حرکت بزرگ مشهد به سمت جذب سرمایه| ۷۰ هزار میلیارد تومان فرصت اقتصادی در انتظار بخش خصوصی زنگ هشدار به صدا درآمد | مصرف برق کشور از ۶۵ هزار مگاوات عبور کرد استاندار خراسان رضوی: خواف می‌تواند موتور پیشران توسعه شرق کشور باشد امضای سه تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی میان وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، مجلس و استانداری خراسان رضوی اتمام حجت مجلس با بانک‌های خصوصی | برخورد با متخلفان نظام بانکداری، تکلیف قانونی نمایندگان است روایت یک جلسه پرحاشیه با دستاورد‌های فراتر از انتظار | تصویب افزایش سطح اختیارات بانک‌های خراسان رضوی تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان اضافه‌شدن ۳ هزار مگاوات برق به شبکه سراسری تا پایان مرداد ۱۴۰۴ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار: ما به مذاکرات امیدوار هستیم | گشایش‌هایی حاصل خواهد شد وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی: رشد اقتصادی کشور ما منابع‌محور است؛ بنابراین پایدار نیست صدور بیمه نامه‌ها از امروز منوط به استعلام از سامانه املاک و اسکان است (یکم خرداد ۱۴۰۴) تا ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت ایران پیر می‌شوند | برخی اتباع بیگانه در ایران کارفرما شده‌اند استاندار خراسان رضوی: فضای نسبتاً خوبی در حوزه اقتصادی در استان داریم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، یکم خرداد ۱۴۰۴) | احتمال بارش تگرگ در مناطق شمالی استان فرابورس در راه مشهد | سرمایه‌های ملی، پشتوانه جدید پروژه‌های برق تجدیدپذیر در خراسان رضوی طلای جهانی صعودی ماند (یکم خرداد ۱۴۰۴) کشف و ضبط ماینر‌های میلیاردی از یک مرکز غیرمجاز استخراج رمز ارز در مشهد قیمت بیت‌کوین رکورد زد (یکم خرداد ۱۴۰۴) نشست تخصصی فعالان اقتصادی خراسان رضوی با مدیران بورس کشور | نهاد‌های مالی کشور در مشهد تجمیع می‌شوند سند جامع سرمایه‌گذاری در پروژه‌های شهری مشهد رونمایی شد واکنش سازمان خصوصی سازی به شایعه تجمیع و عدم توزیع ۶۰ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت چهارمین سال خشکسالی در خراسان رضوی آغاز تحویل ۷۹ هزار قطعه سکه طلا از مرحله اول طرح پیش‌فروش سکه (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) حقوق اردیبهشت بازنشستگان صندوق فولاد واریز شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) یارانه نقدی اردیبهشت برای دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز به‌کار نمایشگاه تخصصی «مشهداینوکس» و «مشهدفاینکس» | مشهد، میزبان حضور ۸۰ هلدینگ سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی + فیلم رئیس سازمان بورس در مشهد: ۸۰ درصد از گردش مالی بازار سرمایه مربوط به اشخاص حقیقی است بورس به خراسان رضوی می‌آید| ابلاغ اساسنامه سامان‌دهی صندوق‌های مالی اعتباری، به‌زودی شرایط فروش علی الحساب محصولات مدیران خودرو اعلام شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۲۰ هزار واحد صنفی بدون پروانه در مشهد

  • کد خبر: ۸۵۵۹۲
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۳
۲۰ هزار واحد صنفی بدون پروانه در مشهد
براساس آمار‌ها ۲۰ درصد مجموع اصناف در مرحله گرفتن پروانه و غیرمجاز هستند.

