واکسنی که می‌تواند خطر زوال عقل را در افراد مسن کاهش دهد کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون‌اول رئیس‌جمهور، روز دوشنبه (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) در مشهد برگزار می‌شود رسیدگی به ۱۵۲ شکایت نوروزی از تأسیسات گردشگری خراسان رضوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی: در ایام نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۶ میلیون نفرشب اقامت داشتیم کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می‌کند کشف و ضبط بالغ بر ۵۰ قلم مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در ایام نوروز ۱۴۰۴ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فروش نوروزی محصولات صنایع دستی در خراسان رضوی از مرز ۷۸ میلیارد تومان عبور کرد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۴ درصدی تردد در جاده‌های خراسان رضوی ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت توسط هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ آیا کلثوم اکبری، قاتل سریالی پیرمردهای مازندرانی، اعدام شده است؟ وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت در راستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟ احکام جدید حقوق ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ گردشگران خاک بر دست شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران زمان برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ماجرای پرتاب شیء آتش‌زا به داخل برج مسکونی باران مشهد چیست؟ + فیلم رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند! عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه‌فعال‌بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید جزئیاتی از  پرونده نزاع مرگ بار در روز اول سال ۱۴۰۴ تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است
سرخط خبرها

چرا خمیازه کشیدن مسری است؟

  • کد خبر: ۸۶۷۴۹
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۴
چرا خمیازه کشیدن مسری است؟
فقط کافی است یک نفر آن را انجام دهد تا بقیه هم دست به کار شوند. اما دلیل مسری بودن خمیازه چیست؟

به گزارش شهرآرانیوز، ممکن است معلم هایتان به خاطر خمیازه کشیدن سر کلاس دعوایتان کرده باشند یا والدین تان با وانمود کردن به خمیازه به شما فهمانده باشند که دیگر وقت خواب است.

خمیازه کشیدن در یک جلسه رسمی بی ادبی است و دیدن کسی که خمیازه می کشد (حتی اگر جلوی دهانش را گرفته باشد) می تواند میل به خمیازه را درون شما هم به وجود بیاورد.

اما دلیل خمیازه کشیدن چیست و چرا مسری است؟ نظریه های مختلفی در این باره وجود دارد. برخی می گویند خمیازه در حقیقت نفس عمیقی است که به شما کمک می کند اکسیژن بیشتری به بدن تان وارد کنید. با این همه، حقیقت این است که هنوز نظریه ای که همگان بر سر آن توافق داشته باشند وجود ندارد.

چرا انسان ها خمیازه می کشند؟
 
خمیازه کشیدن یک واکنش غیر ارادی بدوی است. اکثر حیوانات خمیازه می کشند و انسان هم همین طور. پرنده ها، خزندگان، پستانداران و حتی بعضی کوسه ها هم می توانند خمیازه بکشند. و احتمالاً آن ها هم دوست دارند دلیل مسری بودن خمیازه را بدانند!

خمیازه فقط زمانی که خسته هستیم اتفاق نمی افتد. دانشمندان بر این باورند که دلیل خمیازه به درجه حرارت مغز مرتبط است. پژوهش هایی که پیش از این انجام شده نشان می دهد که زمانی که درجه حرارت پایین تر است خمیازه کمتر اتفاق می افتد. خمیازه کشیدن اکسیژن را داخل بدن می کند و بدن برای خنک کردن درجه حرارت مغز از آن استفاده می کند.

چرا خمیازه مسری است؟

چند دلیل وجود دارد: اولین دلیل خستگی است. دلیل دوم منعکس کردن رفتار دیگران است. دیدن فرد دیگری که هنگام یک سخنرانی کسل کنده خمیازه می کشد شما را هم بر آن می دارد که خمیازه بکشید چرا که شما هم در محیط و درجه حرارتی یکسان هستید. از آن جایی که ما انسان ها موجوداتی اجتماعی هستیم در صورتی که رفتاری را ببینیم که به نظرمان برای ما نیز مفید است آن را تقلید می کنیم. کارهای دیگری نظیر خندیدن و خاراندن نیز در این دسته قرار می گیرند.

اگر در جایی گیر کرده اید که اطرافیان مدام خمیازه می کشند و شما نمی خواهید این کار را بکنید، برای چند دقیقه از طریق بینی نفس های عمیق بکشید. این کار می تواند خمیازه تان را قطع کند و یا تعدادش را کاهش دهد.

منبع: روزیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->