رئیس کل بانک مرکزی: تورم تولیدکننده از بالای ۱۰۰ به ۲۵ درصد کاهش یافته است +ویدئو پشت پرده عجیب ثبت و فروش تلفن همراه | ماجرا چیست؟ تسهیلات ساخت مسکن از سوی بانک‌ها در هاله‌ای از فراموشی و اهمال‌کاری پیشنهاد تعطیلی سه‌ماهه معادن پرخطر از سوی وزیر کار قیمت عمده امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | لیموشیرین به بازار آمد پیش بینی تورم در پایان ۱۴۰۳ در ۴ سناریو برنج گران شد + علت ادعای وزیر جنگ رژیم اسرائیل درباره مرحله جدید جنگ علیه لبنان سهم کشاورزی از اشتغال کشور ۲۵ درصد است سیگنال افزایش قیمت ارز نیمایی از سوی وزیر اقتصاد اعلام نرخنامه مصوب ۱۴۰۳ خدمات روغن موتور، فیلترجات وتعویض روغن، شستشو و توقفگاه مشهد + نرخنامه شاخص کل بورس امروز (دوشنبه، ۹ مهر ۱۴۰۳) | ریزش بورس ادامه دارد بنزین توزیعی در کشور نیاز به مکمل ندارد با رب‌گیری در میادین میوه برخورد می‌شود توضیحات اتحادیه طلا و جواهر مشهد در به کارگیری اتباع غیر مجاز در این صنف | جریمه متخلفان چیست؟ نگاهی به نوسانات قیمت طلا و سکه در بازار امروز (دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳) ۴۰ هزار خودروی فرسوده در مراکز اسقاط انبار شده است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز در بازار امروز (دوشنبه، ۹ مهر ۱۴۰۳) ۲۵۵ هزار هکتار اراضی خراسان رضوی زیر کشت پاییزه خواهد رفت کم‌درآمدترین و پردرآمدترین استان‌های کشور معرفی شدند | سهم استان خراسان رضوی از درآمد چقدر است؟ (۹ مهر ۱۴۰۳) افزایش حق مسکن ۹۰۰ هزارتومانی کمکی به اجاره‌بهای کارگر نمی‌کند قیمت خودرو‌های داخلی و خارجی در بازار امروز (۹ مهر ۱۴۰۳) | ریزش قیمت خودرو‌های داخلی و صعود قیمت خودرو‌های مونتاژی + جدول قیمت‌ها هر تُن زغال سنگ تولید داخل ۶ میلیون تومان از معدن‌کار خریداری می‌شود | قیمت هر تُن زغال وارداتی چیزی حدود ۲۳ میلیون تومان نگاهی به وضعیت معادن استان خراسان رضوی از لحاظ فعالیت و ایمنی | فعالیت اکثر معادن زغال‌سنگ کشور سنتی است قبض‌های میلیونی برق برای چه مشترکانی صادر می‌شود؟
سرخط خبرها

تولید منهای زمین، آب، برق و گاز!

  • کد خبر: ۸۶۳۸۵
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
تولید منهای زمین، آب، برق و گاز!
امیر روح پرور - روزنامه نگار

تولید منهای زمین، آب، برق و گاز! تعجب نکنید، زیرا اگر پای درددل صنعتگران بنشینید، خواهید دید که به علت ضعف زیرساخت ها، تولید در کشور ما با اعمال شاقه صورت می‌گیرد. این امر زمانی اهمیت دوچندان می‌یابد که بدانیم ضعف زیرساخت‌ها ازجمله مشکلات اساسی کارآفرینان و سد محکم فراروی توسعه صنعتی استان است.

در همین تابستان گذشته بود که قطع برق ضمن واردکردن خسارت‌های هنگفت، صنایع را زمین گیر کرد و اکنون نیز از محدودیت‌های گاز در زمستان خبر می‌رسد؛ موضوعی که البته در سال‌های پیشین چراغ برخی کارخانه‌ها را خاموش کرد.

البته این همه ماجرا نیست، زیرا سرمایه گذاران صنعتی با محدویت‌های ناشی ازکمبود زمین و موارد دیگر در شهرک‌ها روبه رو هستند. از این رو شاهدیم ضعف زیرساخت‌ها توسعه برخی شهرک‌های صنعتی و سرمایه گذاری‌های جدید را متوقف کرده است.

اکنون این پرسش مطرح می‌شود که با محدودیت‌های ناشی از زیرساخت‌های اساسی صنایع، چگونه می‌توان زمینه رونق تولید را فراهم کرد؟ در این میان تکلیف متقاضیان سرمایه گذاری و طرح‌های توسعه واحد‌های موجود چیست؟

همان طور که گفته شد، قطع گاز صنایع در زمستان به علت جبران کمبود این انرژی در فصل سرما، همواره موجب اختلال در روند تولید شده است. باید برای جبران این کمبود راهکاری جایگزین یافت تا بخش تولید در این فصل دچار مشکل و توقف فعالیت نشود. باید تدبیری اندیشیده شود که از طریق مدیریت مصرف در بخش‌های تجاری و اداری در فصل‌های گرما یا سرما بتوان از کمبود برق یا گاز در شبکه توزیع خانگی جلوگیری کرد تا به قطع انرژی صنایع در این فصل‌ها یا اجبار به کاهش مصرف روزانه آن‌ها مجبور نشویم.

از سوی دیگر، تأمین آب از دغدغه‌ها و مشکلات مهم واحد‌های تولیدی کوچک و بزرگ استان است. آن طور که سیمای سال آبی ۱۳۹۶-۱۳۹۷ استان نشان می‌دهد، بخش کشاورزی استان ۸۵ درصد، بخش شرب ۹ درصد، خدمات ۴ درصد و بخش صنعت ۲ درصد از مصرف آب خراسان رضوی سهم داشته اند؛

بنابراین به نظر می‌رسد برای رفع این مشکل، افزون بر اندیشیدن تمهیدات لازم برای اجرای طرح‌های تأمین آب و استفاده از پساب، باید کشاورزان به صرفه جویی در مصرف آب از طریق کشت‌های کم آب طلب و اجرای سامانه‌های نوین آبیاری تشویق شوند.

در این راستا به نظر می‌رسد باید ایجاد واحد‌های جدید متناسب با ظرفیت‌ها و منابع آب، برق و گاز صورت گیرد و در این راستا ضمن نوسازی صنایع، روند صدور مجوز‌ها به‌سمت واحد‌های تولیدی با فناوری‌های پیشرفته سوق یابد. همچنین با عنایت به محدودیت‌های ناشی از کمبود زمین در برخی شرک‌های صنعتی مشهد و شهر‌های اطراف، در کنار ایجاد شهرک‌های صنعتی جدید، تعیین تکلیف واحد‌های نیمه ساز رهاشده در شهرک‌های صنعتی که متأسفانه تعدادشان نیز کم نیست، اهمیت زیادی دارد.

به هرحال نباید فراموش کنیم که توسعه صنعتی و رونق تولید ملی منهای تأمین زیرساخت‌های لازم برای صنایع امکان پذیر نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->