تکتم جاوید | شهرآرانیوز؛ آن طور که می‌گویند، کافی است تصمیم بگیرید که مغازه‌ای راه بیندازید. پس از آن قول نامه مکان است و شروع به کار. تعداد زیادی از افرادی که در همین شهر درحال کاسبی هستند، هنوز پروانه کسب نگرفته اند. بهانه هایشان زیاد است و هروقت که کارشان به سود نرسید، جمع می‌کنند و می‌روند دنبال کار دیگری؛ اما مسئله اینجاست که واحد صنفی بدون مجوز نظارتی هم ندارد، به هیچ مقامی پاسخگو نیست و شهروند را با مشکلاتی همچون عرضه مواد غیرمجاز یا قیمت‌های گزاف روبه رو می‌کند.

براساس تعاریف، مجاز صنفی است که پروانه کسب معتبر دارد و غیرمجاز به صنفی گفته می‌شود که یا برای کسب مجوز اقدامی نکرده و مدام درحال تغییر مکان است یا در مراحل دریافت پروانه است. رئیس اتاق اصناف مشهد در گفتگو با شهرآرا دراین باره توضیح می‌دهد: در مجموع ۱۲۰ هزار واحد صنفی شناسایی شده اند که حدود ۱۰۵ هزار واحد پروانه دار و ثبت شده روی سامانه هستند. از تعداد کل اصناف، موارد بدون پروانه ۲۰ درصد را تشکیل می‌دهند که نزدیک به ۲۰ هزار صنف هستند.

محمود بنانژاد البته علت پروانه نداشتن بخش زیادی را طی شدن مراحل صدور آن می‌داند و می‌گوید: صدور پروانه برخی اصناف به استعلام‌های بهداشتی و خاص نیاز دارد که باعث طولانی شدن مراحل می‌شود، اما تعدادی از اصناف هم به دلیل جابه جایی مداوم یا انتقال به افراد جدید به طور دائم درحال تغییرند و بدون مجوز کار می‌کنند.
وی یادآور می‌شود: بازرسان اتحادیه‌ها به سراغ اصنافی می‌روند که مجوز نداشته اند و برای گرفتن آن اقدامی نمی‌کنند که در صورت بی توجهی اخطار داده می‌شود. پس از آن، با اخطار اماکن و اقدام نیروی انتظامی برای پلمب مواجه خواهند شد.

کاهش زمان استعلام‌ها

رئیس اتاق اصناف مشهد از اقداماتی می‌گوید که برای سرعت بخشیدن به مراحل صدور پروانه انجام شده است: پیش از این موانعی برای صدور پروانه وجود داشت که برخی از آن‌ها را برطرف کردیم. به عنوان مثال استعلام نیروی انتظامی و امور مالیاتی که زمان بر و حضوری بود، اکنون با الکترونیکی شدن در کمترین مدت اعلام می‌شود. حتی دوره‌های آموزشی نیز با مجازی شدن، سرعت مراحل کسب پروانه را زیاد کرده اند. به گفته بنانژاد، اکنون در برخی صنوف در دوسه روز پروانه صادر می‌شود و در صنوفی که به استعلام بهداشت نیاز دارد نیز این زمان به یکی دو ماه کاسته شده است.

وی دلایل خودداری از دریافت پروانه کسب را متعدد می‌داند: درحالی که بیشترین تخلفات صنفی در همین واحد‌های غیرمجاز رخ می‌دهد و بیشتر مشکلاتی دارند که اگر مراجعه کنند، با راه حلی آن را برطرف خواهیم کرد. بنانژاد این را هم اضافه می‌کند که برخی برای فرار از مالیات و عده‌ای به دلیل اطمینان نداشتن از سوددهی کسب وکار برای کسب مجوز اقدام نمی‌کنند و این اتفاق در صنف خواربار و پوشاک زیاد دیده می‌شود. وی می‌گوید: معمولا افرادی که مبالغ زیادی سرمایه گذاری می‌کنند، در مسیر قانونی قرار می‌گیرند؛ درحالی که فروشگاه کوچک اجاره‌ای مدام درحال تغییر است. اصل بر این است که هرکس بخواهد کار اقتصادی انجام دهد، باید در چهارچوب قوانین نظام صنفی قرار بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->