به گزارش شهرآرانیوز؛ در ادامه بازدید اعضای شورا از بخشهای گوناگون و زیرمجموعه مدیریتشهری، شماری از اعضای پارلمان شهری مشهد از سازمان مدیریت پسماند شهرداری بازدید و بر آمادگی مدیریتشهری برای ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ تأکید کردند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در حاشیه این بازدید گفت: در مجموعه مدیریت پسماند شهرداری مشهد اقدامات خوبی در موضوع تفکیک و بازیافت انواع زباله در حال انجام است که این اقدامات منجر به دستاوردهای متنوع و سودآور شده است.
حسن موحدیان با بیان اینکه تفکیک زباله و مدیریت پسماند یک صنعت سودآور است، اظهار کرد: دفن زباله را بهمنزله دفن ثروت میدانیم؛ ثروتی که حاصل از بازچرخانی و بازتولید لاستیک، پلاستیک، زبالههای خشک و ضایعات الکترونیکی است.
وی با تأکید بر لزوم گسترش دامنه خدمات و فعالیت و کارهای مجموعه مدیریت پسماند و سایت تفکیک و بازیافت ضایعات، گفت: سرمایهگذاری در این حوزه، سرمایهگذاری سودآوری است. البته بهرهبردار این سایت بخش خصوصی است و مدیریتشهری فراهمآوردن زیرساختها را بر عهده دارد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد نیز در حاشیه این بازدید گفت: براساس بررسیها، در ۳ سال گذشته تحول بزرگی در حوزه بازیافت و پسماند شهرداری مشهد شکل گرفته که نشاندهنده نگاه مثبت مدیریتشهری به این موضوع است.
موسیالرضا حاجیبگلو اظهار کرد: بر اساس مدلی که سازمان مپ پیش گرفته است، در ۴ سال آینده این مجموعه به مرکزی توانمند و دارای ظرفیت زیاد تبدیل خواهد شد؛ بهنحوی که میتواند به دیگر شهرهای جهان اسلام طرحها و خدمات مشاورهای ارائه دهد؛ اقدامی که اکنون برای برخی شهرهای کشور درحال انجام است.
سخنگوی شورای شهر از رویکرد و نگاه مثبت شورای ششم به حوزه بازیافت و تفکیک زباله خبر داد و تصریح کرد: برهمین اساس، هر طرح و لایحه حمایتی از این مجموعه را در شورای شهر بررسی میکنیم و به تصویب میرسانیم تا موجب افزایش ظرفیتهای این سازمان شود.
رئیس کمیسیون خدماتشهری و محیطزیست شورای اسلامی شهر گفت: از مجموع ۲ هزار تن زباله خانگی تولید شده در روز، فقط ۱۱ درصد توسط شهروندان در مبداء تفکیک میشود.
حسن کریمدادی نیز در حاشیه این بازدید شهرداری با بیان اینکه روزانه ۲ هزار تن پسماند خانگی در مشهد تولید میشود، اظهار کرد: با اجرای طرح جامع پسماند که از ابتدای فعالیت شورای ششم مطرح کردهایم، به دنبال افزایش مشارکت مردمی در بحث تفکیک زباله از مبداء هستیم، گفت: درحال حاضر دو شرکت در قالب سامانه سیمپ با شهرداری همکاری و خدماترسانی میکنند که این شرکتها را به منظور پوشش بیشتر و بهتر خدمات افزایش مییابد.
وی افزود: شهروندان در قبال تحویل زبالههای قابل بازیافت خود به سیمپ، بهای آن را دریافت میکنند، ولی در کلیت بحث تفکیک زباله از مبداء، منافع افراد مطرح نبوده و بیشترین دغدغه، کمک به محیطزیست است.
رئیس کمیسیون خدماتشهری و محیطزیست شورا گفت: در کنار فرهنگسازی و تشویق مردم به تفکیک زباله از مبداء، شهرداری نیز باید زیرساختهای خود در این حوزه را تقویت کند و روند پاسخگویی به شهروندان در سامانه سیمپ تسریع یابد.
عضو کمیسیون خدماتشهری و محیطزیست شورای شهر نیز در حاشیه این بازدید گفت: فرهنگسازی برای ترویج فرهنگ تفکیک زباله و کاهش تولید ضایعات باید از مدرسه و خانواده آغاز شود و مدیریتشهری در این زمینه آماده تعامل با آموزشوپرورش است.
ایمان فرهمندی با بیان اینکه تولید ضایعات و پسماند یکی از چالشهای زندگی شهری امروزی است، اظهار کرد: حجم زیاد این مواد به مسئلهای مهم تبدیل شده است که مشهد هم از این قضیه مستثنا نیست. وی با بیان اینکه پس از تولید ضایعات، صنعت بازیافت و بازتولید مواد اهمیت پیدا میکند، افزود: سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد در این حوزه پیشگام بوده و در سالهای گذشته اقدامات ارزشمندی درباره بازیافت مواد گوناگون لاستیکی، پلاستیکی، الکترونیکی و کاغذی انجام شده است.
عضو کمیسیون خدماتشهری و محیطزیست شورا با بیان اینکه مجموعه دانشمحور، علمی، کاربردی و کارآمدی در سازمان مدیریت پسماند شهرداری شکل گرفته است، تصریح کرد: یکی از راههای تأثیرگذار ترویج فرهنگ تفکیک زباله، بهرهگیری از روشهای عملی، دیداری و شنیداری است. زیرساختهای خوبی در مرکز مدیریت پسماند شکل گرفته است و دانشآموزان و دیگر گروهها میتوانند از آن بهرهمند شوند.
فرهمندی از آمادگی مدیریتشهری مشهد برای تعامل با آموزشوپرورش بهمنظور ترویج و گسترش فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ و کاهش تولید ضایعات خبر داد.