تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید
سرخط خبرها

آفرودسواری نابلدانه، سلاخی طبیعت با چاشنی هیجان

  • کد خبر: ۸۶۰۹۱
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۳
آفرودسواری نابلدانه، سلاخی طبیعت با چاشنی هیجان
در یک لحظه، اما همه چیز عوض می‌شود. تعادل به هم می‌خورد. موقعیت ماشین متزلزل می‌شود و بعد از چپ و راست شدن‌هایی که دیگر امیدی به کنترل ماشین نمی‌گذارد، ماشین واژگون می‌شود و سقوط می‌کند.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ ماشین مسیر سربالایی را پیش گرفته است. بی وقفه گاز می‌دهد. می‌رود و پشت سرش خاکی است که به هوا بلند می‌شود. به قله مسیر که می‌رسد می‌پیچد به راست. حالا دیگر مسیر یک دست و صاف نیست، هر چند قدم یک درخت سر راه قرار دارد. راننده همچنان می‌تازد. او یک آفرودسوار است. در یک لحظه، اما همه چیز عوض می‌شود. تعادل به هم می‌خورد. موقعیت ماشین متزلزل می‌شود و بعد از چپ و راست شدن‌هایی که دیگر امیدی به کنترل ماشین نمی‌گذارد، ماشین واژگون می‌شود و سقوط می‌کند. با چرخش‌های پی درپی وحشتناکی که آدم را یاد فیلم‌های اکشن و پلیسی می‌اندازد. او یک آفرودسوار است؟

این شرح مختصری از ویدئوی کوتاهی است که روز‌های گذشته در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد و باری دیگر این سؤال را به وجود آورد که آیا برای آفرودسواری، نشستن پشت یک ماشین غول پیکر و به دل طبیعت زدن کافی است؟ آیا به صرف فراهم شدن همین دو فاکتور ما آفرودسوار می‌شویم و هیجانی که دنبالش هستیم را تجربه می‌کنیم؟

هیجان احتمالا همین کلیدواژه‌ای است که حجم زیادی از چرایی این اتفاق را باید در آن جست وجو کرد. اتفاقی که پیش از این هم شاهدش بودیم؛ چه وقتی که چنین فیلم‌های کوتاهی در فضای مجازی بازنشر می‌شد و چه زمانی که در توییتر کاربرانی به آن معترض شدند.

چند وقت پیش ویدئوی دیگری در فضای مجازی پخش شد و آفرودسوارانی را در کویر مرنجاب سمنان نشان می‌داد که یک بز وحشی را دنبال می‌کنند تا جایی که حسابی از پا درش آوردند. کویر خارا در اصفهان یکی دیگر از بکرترین کویر‌های کشورمان است که از دست آفرودسواران در امان نمانده است. به عنوان مثالی دیگر مسابقه آفرود در منطقه هیرکانی، گونه‌های نادر جانوری و گیاهی را به خطر انداخته است.

نتیجه همه این هیجان طلبی‌هایی که بسیاری به هر قیمتی دنبالش هستند؛ برهم خوردن آرامش این مناطق برای حیوانات، از بین رفتن پوشش گیاهی بر اثر فشار چرخ ها، اثرگذاری بر زیستگاه آبزیان موجود در رودخانه‌ها با عبور از بستر رود‌ها و حتی تخریب آبراهه‌های طبیعی جنگل‌ها و مراتع را در پی دارد. مدتی پیش جمعی از دوستداران طبیعت سعی کردند با راه انداختن پویشی انتقاد به آفرودسواری‌های نابلدانه را پررنگ‌تر مطرح کنند که چندان در فضای مجازی مطرح نشد. با این حال، آنچه مشخص است، ضروری بودن مدیریت این مقوله است. آموزش مسائل مهم به لیدرها، راه انداختن پیست‌هایی برای دوستداران این حرفه و هدایت کردن آن‌ها به محل مناسب از جمله اقداماتی است که اگر انجام شود نقطه قوتی برای صنعت گردشگری هم محسوب می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->