بررسی قیمت جدیدترین گوشی‌های موبایل دو سیم کارت (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت انواع خودرو‌های خارجی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | کاهش ۴.۵ درصدی سوزوکی سیاز افزایش ۱۱۹ درصدی حقوق و دستمزد کارگران در سه سال اخیر | حقوق کارگران طی ۳ سال گذشته متناسب با تورم افزایش یافت قیمت انواع خودرو‌های داخلی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | ادامه روند کاهش قیمت‌ها شرایط دریافت ارز اربعین ۱۴۰۳ اعلام شد | خرید دینار از بانک مرکزی با صرفه دومیلیون‌تومانی نسبت‌به بازار آزاد روی خوش بورس برای دومین روز متوالی | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مروری بر قواعد محاسبه و پرداخت اجاره‌بها | کرایه خانه را چگونه بپردازیم؟ سکه طرح جدید در مشهد ۳۰۰ هزار تومان ارزان‌تر شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | هیجان دیروز فروکش کرد سقف ثبت سفارش بازرگانان جدید ۱۰۰ هزار دلار شد هشدار بازرسی مشهد به مشاوران املاک بدون پروانه‌کسب: اجازه تبلیغات ندارید حراج حضوری شمش طلای مرکز مبادله امروز، ۱۷ تیرماه، برگزار می‌شود + جزئیات فروش فوق‌العاده سایپا (خودرو کوییک GXR-L) از روز سه‌شنبه (۱۹ تیر ۱۴۰۳) + جزئیات آغاز ثبت سفارش خودرو‌های وارداتی برای جانبازان از امروز یکشنبه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) + لینک سامانه انتصاب معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی  استقبال بازارهای مالی از رئیس جمهور | بورس سبز پوش شد پاسخ به سوالات در مورد «طرح طبقه‌بندی مشاغل» | شرایط پرداختِ مابه‌التفاوت به کارگران چیست؟ نرخ امروز میوه و صیفی‌جات اعلام شد | کدو و بادمجان مناسب غذا‌های تابستانی را چند بخریم؟ (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مطالبه‌های کارگران از رئیس‌جمهور منتخب نرخ سود بین‌بانکی کاهشی شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) نخستین قرارداد پولی میان ایران و روسیه امضا شد زمان برگزاری پانزدهمین حراج سکه طلا مشخص شد | متقاضیان چقدر واریز کنند؟ با ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان نقدینگی چه موبایل‌هایی می‌توان خرید؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۳) واکنش مثبت ۸۸ هزار واحدی شاخص بورس به پایان انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ تیر ۱۴۰۳) خبر خوش برای جانبازان | جزئیات جدید از نحوه ثبت سفارش خودرو اعلام شد
سرخط خبرها

بی‌کیفیتی نهاده‌های دانی هم به مشکلات مرغداران اضافه شد

  • کد خبر: ۸۵۰۵۷
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۱
بی‌کیفیتی نهاده‌های دانی هم به مشکلات مرغداران اضافه شد
بازار مرغ تحت‌تأثیر کمبود نهاده‌های دانی دوباره متشنج شد و با افزایش قیمت این محصول از سوی دولت، تا حدودی از التهاب آن کاسته شد؛ اما مرغداران هنوز در تأمین نهاده دانی با مشکل مواجه‌اند. در کنار این موضوع، بی‌کیفیتی نهاده دانی هم به مشکلات آن‌ها اضافه شده است.

طنین همتی|شهرآرانیوز، شرکت پشتیبانی امور دام کشور قیمت مرغ برای عمده‌فروشی را کیلویی ٢٩ هزار تومان و برای مصرف‌کننده نهایی ٣١ هزار تومان تعیین کرده است. بر این اساس قیمت مرغ زنده نیز نزدیک به ٢١ هزار تومان است.
بازار مرغ و تخم‌مرغ به‌گفته مرغداران بازار شکننده‌ای است و نابسامانی در هر یک از مؤلفه‌های تولید، چرخه تولید تا توزیع مرغ را با مشکل مواجه می‌کند. همچنین، به‌محض اینکه تأمین نهاده دانی برای مرغدار در برهه‌ای با مشکل مواجه شود، تولید هم به مشکل بر می‌خورد.
دبیر اتحادیه مرغداران خراسان رضوی با بیان اینکه مشکلات در بخش تأمین نهاده‌های دانی همچنان برقرار است، گفت: بی‌کیفیتی خوراک مرغ هم به مشکلات مرغدار اضافه شده است. برای مثال حدود ۲۰ تن از سویای خریده‌شده که برای مصرف دپو شده، بعد از گذشت زمان خراب و غیرقابل استفاده شده است و متأسفانه هیچ نظارتی بر کارخانه‌ها نیست.
به‌گفته محمدی که یکی از مرغداران بزرگ استان است، فقط اسم آن است که مرغدار ارز دولتی دریافت می‌کند؛ به‌عنوان نمونه باید برای استفاده از قارچ‌خور و دفع آفات نهاده‌ها کلی هزینه پرداخت کنند. اگر منِ مرغدار مستقیم از تاجر نهاده بخرم و محموله خرابی داشته باشد، بار را برمی‌گردانم، اما همین که با ارز دولتی خرید می‌کنم، باید خرابی و آفات نهاده را بدون شرط بپذیرم.
وی تأکید کرد: مشکل دیگر تولیدکننده تولید مرغ با هزینه‌های زیاد نسبت به میانگین جهانی است. به‌گفته بیشتر مرغداران، هزینه‌های تولید با تولید نژاد آرین بیشتر هم شده است. مرغدار مرغ را با میانگین وزن ۲ کیلو و ۶۰۰ گرم و ضریب ۱/۷ به بازار عرضه می‌کند، ولی جوجه آرین باید با میانگین وزن ۱ کیلو و ۸۰۰ گرم به بازار عرضه شود. حتی این نوع استحصال گوشت از آن نسبت به بعضی نژاد‌های مرغ هم کمتر است. هم میانگین پرورش مرغ آرین کم شده و هم افت استحصال گوشتش بیشتر است. این مرغ قابلیت قطعه‌بندی هم ندارد. باتوجه‌به اینکه الان تقاضا برای مرغ قطعه‌بندی‌شده بیشتر است، این مرغ به درد قطعه‌بندی هم نمی‌خورد.
وی یادآور شد: مشکل مرغدار فقط تأمین نهاده دانی نیست؛ سایر هزینه‌ها ازجمله هزینه دستمزد، دارو و واکسن که با ارز آزاد به دست مرغدار می‌رسد تیز از مشکلات مرغدار است. دولت فقط به اندازه ۵۰ درصد هزینه‌ها که شامل ذرت و سویاست به مرغدار یارانه می‌دهد و بقیه هزینه‌ها برعهده خود مرغدار است.
دبیر اتحادیه مرغداران خراسان رضوی یادآور شد: حذف ارز دولتی و واریز آن به‌صورت نقدی برای سرپرست خانوار به بخش تولید کمکی نمی‌کند و ممکن است کالا از سبد مصرفی خانوار حذف و درنتیجه به کاهش سرانه مصرف منجر شود. پیشنهاد ما این است که اگر قرار است ارز دولتی از بخش تولید حذف شود، به‌جای پرداخت نقدی به خانواده‌ها، کالابرگ الکترونیک به مصرف‌کننده داده شود تا از بخش تولید نیز حمایت شود. نه‌تن‌ها برای مرغ، بلکه این کالابرگ باید برای سایر کالا‌های اساسی نیز به‌منظور حمایت از مصرف‌کننده در نظر گرفته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->