رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

لطفا خودتان را نکُشید!

  • کد خبر: ۸۵۴۳۸
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۶
لطفا خودتان را نکُشید!
ملیحه ابراهیمی

در همه پیام‌هایی که بینمان رد و بدل می‌شود عکس‌های دلخراش انواع خودکشی را می‌فرستد و من دقیقه‌ها و ساعت‌ها سعی می‌کنم تحلیل‌های شخصی‌ام را به خوردش بدهم که تماشا یا خواندن عکس‌ها و آمار خودکشی جذابیت و هیجان به حساب نمی‌آید.

بیشتر یک آزردگی ذهنی است که روزبه‌روز به صورت نهفته شدت می‌یابد و سرانجام آشکار می‌شود: این مدل رفتاری که در پیش گرفته‌ای مدت‌هاست به یک هنجار در درونت تبدیل شده است. با استیکر‌های خنده و متنی بالابلند که پر از عدد و رقم مربوط به خودکشی است، احساس می‌کند مشتی می‌زند به افکارم.

با هر ادبیاتی حتی به مدل خودش که عشق دنیای اعداد است، سعی می‌کنم مجابش کنم علت خودکشی‌هایی که اتفاق می‌افتد به خطر افتادن سلامت روان است. در یکی از پیام‌های تلگرامی، این نکته از فدراسیون جهانی سلامت روان را برایش ارسال کردم که ۷۵ تا ۹۵ درصد کسانی که در کشور‌های با درآمد کم و متوسط با مشکلات روان دست و پنجه نرم می‌کنند به خدمات درمانی دسترسی ندارند و این‌گونه می‌شود که آمار خودکشی‌ها بالا می‌رود.

جوابی کوتاه می‌دهد که از دست امثال من و شما خارج است که کشوری پردرآمد را انتخاب نکرده‌ایم! بلافاصله پیام می‌دهم: نه، این‌طور نیست!

در ادامه این تحقیق آمده است دسترسی در کشور‌های ثروتمند هم چندان مطلوب نیست.
برای خیلی‌ها مثل همین دوست چندین‌ساله من، کنجکاوی درباره مرگ‌های ناشی از خودکشی خواه با قرص خواه با طناب دار، پریدن از ارتفاع، زدن رگ یا هر مدل دیگر، به اندازه‌ای اهمیت دارد که کمتر پیش می‌آید به دنبال علت به وقوع پیوستن این واقعه تلخ بگردند. جالب است که برای چنین افرادی دست یافتن به جنبه محرمانه بودن ماجرا ارجح بر علت وقوع حادثه است.

این در حالی است که غافلیم از احوال درونی و سلامت به‌خطرافتاده روان چنین شخصیت‌هایی که خودکشی دیگران برایشان چالش و دغدغه‌ای ذهنی است در شرایطی که مدت‌هاست با بی‌توجهی و غفلت از احوال درونی، خودشان را نابود کرده‌اند.

در رویارویی با این افراد، باید تا جایی که امکان دارد آن‌ها را به سوی مشاوره‌درمانی ببریم. می‌خواهد تماس با شماره ۱۲۳ (اورژانس اجتماعی) باشد یا چند نوبت ملاقات با روان‌شناسی کاربلد و کاربردی. از این مهم نیز غافل نشویم که پیش از کمک به دیگران، نخست باید از خود شروع کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->