در چه صورتی سقط جنین باعث مرگ مادر می‌شود؟ همه آنچه باید درباره تجربه دندان درآوردن کودکتان بدانید | چالش‌های یک اتفاق دندانی تصادفات جاده‌ای در خراسان‌رضوی ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت (۸ دی ۱۴۰۳) روغن‌کاری چرخ زنگاری توسعه از طریق نخبگان تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ به تأسیسات گردشگری استان خراسان رضوی پرداخت می‌شود ضرب و شتم شدید بازرس غذا و دارو در کرج میز کار مخصوص کمردرد ابداع شد افزایش قابل‌توجه آمار ابتلا به آنفلوانزا در کشور (۸ دی ۱۴۰۳) پراید، آلاینده‌ترین خودروی مشهد است معوقات حقوق بازنشستگان در ۳ ماه باقی‌مانده از سال ۱۴۰۳ با اعمال متناسب‌سازی واریز خواهد شد هشدار پلیس فتا درباره دو شگرد معروف کلاهبرداران تلفنی و پیامکی سقط جنین و خطر جدی باقی‌ماندن بقایای جفت در بدن مادر آنفلوانزا در رأس فهرست ویروس‌های درگردش کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۸ دی ۱۴۰۳) | بارش باران و برف در روز‌های پایانی هفته بازسازی صحنه نزاع منجر به قتل | دوئل مرگ‌بار دهه‌هشتادی ها آیا حق عائله‌مندی برای زنان بازنشسته تأمین اجتماعی برقرار می‌شود؟ پارابن، عامل مهم سرطان پستان ده ماده غذایی برای رشد خوب مو‌ها خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم اعتراف «بوقلمون‌های شمشیرکش» به ۶۰ فقره زورگیری | این زورگیران را شناسایی کنید + عکس کدام استا‌ن‌های کشور در هفته جاری بارانی می‌شود؟ (۸ دی ۱۴۰۳) + فیلم قتل پدر پولدار توسط پسر و عروس به خاطر تجدید فراش آلودگی هوا به مغز جنین آسیب می‌رساند «تناسب اندام» باعث سلامت مغز در سالمندان می‌شود دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند زنگ خطر سوختگی در زمستان چگونگی تامین انواع شیرخشک در داروخانه‌ها رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد
سرخط خبرها

این خوراکی ها را نباید با دارو مصرف کنید

  • کد خبر: ۸۳۹۱۶
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۷
این خوراکی ها را نباید با دارو مصرف کنید
مصرف برخی از مواد غذای در روند جذب برخی داروها اختلال ایجاد می کند. در واقع، این غذاها می توانند سرعت جذب یا دفع مواد شیمیایی را کاهش داده یا سرعت بخشیده و در نتیجه عملکرد دارو را مختل کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، تداخلات غذا و دارو یکی از مهمترین مواردی است که متخصصان این حوزه به آن توجه می کنند. اگرچه بسیاری از این تداخلات برای متخصصان کاملاً شناخته شده و معمولا روی بسته بندی داروها در مورد آن هشدار داده  می شود اما برخی از غذاهای رایج می توانند متابولیسم داروهای خوراکی را تحت تأثیر قرار داده، عوارض جانبی آنها را افزایش داده یا از عملکرد مفید آنها جلوگیری کنند.

به همین دلیل توصیه می شود هنگام تجویز دارو، از پزشک یا داروساز خود بخواهید تا اطلاعاتی در مورد آن به شما ارائه دهد. به گزارش سیناپرس، در اینجا به برخی از این تداخلات دارو با خوراکی هایی اشاره می کنیم که به طور معمول در فصل زمستان مصرف می شوند:

تداخلات مرکبات و دارو
مواد موجود در گریپ فروت بر عملکرد آنزیمی که متابولیسم برخی از داروها را مهار می کند تاثیر گذاشته و باعث افزایش جذب داروها در روده می شود. در موارد دیگر، گریپ فروت جذب دارو را کم کرده و اثربخشی  آن را کاهش می دهد.

