شود و این قابلیت را دارد تا برای تصحیح آتش توپخانه و یا خمپاره خودی نیز استفاده شود.

رادار آتشیاب ساخت ایران می‌تواند از محل استقرار خود ۹۰ درجه را به سرعت اسکن کند و همچنین قابلیت تشخیص موقعیت پرتاب ۶ پرتابه را به طور همزمان دارد.

ناشناخته‌ترین رادار ایرانی را بیشتر بشناسید

مقاومت در برابر جنگ الکترونیک و قابلیت اجرای ماموریت در محیط جنگ الکترونیک مطلق از دیگر ویژگی‌های این رادار ایرانی است. قابلیت دیگر این سامانه، تاکتیکی بودن آن است چرا که تمام اجزا و سیستم‌های آن بر روی یک خودرو نصب شده است و همچنین در جایی که معمولا دیگر رادارهای آتش‌یاب در دنیا بین ۴ تا ۶ ​نفر خدمه برای آماده به کار شدن نیازمند هستد، این رادار تنها توسط ۲ اپراتور و در زمان کوتاهی قابل عملیاتی شدن است.

علاوه بر تشخیص دقیق محل پرتاب راکت، خمپاره و یا توپخانه دشمن، این رادار همچنین این توانمندی را دارد که محل اصابت پرتابه‌های متخاصم را هم پیش‌بینی کند تا با اعلام هشدار زودهنگام از تلفات جلوگیری شود.

قابلیت کنترل از راه دور، ارسال اطلاعات به مراکز فرماندهی و کنترل و همچنین قابلیت عملیاتی شدن در زمان بسیار کم (زیر ۱۵ دقیقه) از دیگر ویژگی‌های رادار آتش‌یاب ایرانی است. برد کشف این رادار در حالت‌های مختلف بین ۸ تا ۲۵ کیلومتر است که به ترتیب برد کشف ۸ کیلومتر آن برای پرتابه‌های خمپاره و برد کشف ۲۵ کیلومتر آن برای پرتابه‌های راکتی است.

استفاده از رادارهای آتش‌یاب موضوعی حیاتی برای یگان‌های زمینی است تا بتوانند نقاط پرتاب پرتابه‌های دشمن را کشف کنند و آن را زیر آتش قرار بدهند، دستیابی کشورمان به فناوری مهم و پیچیده ساخت این نوع رادارها، در حقیقت بیانگر آن است که ایران می‌تواند منشأ هرگونه آتش و یا گلوله‌ای را که علیه نیروهایش شلیک شود را پیدا و آن را زیر آتش خود قرار دهد.

این موضوع از آنجا اهمیت پیدا می‌کند که طی سال‌های گذشته شاهد این موضوع بوده‌ایم که گاها در درگیری‌های میان برخی از کشورهای همسایه، مناطقی از نواحی مرزی کشورمان مورد اصابت گلوله‌هایی از طرفین قرار گرفته است که معمولا هیچکدام از طرف‌های جنگ زیر بار آن نرفته و طرف دیگری را محکوم کرده‌اند، بکارگیری این نوع رادارها، به طور دقیق می‌تواند منشأ این گلوله‌ها را مشخص کند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->