توضیحات شهردار مشهد درباره پروژه مشترک آستان قدس رضوی و مدیریت شهری (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از فاز اول پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی (ره) به بولوار نماز مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ شهروندخبرنگار | درخواست ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در بولوار هدایت مشهد + پاسخ برپایی بازار سیار صنایع دستی بانوان کارآفرین در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در آینده‌ای نزدیک خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به حدود ۵ میلیون زائر رضوی در نیمه‌ نخست سال ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد برای دومین روز پیاپی «آلوده» است (۱۴ آبان ۱۴۰۳) درباره کوچه «مسجد رانندگان» در خیابان امام‌رضا(ع) مشهد | حکایت «رانندگان» و کوچه‌ای پشت چهنو اجرای ۶۱۷ پروژه طی سه سال در منطقه پنج شهرداری مشهد شهردار مشهد: برای تمام حوزه‌های کلان مشهد پروژه داریم اختصاص زمین صدهکتاری برای زندان جدید مشهد | شهردار مشهد از انتقال زندان به خارج شهر خبر داد هشدار زرد مدیریت بحران استان خراسان رضوی | بارش های رگباری و کاهش محسوس دما تا آخر هفته توسعه گردشگری پایدار مشهد با ثبت میراث ناملموس فرهنگی تعریف ۴۵ پروژه محوری برای سال پایانی شورای ششم مشهد جزئیات اجرای طرح پیشخان زیارت | امکان جلوه‌نمایی رضوی در ۲ هزار نقطه مشهد آماده‌سازی خیابان امام رضا(ع) برای راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد سرویس دهی رایگان ناوگان اتوبوسرانی مشهد به دانش آموزان ویژه مراسم راهپیمایی (۱۳ آبان ۱۴۰۳) سرویس‌دهی رایگان متروی مشهد به راهپیمایان در ۱۳ آبان ۱۴۰۳ افزودن ۲ خط پروازی خارجی به پرواز‌های فرودگاه مشهد
سرخط خبرها

گسترش فرهنگ تفکیک زباله در دستورکار مدیریت شهری مشهد

  • کد خبر: ۸۴۸۴۰
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۸
گسترش فرهنگ تفکیک زباله در دستورکار مدیریت شهری مشهد
حسن موحدیان، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه تفکیک زباله و مدیریت پسماند یک صنعت سودآور است، اظهار کرد: دفن زباله را به‌منزله دفن ثروت می‌دانیم؛

به گزارش شهرآرانیوز؛ در ادامه بازدید اعضای شورا از بخش‌های گوناگون و زیرمجموعه مدیریت‌شهری، شماری از اعضای پارلمان شهری مشهد از سازمان مدیریت پسماند شهرداری بازدید و بر آمادگی مدیریت‌شهری برای ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ تأکید کردند.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در حاشیه این بازدید گفت: در مجموعه مدیریت پسماند شهرداری مشهد اقدامات خوبی در موضوع تفکیک و بازیافت انواع زباله در حال انجام است که این اقدامات منجر به دستاورد‌های متنوع و سودآور شده است.

دفن زباله دفن ثروت است

حسن موحدیان با بیان اینکه تفکیک زباله و مدیریت پسماند یک صنعت سودآور است، اظهار کرد: دفن زباله را به‌منزله دفن ثروت می‌دانیم؛ ثروتی که حاصل از بازچرخانی و بازتولید لاستیک، پلاستیک، زباله‌های خشک و ضایعات الکترونیکی است.

وی با تأکید بر لزوم گسترش دامنه خدمات و فعالیت و کار‌های مجموعه مدیریت پسماند و سایت تفکیک و بازیافت ضایعات، گفت: سرمایه‌گذاری در این حوزه، سرمایه‌گذاری سودآوری است. البته بهره‌بردار این سایت بخش خصوصی است و مدیریت‌شهری فراهم‌آوردن زیرساخت‌‎ها را بر عهده دارد.

تحول عظیم در حوزه پسماند مشهد

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد نیز در حاشیه این بازدید گفت: براساس بررسی‌ها، در ۳ سال گذشته تحول بزرگی در حوزه بازیافت و پسماند شهرداری مشهد شکل گرفته که نشان‌دهنده نگاه مثبت مدیریت‌شهری به این موضوع است.