به طور خاص این داروها را نباید با گریپ فروت مصرف کرد:

استاتین ها (کلسترول): سیمواستاتین ، آتورواستاتین ، لوواستاتین
نیفدیپین (فشار خون بالا)
آمیودارون (اختلالات ریتم قلب)
کورتیزون
فکسوفنادین (آنتی هیستامین)
سیکلوسپورین (سرکوب کننده سیستم ایمنی)

باید در نظر داشت پرتقال های تلخ و لیمو شیرین نیز می توانند تأثیر مشابهی داشته باشند ، اما پرتقال های شیرین چنین تأثیری ندارند.

تداخل بین محصولات لبنی و داروها
غذاهای غنی از کلسیم، جذب گوارشی آنتی بیوتیک ها مانند سیپروفلوکساسین یا نورفلوکساسین و همچنین داروهای پوکی استخوان (بیس فسفونات ها) را کاهش می دهد. به گزارش سیناپرس، به همین دلیل ، محصولات لبنی باید حداقل یک تا دو ساعت پس از مصرف این دسته از داروها مصرف شوند. همچنین خطر بروز هیپرکلسمی با داروهای ادرارآور (هیدروکلروتیازید) وجود دارد که باعث کاهش دفع کلسیم از طریق ادرار می شود.

چای، قهوه و نوشیدنی های کافئین دار
ایجاد تعامل بین نوشیدنی های کافئین دار و محصولات دارویی بسیار مهم است.  به طور کلی آنتی بیوتیک هایی مانند سیپروفلوکساسین و نورفلوکساسین که به طور خاص برای درمان عفونت های مجاری ادراری استفاده می شوند، دفع کافئین از بدن را کاهش داده و ممکن است باعث افزایش عوارض جانبی همچون حملات عصبی، تحریک، لرزش، تپش قلب و غیره شوند. مصرف داروی تئوفیلین که برای آسم استفاده می شود نیز با نوشیدنی های کافئین دار توصیه نمی شود. به گزارش سیناپرس، به خاطر داشته باشید بهتر است در طول درمان با داروهای فوق، از مصرف  قهوه ، چای ، نوشابه یا نوشیدنی های انرژی زا حاوی کافئین اجتناب کنید.

تداخل دارویی با شیرین بیان
مصرف زیاد شیرین بیان ممکن است باعث ایجاد بی نظمی یا آریتمی های قلبی ، خستگی عضلات و فشار خون بالا شود. علاوه بر این ، اسید گلیسیریزیک این گیاه بر آنزیم های کبدی که داروها را متابولیزه می کند تأثیر گذاشته و در نتیجه جذب دارو کندتر یا بیشتر می شود.

به طور کلی در صورت مصرف این داروها به هیچ عنوان از شیرین بیان یا مواد حاوی آن استفاده نکنید:

دیجیتالیس/دیگوکسین (نارسایی قلبی)
دیورتیک ها
کورتیکواستروئیدها
داروهای ضد بارداری خوراکی
غذاهای غنی از ویتامین K

ویتامین K در سنتز و فعال سازی برخی پروتئین های انعقادی پلاسما نقش دارد. در نتیجه ، اثر ضد انعقاد خون مانند وارفارین را کاهش می دهد مصرف برخی داروها همزمان با خوردن مواد غذایی دارای ویتامین K خطر ترومبوز را افزایش می دهد. به گزارش سیناپرس، به طور کلی به یاد داشته باشید شما نباید در مصرف غذاهای حاوی ویتامین K  مانند کلم ، کلم بروکلی ، اسفناج ، آووکادو ، جعفری ، کاهو ، چغندر و غیره افراط کنید. مصرف این مواد غذایی می تواند عملکرد داروهای ضد انعقاد خون را مختل کند.

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->