پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش شدت گرما از فردا با احتمال رگبار باران در برخی نقاط فشار کاری، اضافه کار اجباری و حقوق ناچیز پرستاران مشهدی | «پرستاری» در کُما اهدای عضو؛ نماد همدلی، گذشت و رشد اجتماعی آیا لاغری سریع با دانه چیا واقعیت دارد؟ قتل فقط با  یک ضربه | جنایتی که مقتول ۴۸ ساعت بعد از حادثه جان باخته بود، بازسازی شد سوخت‌وساز بدن با این مواد غذایی بالا می‌رود در بیانیه کانون شورا‌های اسلامی کار استان تهران مطرح شد: محکومیت رفتار گزینشیِ تأمین اجتماعی در اجرای ضریب ۱.۵ مشاغل سخت و زیان‌آور قصاص فرد حمله کننده به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار نهایی شمار جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی توسط پلیس قندخون بالای دوران کودکی را جدی بگیرید پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۵ استان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرکز پیوند بافت در آرامستان بهشت‌رضا(ع) مشهد، اول خرداد ۱۴۰۴ آغازبه‌کار می‌کند ۸۰۰ بیمار دچار نارسایی کلیه در شرق کشور چشم به راه اهدای عضو هستند اصلاح آیین‌نامه بازنشستگی سخت و زیان‌آور در دستور کار تأمین اجتماعی ۲ فاکتور مهم سبک زندگی که بر آلزایمر اثرگذارند راهکاری برای کاهش احتمال آلرژی غذایی در کودکان ویپ‌ها «ریه پاپ‌کورنی» هدیه می‌آورند! قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ طرح تدریس زبان‌های آلمانی و فرانسوی در مدارس به کجا رسید؟ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟
سرخط خبرها

راز و رمز موزه فرش ایران

  • کد خبر: ۸۴۱۱۲
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۴
راز و رمز موزه فرش ایران
درباره موزه فرش ایران و آنچه این مکان را ارزشمند می‌کند.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ کشور ما گنج‌های بسیاری را درون خود نهفته دارد، گنج‌هایی که بسیاری از آن‌ها طبیعی است و بسیاری دیگر، ماحصل هنر دست هنرمندان خوش ذوق و بلندطبعی است که در دل خود پرورانده، گنج‌هایی مثل فرش اصیل ایرانی.

فرش‌ها یا قالی‌های مزین به نقوش اعجاب آوری که از قضا یکی از این گنجینه‌های پر از غنیمت در مشهد خودمان قرار دارد؛ بازار فرشی که وقتی به آن پا می‌گذاری، انگار همه آن زیرانداز‌ها و قالی‌ها و گلیم‌ها و نقش و نگار‌های جذاب و شگفت انگیزش با آدم حرف می‌زند و اصالت و زیبایی و شکوه مستتر در درون خودش را به رخ همگان می‌کشد. موزه فرش ایران هم یکی دیگر از این گنجینه هاست که در یک مقیاس بزرگ‌تر و با شکل و شمایل و کاربری متفاوت، مجموعه‌ای از این هنر‌ها را درون خود جای داده است و حالا سالیان دراز است که ملجأ و مأمنی شده برای صیانت از بخش بزرگی از فرهنگ و هنر و تمدن کشورمان.

اطلاعات موجود می‌گوید مجموعه‌ای با ارزش از فرش‌های بافته شده به وسیله هنرمندان بسیاری در سراسر کشور که از قدیم الایام بافته شده، در این موزه نگهداری می‌شود. قالی‌هایی از قرن نهم هجری تا دوره معاصر است که مثل اوراق یک نسخ خطی مقابل چشمان پژوهشگران و هنردوستان و حتی بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد و منبع مهمی برای پژوهش‌های تاریخی و فرهنگی محسوب می‌شود. می‌گویند حدود ۱۳۵ تخته از شاهکار‌های قالی ایران و بافت مراکز مهم قالی بافی مانند کاشان، کرمان، اصفهان، تبریز، خراسان و کردستان در این موزه وجود دارد.

همچنین نمونه‌هایی از قالیچه‌های تصویری شاهنامه بایسنقری (شاهنامه بایسُنقُری‎، نسخه کهن نگاره دار شاهنامه فردوسی از سده نهم هجری است که از دید کتاب آرایی و ارزش‌های هنری از اهمیت فراوانی برخوردار است) که نشانگر گوشه‌هایی از ادبیات، اسطوره ها، مذهب و فرهنگ و هنر غنی ایران است. موزه فرش حالا این روز‌ها بیشتر از قبل سر زبان‌ها افتاده و دلیل آن هم انتصاب مدیر جدید آن است. چند روزی می‌شود که از سوی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، سجاد نوروزیان به عنوان مدیر موزه فرش ایران منتصب شده است.

پیش از او، پریسا بیضایی، موزه دار و کارشناس فرش به مدت ۵ سال رئیس این مکان بود. استدلال منتقدان و مخالفان هم این است که او شناختی از فرش و فعالیت فرهنگی در حوزه گردشگری ندارد، به ویژه که در این روزگار کرونازده بسیاری از افرادی که در زمینه‌های مرتبط با گردشگری فعالیت می‌کردند، به نحوی با رکود در شغل خود روبه رو شدند یا آن را کامل از دست دادند. اتفاقی که بسیاری از دوست داران این گنجینه گران بها را نگران کرده است.

هرچند عده‌ای هم ابراز امیدواری کرده اند جوان گرایی در این حوزه جواب بدهد و اتفاقات خوبی برای موزه فرش ایران رخ بدهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->