موسی‌الرضا حاجی‌‎بگلو اظهار کرد: بر اساس مدلی که سازمان مپ پیش گرفته است، در ۴ سال آینده این مجموعه به مرکزی توانمند و دارای ظرفیت زیاد تبدیل خواهد شد؛ به‌نحوی که می‌تواند به دیگر شهر‌های جهان اسلام طرح‌ها و خدمات مشاوره‌ای ارائه دهد؛ اقدامی که اکنون برای برخی شهر‌های کشور درحال انجام است.

سخنگوی شورای شهر از رویکرد و نگاه مثبت شورای ششم به حوزه بازیافت و تفکیک زباله خبر داد و تصریح کرد: برهمین اساس، هر طرح و لایحه حمایتی از این مجموعه را در شورای شهر بررسی می‌کنیم و به تصویب می‌رسانیم تا موجب افزایش ظرفیت‌های این سازمان شود.

۱۱ درصد از زباله‌های خانگی در مبداء تفکیک می‌شوند

رئیس کمیسیون خدمات‌شهری و محیط‌زیست شورای اسلامی شهر گفت: از مجموع ۲ هزار تن زباله خانگی تولید شده در روز، فقط ۱۱ درصد توسط شهروندان در مبداء تفکیک می‌شود.

حسن کریمدادی نیز در حاشیه این بازدید شهرداری با بیان اینکه روزانه ۲ هزار تن پسماند خانگی در مشهد تولید می‌شود، اظهار کرد: با اجرای طرح جامع پسماند که از ابتدای فعالیت شورای ششم مطرح کرده‌ایم، به دنبال افزایش مشارکت مردمی در بحث تفکیک زباله از مبداء هستیم، گفت: درحال حاضر دو شرکت در قالب سامانه سیمپ با شهرداری همکاری و خدمات‌رسانی می‌کنند که این شرکت‌ها را به منظور پوشش بیشتر و بهتر خدمات افزایش می‌یابد.

وی افزود: شهروندان در قبال تحویل زباله‌های قابل بازیافت خود به سیمپ، بهای آن را دریافت می‌کنند، ولی در کلیت بحث تفکیک زباله از مبداء، منافع افراد مطرح نبوده و بیشترین دغدغه، کمک به محیط‌زیست است.

رئیس کمیسیون خدمات‌شهری و محیط‌زیست شورا گفت: در کنار فرهنگسازی و تشویق مردم به تفکیک زباله از مبداء، شهرداری نیز باید زیرساخت‌های خود در این حوزه را تقویت کند و روند پاسخگویی به شهروندان در سامانه سیمپ تسریع یابد.

پیشگامی مشهد در تفکیک زباله

عضو کمیسیون خدمات‌شهری و محیط‌زیست شورای شهر نیز در حاشیه این بازدید گفت: فرهنگ‌سازی برای ترویج فرهنگ تفکیک زباله و کاهش تولید ضایعات باید از مدرسه و خانواده آغاز شود و مدیریت‌شهری در این زمینه آماده تعامل با آموزش‌وپرورش است.

ایمان فرهمندی با بیان اینکه تولید ضایعات و پسماند یکی از چالش‌های زندگی شهری امروزی است، اظهار کرد: حجم زیاد این مواد به مسئله‌ای مهم تبدیل شده است که مشهد هم از این قضیه مستثنا نیست. وی با بیان اینکه پس از تولید ضایعات، صنعت بازیافت و بازتولید مواد اهمیت پیدا می‌کند، افزود: سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد در این حوزه پیشگام بوده و در سال‌های گذشته اقدامات ارزشمندی درباره بازیافت مواد گوناگون لاستیکی، پلاستیکی، الکترونیکی و کاغذی انجام شده است.

عضو کمیسیون خدمات‌شهری و محیط‌زیست شورا با بیان اینکه مجموعه دانش‌محور، علمی، کاربردی و کارآمدی در سازمان مدیریت پسماند شهرداری شکل گرفته است، تصریح کرد: یکی از راه‌های تأثیرگذار ترویج فرهنگ تفکیک زباله، بهره‌گیری از روش‌های عملی، دیداری و شنیداری است. زیرساخت‌های خوبی در مرکز مدیریت پسماند شکل گرفته است و دانش‌آموزان و دیگر گروه‌ها می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

فرهمندی از آمادگی مدیریت‌شهری مشهد برای تعامل با آموزش‌وپرورش به‌منظور ترویج و گسترش فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ و کاهش تولید ضایعات خبر داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->